• Anonym (Trådstartaren)

    Vad gör att ni inte köper begagnade barnkläder?

    Har sett att många tycker det är svårt att få begagnade barnkläder sålda. Vad är det som gör att ni inte köper begagnade kläder till barnen? Tänker främst på till små barn som inte bryr sig eller ens vet skillnaden.

  • Svar på tråden Vad gör att ni inte köper begagnade barnkläder?
  • annabellelee

    Köper ofta begagnat via Erikshjälpen och på loppis, men ej via nätet då man inte kan kolla kvaliteten där. Plus att portot gör att billiga saker får samma pris som nya.

  • Kockobello
    Anonym (K) skrev 2022-09-19 12:25:15 följande:
    Haha nej verkligen inte :) Man måste inte gå till märkeshyllorna för att få bra kvalitet. Våra kläder har då alltid hållit måttet.
    Var hittar man ens en jacka för under 500? 
  • Anonym (Snåljåp)
    Kockobello skrev 2022-09-19 12:28:28 följande:
    Var hittar man ens en jacka för under 500? 
    Eftersom vi pratar baby- och småbarnskläder så är det inte så svårt att hitta jackor för under 500...
  • Kockobello
    Anonym (Snåljåp) skrev 2022-09-19 13:02:15 följande:
    Eftersom vi pratar baby- och småbarnskläder så är det inte så svårt att hitta jackor för under 500...
    Aha, då är jag med. 
  • Anonym (K)
    Kockobello skrev 2022-09-19 12:28:28 följande:
    Var hittar man ens en jacka för under 500? 
    Ska inte svära på rak arm eftersom jag inte sett årets priser men om jag skulle söka en jacka så skulle jag kolla HM, Lindex och andra "normala" butiker. Lager 157 har ofta billiga kläder för barn också.
  • cosinus

    Jag har 4 barn och ett antal yngre syskonbarn. Jag har alltid köpt i princip allt nytt för att det ändå hinner nötas ut. Det som ff är ok när det passerat mina fyra passas neråt till kusinerna men det är i ärlighetens namn inte så mycket.

    Mina barn har vuxit långsamt. Min äldsta dotter hade t ex tunikor i strl 110/116 i nästan 3 år. Då är det inte så rackarns mycket som överlever ens en ärvning.

  • Kockobello

    Köper man kvalitet begagnat kan man sälja för nästan samma pris som man köpte det för. Det blir inte slitet om kvalitén är bra. H&M och liknande går sönder då det är skräp från början och sådant får man typ kasta i soporna efter ett tag. 

    Sedan babblar folk om miljö sen. 

  • Anonym (E)

    1. Svårt att hitta rätt plagg. I butik finns alla storlekar, bara att ta med sig rätt. 
    2. Ofta väldigt urtvättat, trasigt/noppigt eller dåligt hanterat överlag vilket minskat livslängden. Många torktumlar och har sköljmedel i precis allt vilket förstör tyget och det inser man först när man väl har grejerna i handen.
    3. Folk är så förbaskat jobbiga vid privatförsäljning. De orkar inte skicka, så då måste man passa deras tider för upphämtning etc. Kräver att man köper i paket trots att man egentligen enbart vill ha ett specifikt plagg.

    Köper dock gärna begagnat på loppis eller i secondhandbutik där man kan kolla på plaggen och välja ut. Men av privatpersoner på fb/blocket, nej. 

  • nonameleft

    Bor inte i Sverige men i landet jag bor i finns en app för begagnat (främst kläder) som heter Vinted. Denna app är fantastiskt eftersom man kan välja skick pa kläder när man gör sökning. Jag väljer "Nytt med prislapp", "Nytt utan prislapp" alternativt "Mycket bra skick".

    Har handlat massor med kläder till barnen pa denna app. Förra sommaren handlade jag en hel sommargarderob till tva av mina barn. Totalt 7 par shorts och 7 t-shirts för 135 euro (porto inkluderat). Allt i mycket bra skick eller helt nytt. Enbart märkeskläder som Polo, Tommy Hilfiger, IKKS och Petit Bateau.

    Eftersom man betygsätter varandra i appen sa kan man lita pa att det man beställer är det man far. Väljer enbart säljare med bra betyg och jag har aldrig blivit besviken.

    Planboken vinner, miljön vinner och mina barn har fina kläder. Glad

  • Anonym (V)

    Jag köper bara på secondhandbutik eller på Marketplace om varan finns nära.

    Frakten är ofta hög och plaggen är i sämre skick än utlovad om man köper online.

Svar på tråden Vad gör att ni inte köper begagnade barnkläder?