Inlägg från: Vattumankillen |Visa alla inlägg
  • Vattumankillen

    Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?

    Jag tycker man borde ha empati för invandrare som kommer från fattiga länder eller exempelvis från länder där det förekommer krig. 

    Varför ogilla personer som har det sämre än en själv?
    Jag kan förstå om man ogillar personer som har det bättre än en själv och är arrogant, och dessutom oempatisk tillbaka mot de som sämre Nu handlar det om något annat. 

    Det finns inte heller någon konstig moral att där man ska ge pengar till invandrarna men samtidigt ska man vara mer misslyckad än dom. 

  • Vattumankillen
    Tom Araya skrev 2022-10-01 19:59:25 följande:
    Eftersom de pengar och andra resurser som migration kostar oss måste tas någonstans ifrån, så blir folk drabbade utav det, av vilka det finns sjuka, handikappade, fattiga, gamla, barn, hemlösa e.t.c.

    Lägg sedan till när det blir problem i barnens klassrum, ungdomar kastar sten på polis och räddningstjänst eller att en imam utser sig själv till ortens sedlighetspolis...

    Två kommuner utanför Stockholm samarbetade kring att få fram bostäder till flyktingar genom sina respektive allmännyttiga bostadsbolag.
    Normalt sett är det några få procent av allmännyttans lediga bostäder som avsätts som sk "sociala bostäder", d.v.s. för de som inte själva kan skaffa sig en bostad.
    Under den värsta flyktingvågen avsattes 8 av 10 lediga lägenheter i båda bolagen/kommunerna för detta ändamål, varav ca 90% gick till flyktingar. Detta är alltså lägenheter som tas undan från bostadskön och tas undan från alla medborgare som saknar bostad och som också hade behövt den hjälpen.

    Vart finns empatin för de drabbade medborgarna hos de som tycker att det är okej att göra på det här viset?
    Såklart ska medborgarna behandlas bra också men problemen borde försökas åtgärdas.
Svar på tråden Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?