Inlägg från: Anonym (B_la) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B_la)

    Dissas verkligen hälften av alla kvinnor pga detta?

    Bra att det diskuteras, det inte bara kan associeras med könsstympning, det är en form av könsstympning, som av de flesta läkare inte förordas annat än när det skapar smärta och problem i vardagen. Även blekning kan skada nerver och förstöra slemhinnor. 

    (För övrigt är det inte religiösa traditioner som förespråkar könsstympning utan folktradition och nedärvda seder. Det sker oftast inom vissa stammar och geografiska områden som inte är knutna till religion. Den mer omfattande könsstympningen syftar mest till att kontrollera kvinnans sexualitet och det är också vanligt att klitoris skärs bort och underlivet sys ihop till stora delar)

    Angående varför jämförelsen med barn kom upp. Blygdläppar växer och ändrar färg till mörkare under puberteten. Inlägget kommenterade just hur det ser ut hos barn för att det är så små flickor ser ut. Sen är förändringen olika stor i puberteten. 

    Självklart ska man kunna ha olika preferenser, men man måste inte vädra alla och nivån här på FL är i vissa fall skrämmande låg. Förstår ni ens att många unga tjejer är beredda att tappa känseln i underlivet, kanske dras med livslång smärtproblematik, alltså få livslånga skador, för att det anses finare med en viss form på underlivet? 

    Vi behöver mer acceptans för olikheter.  

  • Anonym (B_la)

    Acceptans och att inte vädra allt och att linda in saker har en funktion. Att vi tillåter olikheter och att alla, män med stora och små liksom sneda kukar, får tycka att de är ok tex. För att de faktiskt är det. Liksom kvinnor med olika form. 

    Den förändring som skett med anonymiserat tyckande gör att vi blir alltmer hänsynslösa mot varandra. Det möjliggör allt mer grova åsikter blir vädrade och i förlängningen har det tex lett till att vi släpper spärrar som vi normalt har. Se tex forskaren Nazar Akrami. 

    Det skulle inte vara socialt accepterat om jag påpekade en mans tillkortakommanden utseendemässigt om vi har en social relation. Vi har empati och spelar efter samma spelregler, normer ger ett fungerande samhälle. När vi inte riskerar utanförskap på grund av vår empatilöshet, så kan vi bli oerhört grymma. Det är för mycket av den varan på internet, så även här. 

    Vi kan förhålla oss till människor på olika sätt. Men empatilöst är inte fräscht någonstans. 

  • Anonym (B_la)

    Intressant sista kommentar om att man "bara kan bli så påverkad som man tillåter sig att bli". Alla studier jag har läst om i ämnet säger något helt annat. Nämligen att vi blir påverkade av allt vi möter och vilka ord och bilder vi matas med. 

    Tjejer möter i väldigt mycket större utsträckning än killar att deras värde baseras på utseende. Vi berömmer flickor för att de är söta, och allt som har med omvårdande beteende och att vara gullig belönas. Att behaga är ett mått på hur bra en tjej är. Därför är väldigt många ffa unga tjejer lättpåverkade av åsikter som uttrycks tex här. Nej, jag tycker det är fruktansvärt lågt att det skrivs med nedlåtande namn som rostbiffunderliv och att det ska vara ok att kommentera utseenden på det sätt som sker här. Inte sunt. 


    Tänk inte på rosa elefanter. 
Svar på tråden Dissas verkligen hälften av alla kvinnor pga detta?