Inlägg från: Anonym (s) |Visa alla inlägg
  • Anonym (s)

    Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning

    Lilla Götet skrev 2022-08-27 10:28:07 följande:
    Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning

    Hej. Så för mig är detta helt absurt men min man och far till gemensamma 3 barn Är irriterad på helgerna för att det tar tid när jag duschar och sminkar mig. Han föreslår att jag stiger upp innan familjen så att ingen ska behöva vänta på mig. Är detta ett problem i ett hushåll? Hur löser ni det? 


    Bakgrund är att jag har lång hårt och det tar tid att raka sig och ha balsam osv, kanske 20 minuter till att duscha och ca 10 minuter att torka/ på med kläder och sen 10 minuter att sminka mig. 


    Nej, det är inget problem hos oss. Ska vi iväg någonstans så börjar vi göra oss i ordning i så pass tid att vi hinner med det vi själva vill innan. Jag brukar aldrig tvätta håret precis innan vi ska iväg utan gör det hellre någon annan dag då det är lugnare. Jag har också långt hår och det tar ungefär lika lång tid som för dig. JAg sminkar mig dock extremt sällan. Oftast passar jag på att duscha när barnen ska bada så får dom sitta i sin balja i duschen medans. 

    Vad menar han att han behöver vänta på? Skulle ni åka någonstans kl 10 och du står och sminkar dig då? Står han och stampar med griniga ungar i köket och väntar på att du ska bli klar så du kan göra frukost? I det första fallet så får ju du helt enkelt planera tiden bättre, i det andra så får han lära sig att ta lite ansvar och inte bara lita på att du ska rodda med allt.. 
  • Anonym (s)
    Anonym (Vaktmästaren) skrev 2022-08-27 13:12:28 följande:

    Ur en mans perspektiv är detta en ständig källa till frustration och irritation.

    Egentid och tid man spenderar på att vårda och ta hand om sig själv är extremt begränsad under vissa perioder i livet, att då ena parten fortsätter att lägga 1-2tim om dagen på detta när den andra knappt avsätter 5min så kommer det på sikt leda till skav och friktion i förhållandet.

    Värsta varianten av detta är dock när man har en tid att passa, allt annat är ordnat i god tid, allt är förberett, barnen och en själv sitter i bilen med motorn igång redo att åka.... O minuterna bara rinner iväg för att det ska väljas kläder, grejas med håret eller fixas med smink.... För något så basalt som t.ex ett rutinbesök på vårdcentralen...

    Har även varit i ett förhållande där detta smög sig på att det blev "kvällsrutinen" att hon spenderade 1,5-2tim i badrummet medans jag stökade undan de mesta av vardagssysslorna i stil med hänga upp tvätt, gå ut med sopporna, plocka undan alla barnens leksaker, plocka ur diskmaskin o liknande...
    När jag började störa mig på detta och istället lämnade några av dessa sysslor till henne och tog hälften av denna tid hon spenderade i badrummet som "egentid" och pillade med någon hobby, då tog det hus i helvete.

    Förhållandet tog föga förvånande slut så småningom när hennes fasad helt föll av under ett gräl där hon skrek rakt ut i ansiktet på mig att hon inte var intresserad av min åsikt, jag skulle tjäna pengar, hålla käft och göra som hon sa....


    Den där har jag hört många gånger.. män som sitter i bilen och är irriterade över att allt inte är färdigt. I 9 fall av 10 har mannen gjort sig själv i ordning och gått ut och satt sig. Mamman har sprungit runt och försökt få ordning på barnen (tänder ska borstas, kläder ska fås på, blöjor ska bytas/barn ska kissa, barn bråkar, tar av sig kläder igen osv).. Man får ut barnen i bilen, snabbt fixa sig själv, packa skötväska, få ut vagnen.. Och så sitter mannen där och är grinig över "vad fan som tar sådan jävla tid och nu är vi ju sena". Ofta är mannen grinig halva dagen och vad man nu hade tänkt hitta på för trevlig blir inte så trevligt.  

    Få mammor spenderar 1,5-2 timmar i badrummet, har tid för en massa hobbys eller  annan egentid. Tvärt om så gnälls det ju jävligt ofta från män över att partnern "går ner sig" efter barn, just för att tiden till allt sådant här inte finns/ges... 
Svar på tråden Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning