Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Har du en buffert på 50k för el?

    Vad är det som folk tycker är konstigt med att inte lopp-leva upp alla pengar hela tiden? Bor man i hus och har en hyggligt normal lön på typ 45 kkr så har man ju åtminstone 10-12 kkr över varje månad, och kan ändå vara lite slarvig. Det dubbla om man är två. 
    Sen i alla fall någon halvmille i säljbara tillgångar, minst. Det är väl knappast onormalt eller något man skulle behöva ljuga ihop. Mest ett normalt svenskt villaliv.

  • Anonym
    annabellelee skrev 2022-09-01 11:43:43 följande:
    Tja, jag har inte 45 000 kr i månaden trots universitetsexamen, och bor i en stad med höga priser på både boende och annat, så jag har inga 10 000 kr över i månaden. Du kan nog inte räkna med att "alla" lever som du, och att det är "normalt"

    Men jag håller med om att alla oavsett inkomst bör spara för att ha åtminstone två månadsinkomst er i buffert. Kan man inte spara varje månad bör man se över sin ekonomi.
    Räkna med att folk lever som mig? Vad har mitt leverne med något i mitt inlägg att göra?
    Tyckte snarare jag skrev att det var självklart att folk INTE var panka ...? Eller?

    Jodå, normal svensk lön är normalt i Sverige.
  • Anonym
    Gaskarl skrev 2022-09-01 15:33:46 följande:
    Jag ser mig som kåde normal och normalbegåvad, lastbilschaffis som haft råd att köpa i hus. Men i dina ögon har jag en synnerligen onormal månadslön, bara 28.500...Tänk att vi som tjänar onormalt också finns.
    Och inte har jag "normala" 500k i tillgångar heller,  bara 185k, men jag ses i samhället som normal.
    I mina ögon? Svensk medellön är 37100 kr i månaden. Jag har öht inga ögon för din lön, men ja - relativt medel är den onormal.

    Vad svarar du ens på? Har jag någonstans argumenterat eller ansett att man ska eller bör ha råd? Att annat inte finns? Eller vad sysslar du med?
    Jag kommenterade att folk insinuerar att andra är rika eller kanske överdriver om sina inkomster när dessa är helt normala. 
    Har väl aldrig uttalat mig om vad som är rätt eller fel eller vad som finns och inte?

    Vi är däremot oeniga om synen på just din person.
  • Anonym

    Själv tjänar jag för övrigt betydligt sämre än Gaskarl, lyckligtvis.

  • Anonym

    Gaskarl:
    Det var väl ett jävla tragg om mina ögon? Jag har fortfarande inga som helst ögon på någon annans lön, Uska eller ej. Jag jämför med medellönen.

    Själv tjänar jag under 21000 kr/månad.

    Varför har vi den här diskussionen? Du har ju hittat på en argumentation som inte finns. Jag kommenterade ÅTERIGEN de som antyder att folk skryter här, när dessas ?skryt? bara var normala svenska siffror. Tror knappast att de sitter och hittar på att de har 50 kkr över.
    ALDRIG har jag snackat om vad man ska eller bör ha. 

Svar på tråden Har du en buffert på 50k för el?