Inlägg från: gnoiser |Visa alla inlägg
  • gnoiser

    Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?

    Jag tänker att det skulle bli bättre för svenskarna. Ni pratar om att det inte skulle finnas lärare pga den stora lärarbristen, men jag tänker att det stora lärarbristen kan ju bero på att ingen svensk vill jobba som lärare pga invandrare och risken att bli utsatt för hot och våld i arbetet? Om den risken försvinner skulle kanske fler tycka det var ett intressant yrke. Samma med att jobba inom vården, busschaufför, trygghetsvärd, SJ och liknande. För att hantera någon som är full är någonting man är van, men att hantera någon som kommer med sina 20 kusiner och hotar att våldta en för att man säger nej och sedan ska anmäla en för rasism, hur hanterar man en sån situation? Då är det enklare att slippa hamna i den situationen från första början.

    Sen tror jag alla överlever utan pizza och kebab, de som saknar det tillräckligt öppnar en egen pizzeria och låter ungdomar eller de som vill ha sitt första jobb typ köra ut maten. 

    Tänk, då kanske det blir ett Sverige där mammor som bär sina bebisar inte skjuts på öppen gata, ett Sverige där man kan besöka alla städer utan att bli hotad eller få sten kastad på sig. Ett Sverige där blåljuspersonal kan göra sitt arbete utan att riskera att bli mördade.

    Det låter nästan lockande.

  • gnoiser
    jeanette02 skrev 2022-09-30 09:05:46 följande:
    Just den gruppen av folk ja de skulle vi må bättre utan.
    Men du glömmer alla invandrade, flyktingar som bor här, arbetar här och beter sig som vanligt trevligt folk eller som folk är mest. 

    Kriminella utländska människor, religiösa fanatiker ja gärna hejdå. Det håller jag med om. 

    Sedan är det inte så svartvitt att bara utländska eller med utländsk bakgrund kaosar i skolan. Det gör många helsvenska barn också. 
    Det är nog en kombination av många olika saker att lärare flyr yrket.
    Varför ska människor som driver restauranger ut? Dina tankar skrämmer mig lite. 
    Jag glömmer de inte utan jag låter bara bli att nämna de då de är som du själv säger "som folk är mest". Det gör varken till eller från om de är i landet eller inte.

    Utan jag väljer att fokusera på de som media tar upp, som råkar vara invandrare och negativa för Sverige som land. Det innebär inte att jag är emot människorna som personer, utan endast att jag anser att Sverige som land skulle klara sig bättre utan dessa människor som med dina ord "kaosar".

    Jag har heller aldrig sagt att svenska barn aldrig "kaosar", men det jag säger är att det kan (eller definitivt är) lättare för en svensk att säga åt ett svenskt barn som missköter sig utan risk för åtal eller hot om livet från föräldrar eller "kusiner". 

    Det går ju inte att sticka under stol med att Sverige har ett enormt problem med invandringen, att försöka påstå någonting annat är ju idioti. Att försöka släta över problemen med att säga "jamen, nu ser du ju bara de som kommer hit och skapar problem, du måste ju se de som sköter sig". Nej, det måste jag inte. Kan vi ändra hela samhället efter vad MP vill, ett 4% parti trots att 96% inte håller med MP eller andra exempel som jag inte kommer på just nu, då kan vi utvisa alla invandrare på grund av att en del av dem missköter sig. Sverige har sysslat med kollektiv bestraffning i evigheter så jag ser inte varför det inte ska gälla invandrare. Eller ska de vara ett undantag?
  • gnoiser
    Um Hamza skrev 2022-10-02 12:03:35 följande:

    Om man tänker bort solidaritet och medmänsklighet ur ekvationen och bara ser till de ekonomiska fördelarna, så har invandring lönat sig för samhället rent historiskt, men det tar lång tid, i alla fall 10 år tror jag det var. Sen tror jag inte kriminaliteten är en så stor del av problemet i det stora antalet utlandsfödda, utan att nackdelarna med att folk försvinner från slitsamma och otacksamma jobb, som lokalvård, omsorg, chaufförer i kollektivtrafiken osv skulle lämna mycket större avtryck om folk lämnade Sverige. Förutom de som måste ta såna jobb pga tex fel utbildning/utbildning som är svår att översätta, finns det också mycket spetskompetens hos många från tex Syrien, som knappt ens finns i Sverige, bland tex ingenjörer och forskare. Ang kriminaliteten har det tidigare visat sig att andelen kriminella är större i gruppen folkvalda Sverigedemokrater, än i gruppen invandrare. Så kanske borde Sd-arna åka härifrån först, när de nu vurmar så för Sverige. Rent teoretiskt vore det intressant att se Sverige stanna totalt om alla med annat ursprung försvann, kanske skulle få tyst på vissa gaphalsar. 


    Det vore spännande att se vart du har fått dina siffror ifrån, skulle vara kul att själv kunna jämföra brottstatistik mellan invandrare och SD.
Svar på tråden Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?