Inlägg från: whitelight |Visa alla inlägg
  • whitelight

    Vi som har BF i maj 2023

    Hej! Hoppar in här också :) 

    Det är min och min sambos första barn och det första barnbarnet i min familj så det ska bli kul om det blir något den här gångenHjärta

    Plussade supersvagt i lördags ÄL+12 (mensen var 2 dagar sen) men har inte riktigt vågat lite på resultatet när det är så svagt. Är en sån som får ett starkare streck på kvällen än på morgonen.

    Men imorse var det första gången strecket var lika starkt på morgonen som kvällen innan så det känns bra. Hade ett missfall för 2 månader sen och hann bara vara gravid precis i en vecka och fick aldrig ett starkt streck. Så hoppas det blir starkare den här gången. Än så länge har jag inga mer symtom mer än ömma bröst och lite dragningar i sidorna av livmodern. 

    Preliminärt BF den 14:e maj, tycker att maj känns som en fin månad att få barn i :)

    Har inte bestämt mig när jag ska boka tid för inskrivning. Känner lite att jag vill vänta en vecka så att jag åtminstone passerar mitt förra MF. Står ju att man ska ringa in direkt när man fått veta att man är gravid men vart lite meckigt att boka av 3 tider. Hade jag inte fått MF hade jag haft både inskrivning och KUB den här veckan i V14 vilket är galet sent. Så jag hoppas jag inte behöver vänta så länge den här gången. Bor i en medelstor stad så det kanske påverkade lite att det var sommar och att det fortfarande är förseningar pga corona. Hur gör ni andra med inskrivningen? 

    Och slutligen grattis till alla i tråden! 

  • whitelight
    Anonym (Fru) skrev 2022-09-05 11:04:10 följande:

    Tack ♥️

    Min yngsta är snart 8, äldsta 17. 

    Så saker har ändrats lite. Gör alla KUB numera? 
    Aldrig gjort KUB nämligen. 

    Bokas allt sådant in direkt när man ringer? 


    Beror nog på vilken region man tillhör, så kolla på 1177 inställt på din region så ser man vad din region erbjuder. För mig vart det automatiskt inbokat KUB i samband med att jag ringde in för att skriva in mig. 

    Jag själv är lite förvirrad kring det här med fosterdiagnostik, i Stockholm (där vi inte bor) verkar det vara lätt att boka in både tidigt ultraljud och NIPT privat. Har läst att vissa väljer att privat göra tidigt ultraljud i V8 och NIPT från V10 och att man därmed struntar i KUB.

    NIPT kostar en del men ger ett säkert resultat medan KUB bara visar sannolikheten att det är en avvikelse. Tyvärr erbjuds bara NIPT om KUB visar en avvikelse i min region och det verkar inte finnas några privata kliniker så vet inte riktigt hur man ska göra. Vi har alltid sagt att vi vill göra NIPT och har ekonomin att göra det privat. Kan man göra tidigt ultraljud och NIPT i en annan stad? 
  • whitelight

    Fick ljusbruna flytningar igår på förmiddagen men efter det har det inte kommit något mer. Har däremot mycket torrare flytningar nu från att ha varit vattniga i över en vecka. Någon mer som känner sig torrare helt plötsligt?

    Mina graviditetstest är fortfarande svaga men ökar långsamt, är på ÄL+16. Känns som många har två lika starka streck redan på BIM-dagen (ÄL+14). Det gör mig lite extra orolig den här gången eftersom det kändes som att det var just svaga test som gjorde att jag misstänkte att något var fel förra gången. Klarade mig till ÄL+19 sist men då började jag blöda bara några timmar efter att jag fått bruna flytningar. Så förhoppningsvis stannar fröet kvar den här gången :)

  • whitelight
    Jantann skrev 2022-09-09 08:36:39 följande:

    Hej allihopa! Är 30 år och kanske (?!) väntar mitt första barn. Vi har försökt i två år och i denna cykel åt jag munkpeppar fram till äl och därefter en 4e dels tablett av acetylsalicicylsyra till idag. Är på bim -1 och funderar på om min kur kan ha funkat? (Mest troligt placebo men vill tro det 😅) kanske är ett spökatreck och vågar inte tro det är sant... ni som tagit era tester redan. Tolkar ni detta som positivt?😳


    Ser typ exakt lika starkt ut som mitt var ÄL+13 så det är positivt :) Grattis och välkommen! Vad blir det för BF? :)
  • whitelight
    Anonym (MickAnn) skrev 2022-09-10 07:22:43 följande:
    Hur har det gått för dig? Har du haft mer bruna flytningar? ❤️ Jag upplever också att jag blivit torrare, tänker att det är positivt eftersom högt progesteron kan bidra till att det blir mindre mängd och torrare, även om ökade flytningar också är normalt. Håller tummarna för dig!
    Jo det har gått bra faktiskt Hjärta Det var bara den dagen som det var bruna flytningar och de vattniga/mjölkiga flygningarna kom tillbaka dagen efter att det hade varit torrt. Kanske hade en östrogendipp eller något :D Men känns nästan som att bruna flytningar är positivt den här gången, att ägget fäste mer ordentligt eller något. Håller tummarna för dig med! :)
  • whitelight
    Cel5ius skrev 2022-09-10 19:38:58 följande:

    Fler som funderar på privat NIPT? Jag är 35 så är sugen att göra det men bor inte i Stockholm och 6000 är mycket pengar.. 


