• Anonym (I)

    Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?

    En kompis gjorde precis en klassiker: När han blev sambo började han ha barnen varannan vecka. Tidigare bara varannan helg, det är ju såååå jobbigt att vara förälder.
    När de separerar blir det väl varannan helg igen. Stackars barn. 

  • Anonym (I)
    fornminne skrev 2022-09-28 22:15:10 följande:

    Som många redan har skrivit, finns inte samma förväntningar på en bonuspappa som på en bonusmamma. De förväntningar som ofta finns på en bonusmamma, ökar risken för konflikter och missnöje. Därav fler sådana trådar från kvinnor.

    Det handlar inte bara om att vissa biopappor dumpar ansvaret för barnen på sin nya partner, något som skulle anses hårresande om en mamma gjorde. Men de flesta pappor börjar självklart inte skita i sina barn. Däremot är det vanligare att en kvinnlig partner förväntas gå in och ta en föräldraroll, eller hjälpa pappan i vardagen, än att en manlig partner förväntas göra samma sak.

    Klassikern ovan, som någon skrev, är ju en pappa som tidigare bara har velat / orkat ha barnen varannan helg, plötsligt vill ha barnen varannan vecka när han blir sambo. Varför tror ni? Jo, för då har han stöd och uppbackning från sambon. Det betyder inte att hon gör allt eller ens det mesta, men han förväntas inte rodda allt själv som hans ex gör.

    Fler pappor än mammor, skaffar en ny partner för att få sex och avlastning. Däremot är det kanske vanligare att bonuspappor utnyttjas som plånbok.


    Fattar inte hur man tänker som kvinna när man blir sambo och barnen då kan vara mer hos pappan. Det har inte med simpla saker som arbetstider att göra, de kunde han fått justerat för längesen. 
    Dessutom hade jag haft ytterst svårt att respektera en man som inte vill eller kan ta hand om sina egna barn! Det mest vansinniga i mitt exempel är att den nya sambon vill ha barn med snubben i fråga. Så snart står hon väl där som ensamstående och drar nästan hela lasset. 
Svar på tråden Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?