Inlägg från: Anonym (Karatekille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Karatekille)

    Skydda från älg utan skjutvapen?

    Kolla på några filmer med Bruce Lee så kan du lära dig mycket. Välriktade karatesparkar stoppar vilken älg som helst. Öva några gånger hemma framför spegeln så sparkarna sitter ordentligt. Vill du öka chanserna ännu mer rekommenderar jag att du alltid bär med dig karatepinnar. Extremt respektingivande och lätta att göra själv i slöjden. Min slöjdlärare säger att man bara får använda karatepinnarna i yttersta nödfall för dom är så farliga.

  • Anonym (Karatekille)
    Anonym (Älgskräck/fobi) skrev 2022-10-18 12:17:50 följande:
    :) Ok du driver.
    Anonym (Junet) skrev 2022-10-18 06:49:53 följande:

    Om älgen bara har ett huvud och är död har du inget att oroa dig för. Då är ett besök hos psykologen en större hjälp. 


    Vi får se helt enkelt. 
    Jag skojade lite med dig, men kom sedan på att du nog är rädd på riktigt och att mitt inlägg då var dumt och respektlöst. Förlåt, jag menade inget illa.
    Sedan har du väl fått en del vettiga, seriösa svar också, som du får ta till dig av.

    Nu är jag ingen expert, men däremot har jag vistats en del ute i norrländska vildmarken, där det finns gott om älg, björn och en del andra respektingivande djur - och aldrig har jag råkat ut för att bli attackerad av något djur. Men, visst, älgar är stora, kan ha ett jäkla humör och kan då gå till angrepp.

    Själv skulle jag nog, som någon skrev, försöka ta skydd av sådant som finns där man är, ex. träd, buskage, kanske ett stenblock - i brist på hus, fordon e.d. Jag skulle nog också försöka tala till älgen och visa att jag är lugn (nåja) och vänligt sinnad. Förhoppningsvis lugnar älgen såsmåningom ner sig tillräckligt för att man skall våga sig på att försöka dra sig undan - men hela tiden med koll på älgen, så att den inte plötsligt springer ner en bakifrån.

    Är det riktigt illa och man måste trycka alltför länge på ett ställe får man hoppas att mobilen funkar där man är, så att man kan ringa antingen någon bekant som kanske kan undsätta en med bil eller annat fordon alt. någon jägare som får ta med sig bössan - eller polisen. 
  • Anonym (Karatekille)
    Friger skrev 2022-10-18 12:58:24 följande:

    Råkade överraska ett vildsvin en gång ute i skogen. Som tur va så sprang den åt andra hållet.

    Det var en fallen gran, jag äger skogen så skulle kolla på grannen då den var min. Svinet låg och tryckte bland grenarna och sköt ut som ett spjut när jag var precis framme.

    Vette fan va man hade kunnat gjort om den sprungit mot mig. Hoppat åt sidan? Jag hann ärligt talat inte med att reagera så mycket på vad som hände innan situationen var över. För att vara så fet så är de jävligt snabba.

    Lärdomen blev att numera ropar och skriker jag varje gång jag närmar mig sådana träd, grottor eller andra håligheter som finns på min mark. Överraskat några rådjur några gånger. Men de är ju knappast något hot.


    Läskigt med vildsvin. Det är smarta/sluga och jäkligt tuffa djur, som man inte vill fajtas med. De lurpassar ibland på jakthundar och det är ju känt att kör man på ett vildsvin, skall man - om nu bilen inte är kvaddad - inte stanna direkt utan fortsätta ca. 100 m innan man går ur bilen. Vildsvin kan nämligen klara rätt ordentliga påkörningar p.g.a. sin robusta kroppsbyggnad, spela död och sedan ge sig på bilföraren när denne/-a kommer fram till djuret. 


    Du hade nog tur där, Friger, att vildsvinet inte klippte dig. Är nog en smart taktik att försöka förvarna ev. vildsvin eller annat oknytt genom att väsnas lite; det funkar ypperligt för att hålla björnar i från sig också.

Svar på tråden Skydda från älg utan skjutvapen?