    Ja vi tänker göra det, vet inte hur det är i andra regioner men i vår region är NIPT gratis om man får dåliga värden på KUB, men då ligger beslutet i deras händer om man ens får göra NIPT.


    Men jag är rädd att man ska få göra KUB sent och vill liksom inte dra ut på det, utan veta så fort det går att allt står rätt till. 


    Bor inte heller i Sthlm så känns svårt att hitta ett seriöst ställe där man får svar hyfsat snabbt. Har svårt att ens hitta ett ställe för tidigt ultraljud? 

  • whitelight
    Cel5ius skrev 2022-09-11 14:45:43 följande:
    Jaa precis samma här. Och man vet ju inte vad de tycker är tillräckligt dåliga siffror. 
    Samma här jag har inte fått tid för KUB än och jag tror det bokas in vid inskrivningen som jag har inbokat i vecka 8. Jag har vecka 12 som ett mentalt måldatum som jag längtar ihjäl mig i så jag hoppas verkligen att man får en tidig tid och inte behöver vänta mer 
    Där jag bor finns inga privata företag som gör tidiga ultraljud och inte nipt heller så närmast blir Stockholm och det är en bra bit. Alternativ jag känner är att se hur KUB blir och avgöra då men då kanske man inte får en tid på ett bra tag och då blir det poänglöst. 
    Jag har 2 barn sen tidigare men då var jag under 30 och fick bra på KUB och oroade mig inte lika mycket 

    Nä precis, är tex 1/200 dåligt eller inte enligt dom liksom? Har hört att enligt vissa är det ett bra resultat men skulle aldrig våga chansa. 


    Sist jag var gravid (fick tidigt MF) så skulle jag ha både inskrivning och KUB i V14 vilket jag tyckte var alldeles försent. Ska ringa in imorgon och skriva in mig så får jag se hur sent det blir den här gången. 


    Ja det lutar åt att eventuellt göra NIPT i Sthlm men vi får se. Verkar finnas ett ställe som har privat UL där jag bor så får hoppas att de har tid. Jag är över 30 men under 35 så egentligen ska jag väl inte oroa mig men man vill ju vara säker.

  • whitelight
    Hallondröm1111 skrev 2022-09-13 16:04:18 följande:

    Så kul att det droppar in fler, grattis till alla plus!

    Är det någon mer än jag som skulle vilja vara med i en lite mindre facebookgrupp? Den vanliga BFmaj22 är väldigt stor, och i mina tidigare graviditeter har jag fått ut mest av de lite mindre (typ 20-30 medlemmar? Eller typ Max 50) grupperna jag varit med i, där man liksom känner igen alla.


    Jag skulle eventuellt kunna tänka mig :) tycker dock att det är liiite för tidigt för min egen del att gå med i en facebook-grupp. Åtminstone innan jag sett ett hjärta picka :) 
    Och vad gör man om man känner igen någon i gruppen? Är det någon slags tystnadsplikt haha?
  • whitelight
    Cel5ius skrev 2022-09-13 17:36:53 följande:
    Jag går också gärna med i sån grupp. Det var väldigt värdefullt de tidigare gångerna och en av grupperna postas det fortfarande ibland. 
    Men håller med att det känns lite för tidigt ännu och jag vill också hålla det hemligt så vore jobbigt om någon känner igen en, tystnadsplikt måste absolut råda haha

    Är i vecka 5+0 idag enligt mina egna beräkningar och fick 3+ på digitala cb testet igår det var skönt. Nu ska jag inte testa mer :) 
    Bokat in ett privat ul i v9 ifall kubet blir sent står inte ut med att inte veta... 
    Symtomen hittills är ömma bröst och lite märkligt mående ibland men mår inte illa. Molvärk i magen kommer och går det var mer för någon vecka sen 
    Ja man hoppas ju att man hamnar i en mysig och bra grupp där man kan byta information mellan varandra :) 

    Skönt att känna att du kan sluta testa. Jag tog mitt sista dagliga test igår, tänker att jag har några test på lager ifall det känns för overkligt när man bara går och väntar på att en BM ska bekräfta att man är gravid.

    Hade du ringt in för inskrivning än? Ringde och skrev in mig igår och såg att mina bokningar redan kommit in. Står inte exakt vad alla 4 inbokningar är för något men KUB-ultraljudet är i V13+3, vilket jag tycker är sent. Såg även att gränsen för att få NIPT är mellan 1/51 och 1/300 i min gamla kallelse.

    Tänker att vi bokar in ett tidigt UL i v8 så får vi ta det därifrån :)
  • whitelight
    Anonym (Fru) skrev 2022-09-14 10:02:07 följande:

    Idag kom min tid för KUB-ultraljud med posten! 


     


    Ska bli otroligt spännande, har aldrig gjort UL så tidigt förut. Hoppas såklart att det inte ska visa något. Men känner ändå en liten oro. 


    Vilken vecka är du i när du har KUB? :) Ja vi får hålla tummarna att allt går bra för allihopa Hjärta
Svar på tråden Vi som har BF i maj 2023