• rumpnisse16

    Ofrivilligt barnlös i populärkulturen

    Hej alla kämpar!

    Som ni vet är det ju en jäkla berg och dalbana med ofrivillig barnlöshet. Ibland är det ok och t o m hanterbart, vissa dagar är fyllda av hopp och tro medan andra dagar består av misslyckade försök och bottenlös sorg.

    Jag har märkt att jag mår väldigt bra att ta del av populärkultur som belyser frågan om ofrivillig barnlöshet. Där frågor tas upp som det annars är hysch, hysch kring och där kan jag känna igen mig och relatera, skratta åt eländet och gråta.

    Jag tänkte kolla om ni har bra tips på filmer, serier, böcker, poddar på temat ofrivillig barnlöshet?

    Jag älskar serien Alla utom vi på Discovery+, podden Jag vill ha barn och jag har nyligen läst trilogin Monikaböckerna av Sara Lövestam. Sistnämnda har verkligen satt spår i mig. Så klockrent, precis alla mina tankar och känslor har även gjort att jag börjat glänta på dörren till acceptans om det faktiskt aldrig skulle bli en bebis. Ja, Lövestams trilogi har nästan en terapeutisk verkan på mig. Jag har självklart sett Carina Bergs serie om ofrivillig barnlöshet, och serien på SVT om Hanna Hellquist väg mot en ev. bebis. 

    Men nu undrar jag som sagt om ni sitter på något gyllene guldkorn inom film, serie, litteratur eller podd som ni känner har funkat för er i er barnlängtan, tankar och funderingar?  

Svar på tråden Ofrivilligt barnlös i populärkulturen