• sextiotalist

    Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?

    jag har fått skit, för att jag INTE tagit en föräldraroll, utan lämnat över detta till de fullt kompetenta föräldrarna. Så jag är helt inne på att det som skär sig är ofta att kvinnan pådyvlas ett ansvar som hon inte vill ha (och kanske gått in i fållan och protesterat efter ett tag).
    Men hälsan tiger still, där det fungerar och alla är nöjda, så blir det sällan klagotrådar. 
    Så det är de kvinnor, som hamnar i en ofrivillig roll, som protesterar.

  • sextiotalist
    Anonym (Hmm..) skrev 2022-09-28 00:51:15 följande:

    För att många bonusmammor är svartsjuka på biomamman och mannens tidigare liv. De klarar inte av att alltid stå i centrum. Bonuspappor verkar inte tänka så.


    Jaså?
    Så att de trådar där man läser, där pappan abdikerat från sitt föräldraskap och lagt över det på den nya kvinnan (fast endast de tråkiga sakerna) då är det svartsjuka på det tidigare livet.
    Ja, såklart dessa kvinnor finns också (precis som det finns män som också är svartsjuka), Men i de allra flesta fall, så är svartsjuka det minsta problemet
  • sextiotalist
    Anonym (Hmm..) skrev 2022-09-28 09:03:44 följande:
    Detta är MIN erfarenhet, du har din. 
    Och jag har nog aldrig, IRL, träffat någon kvinna som lever med en man med barn som är svartsjuk på exet. 
    Däremot läst några trådar om det här, men däremot har jag IRL, träffat en drös som har varit frusterade för att mannen har släppt föräldraskapet (de kvinnorna var kloka nog att lämna, utom en, som inte mår bra i detta, men vill inte se det ) och en drös som tyckt att jag varit en usel kvinna som inte hoppade in som extraförälder
Svar på tråden Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?