Inlägg från: ElinaElliot |Visa alla inlägg
  • ElinaElliot

    Vi som har BF i maj 2023

    Paulinasvensson skrev 2022-09-13 11:34:08 följande:

    Hej! Jag hoppar också in här i tråden ☺️ Plussade i augusti och BF är 1/5 😍 det är andra barnet för oss och vi har en son idag på 2 år 🥰

    är det fler här inne som har fått svullen mage tidigt med andra barnet? Är i v8 idag och det syns redan en mage på mig ????


    Hej! Ja jag är jättesvullen sen nån vecka tillbaka. Jag hade tänkt att ta en ?före-bild? innan magen börjar växa men blir ju helt knas när man är så svullen 🙈

  • ElinaElliot

    Hej! Jag är gravid med mitt andra barn och plussade med CB ultra early digitalt 1/9 men det syntes även ett svagt streck på ett vanligt rfsl ?testa ofta? :) har testat varje dag sen dess.. är svullen om magen och känner lite lätt värk bara. Går gärna med i nån fb grupp framöver :)

  • ElinaElliot
    whitelight skrev 2022-09-26 10:10:48 följande:

    Hur går det för alla? Är det facebook-gruppen som gäller? Har ett inbokat TUL nästa vecka så efter det kanske jag vågar gå med i en grupp ;)

    Gick in i V8 idag och illamåendet började för mig i slutet på förra veckan. Har gått från att ha varit hungrig hela tiden och jättesugen på salt och fett till att inte vara sugen på något. 

    Är det någon som har fått Lergigan comp? Hur illa ska man må för att ta det? Jag spyr ju inte men äter kanske hälften så mycket mat som jag brukar och är hungrig ofta.

    Ett annat nytt symptom är att jag har "vanlig" mensvärk. Innan hade jag mest stickningar och dragningar vid sidan av livmodern. Men nu känns det verkligen som att man ska ha mens fast inget kommer. När man läser apparna för V8 så står det ju att det är normalt och att livmodern har vuxit fast det inte syns något. Känns ändå skönt att läsa att livmodern vuxit från en citron till en apelsin när det känns som att bebisen växer så långsamt :D


    Hej! Jag har inte vågat gå med i någon fb grupp än Men vill gärna gå med om nån vecka. Skulle på vul idag men förkyld så fick skjuta upp det, supertråkig.

    Typ samma för mig men en kombo, 7+0 idag, jag blir jätteillamående om jag inte äter samtidigt som jag mår illa av att äta.. sjukt jobbigt. Har också funderat på något läkemedel men känns som jag inte mår tillräckligt dåligt för det, spyr inte heller men klarar heller inte av att jobba ordentlig..

    Någon som har tips på vad som kan hjälpa? 
  • ElinaElliot

    Vul idag pga tidigare misstänkt x. Allt såg bra ut, mätte  7+6. Läkaren frågade om han fick göra ett 3d ultraljud också, typ för att öva då de sällan gör det. Fick tyvärr inga bilder dock :?(

    Hade inskrivning i förra veckan och de tog blodprov som jag nu såg hade kommit upp på 1177, mitt ferritinvärde är visst över referensvärdet.. försökte googla men hittar inte direkt något om det. vid båda mina kontakter med mvc så har de sagt att jag bör köpa järntabletter(niferex) men jag har väntat lite då jag inte vill må sämre i magen än jag redan gör (svullen, illamående). Men antar jag inte kommer behöva äta det då? Någon som vet?

  • ElinaElliot
    whitelight skrev 2022-10-03 16:09:39 följande:

    Åh vad bra att allt såg bra ut :) Och kul med 3D-ultraljud! Men fick du inga bilder alls eller bara inga 3D-bilder? 

    Har inga erfarenheter av järnvärden, har ett tag kvar innan all mina prover, men låter som att du inte behöver ta tillskott just nu. Men skadar inte att du tar järntillskott i form av det som finns i Multivitami-tabletter.


    Fick ingen bild alls tyvärr :/ pappan blev rätt besviken att han inte fick se, han har nog till och med svårare än mig att förstå att det är sant och att det finns en lite där inne. 

    Jo det ingår nog faktiskt i den gravidtablett jag äter, kanske därför det var så bra värde.

    Vi ska absolut göra nipt. BM sa att jag skulle ringa för att boka tid så snart jag fått KUB ultraljudstiden, så skulle de boka in en tid för nipt dagen efter :) Hoppas på att få en tid så tidigt som möjligt

  • ElinaElliot
    Cel5ius skrev 2022-10-04 19:25:00 följande:
    Får du NIPT gratis via regionen där du bor? Vilken lyx isåfall! 
    whitelight skrev 2022-10-05 14:40:55 följande:
    Jaha vad tråkigt :( Hade han inte möjligheten att vara med på ultraljudet? 

    Oj vad smidigt att du kan boka in en NIPT dagen efter. Vi har gratis NIPT men då måste man ha fått ett dåligt resultat på KUB först. 

    De ville tyvärr att man kommer ensam. Men ska kolla om han kan vara med på kub ultraljudet iallafall :)

    Det är samma för oss ang Nipt, vi får betala själva om vi inte fått hög sannolikhet på kub, men vi kommer göra det oavsett då kub känns så osäkert. De gör nipt på den mvc jag går på så det blir smidigt. 

    Har ni som valt kub fått någon tid än? Mvc skickade remiss förra veckan men jag har inte hört något än
Svar på tråden Vi som har BF i maj 2023