Inlägg från: Sofian81 |Visa alla inlägg
  • Sofian81

    BF Juli 2023

    Halloj! Plussade mycket överraskande igår efter ca 1 års försök till graviditet. Har två barn sen innan födda -12 och -14. Bf är 4/7 :)

    Ska bli kul att följas åt! 

  • Sofian81
    1/7 T123, fjärde barnet
    1/7 Primula, andra barnet
    3/7 Brallans, andra barnet 
    4/7 Grumpy88, tredje barnet
    4/7 Malin845, andra barnet
    4/7 Sofian81
  • Sofian81

    Brallans, kan inte citera från mobilen (?), men tack och detsamma! :D

    Var lite nojig igår då jag inte tyckte att testerna strgrade som de skulle, men nu imorse var det starka fina test, tack och lov. Hur ska man kunna slappna av och "njuta" av den här tiden? 

  • Sofian81

    Har inte heller jättemycket symptom än, ömma och lite större bröst och värk i nedre delen av magen. Magen har även svällt upp så att jag ser ut att vara i minst fjärde månaden och har börjat bli lite äcklad av viss mat/allmänt dålig aptit. Och precis som du Brallans, soverjag dåligt/vaknar tidigt. Kommer några stråk av illamående ibland och jag kommer ångra detta sen, men längtar till illamåendet så att det blir lite mer verkligt xD

  • Sofian81

    Såg att jag missat ordningsföljden på mina barn, så uppdaterar listan :)


    1/7 T123, fjärde barnet
    1/7 Primula, andra barnet
    3/7 Brallans, andra barnet 
    4/7 Grumpy88, tredje barnet
    4/7 Malin845, andra barnet
    4/7 Sofian81, tredje barnet
    10/7 Mamman8212, fjärde barnet
    11/7 Medioker, tredje barnet 

    Grattis alla nytillkomna!!

  • Sofian81

    Är i v 5+2 och tänkte lyxa till det och testa med det digitala med veckoindikator jag köpte för flera månader sen, men det funkade inte! Snopet... Är det vanligt att de inte funkar? Det var helt dött på displayen. 

    Nåväl, var ju såklart tvungen att testa med vanligt test för att inte bli nojig och det blev riktigt starkt så kan nog slappna av ett tag i alla fall :)

  • Sofian81
    Brallans skrev 2022-11-02 08:16:20 följande:

    Varit lite frånvarande i tråden, åkte in till gynakuten igår med misstänkt utomkvedshavandeskap, då jag blödit lite sen i sön samt fik kraftiga smärtor nere i magen från ingenstans.. (Har två tidiga missfall aug/sep) men det var inte likt dessa..

    Ska tillbaka på fredag morgon igen så får vi se om hcg ökat samt om de kan se något på vul, de såg inget igår vilket jag tänker att de borde i v 5+0.. 

    Vilken berg och dalbana detta kan vara ibland 


    Håller tummar och tår att allt går bra! Hjärta
  • Sofian81

    Lillahusets, jag känner precis likadant. Det känns osannolikt att man skulle ha sån tur att detta går vägen. Jag  har dessutom aldrig haft missfall tidigare så har börjat tänka att sannolikheten då är större för det denna gång, så dumt!
    Analyserar symptom och blir orolig för minsta lilla förändring mot att må lite bättre en stund. Tänk om man istället kunde använda tiden åt att glädjas för att man trots allt är gravid? Glad

  • Sofian81

    Cocachins, jag förstår det rent logiskt, men tänker ändå att det är så vanligt att det borde drabba mig också. Galet hur hjärnan dummar sig Skäms

    Imorgon ska jag på hälsosamtal och bla annat ta ställning till fosterdiagnostik. Hur tänker ni andra där? Ska ni göra Kubtest osv?

  • Sofian81

    Cocachins, vad spännande med VUL så snart, du får uppdatera oss om vad man såg så tidigt! Skrattande

    Har varit på hälsosamtal idag och bokat tid för blodprov inför KUB, blir i början av december. 

    Beställde hem digitalt test och nu kan jag nog börja tro att det kan gå vägen Hjärta

  • Sofian81

    Samma här, så fort illamåendet gjorde entre började jag undra vad f*n jag gett mig in på. Såhär tidigt i graviditeten tycker jag att det är omöjligt att förstå att det kommer en gullig bebis ut av det, känner mig mest bara sjuk och ynklig.

    Tycker att det är jättejobbigt på jobbet också, svårt att dölja (gas)magen och att försöka bete sig normalt trots att man har spyan i halsen hela tiden. Funderar faktiskt på att berätta för min närmaste chef för att kunna komma iväg på pauser ibland om det blir för jobbigt..

    Hur har ni andra gjort? Har ni berättat på jobbet eller för anhöriga än?

  • Sofian81
    Cocachins skrev 2022-11-23 22:39:50 följande:

    Hej, till alla er som redan har ett barn. När tänker ni berätta för ert/era större barn att de ska få ett syskon? 


    I och med att det är jul snart hade det varit kul att berätta för våra föräldrar och familjer om graviditeten då. Men det känns superfel för mig att berätta för familjen utan att först ha berättat för vår dotter som är 3.5 år och förstår typ allt. Kommer vara i vecka 9+4 när vi gör tidigt ultraljud. Är det helt fel av oss om vi berättar för henne efter det om vi ser ett tickade hjärta då?

    Ska samtidigt göra nipt i vecka 14+0 och sen kanske det tar två veckor till att få resultatet, så är vi i vecka 16. Så sent kommer jag inte kunna hålla det oavsett?


    Har dessutom börjat må illa nu.. och ska spendera massa tid med familjen och bo ihop i jul. 


    Hur gör ni? 


    Jag var på tidigt UL igår (v 8+0) och såg en liten räka med ett tickande hjärta, så då berättade vi för våra två barn. De är 8 och 10 år, så lite äldre än din dotter. Vi ska berätta för våra familjer också om några dagar. Känns jobbigt att gå med illamående och trötthet och försöka dölja det, dessutom tänker vi att om något går fel kan det vara bra för de närmaste att veta varför man eventuellt mår dåligt. Tidigare graviditeter väntade vi till v. 12 innan vi berättade, men denna gång tänkte vi annorlunda. 

    Jag fasade för hur mina ungarna skulle reagera på nyheten, men de blev jätteglada! Helt underbart att få prata öppet med dem och inte behöva smussla Hjärta
Svar på tråden BF Juli 2023