Inlägg från: Anonym (Svider) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svider)

    Kvinnans underliv - barnmorskan Olga svarar på alla dina frågor fram till 9/12 2022.

    Jag födde vaginalt för 12 veckor sedan, fick grad 3 bristning och ända sedan dess så tycker jag att det svider i vulvan i ?vecken? mellan inre och yttre blygdläppar. Det har svidit olika mycket sen förlossningen och just nu svider det mer. Det är värst direkt efter jag duschat ( duschar max 1 gång/ dag och då är jag noga med att inte ha duschstrålen direkt på underlivet.  Jag smörjer in med intimolja innan varje duschning och direkt efter duschen smörjer in med DR Warming feta intimkräm som rekom. av min gynekolog. Min gynekolog ser inte svamp i underlivet + svampodling kommit tillbaka negativt. Slemhinnorna ser fina ut och bristningen har läkt fint säger min gynekolog.

    Nu undrar jag hur länge det brukar svida i vulvan efter förlossning? Jag fick inga stygn i vulvan där det svider utan endast nedre delen av slidöppningen och mellangård/sfinkter. Är det vanligt? jag ammade endast första 2 veckorna efter förlossning men gav upp efter det då bebis sög aldrig utan amningsnapp och han slog bort den med huvudet flera gånger per amningsförsök. 

    Avslaget försvann helt efter 5 veckor och har sedan dess haft min andra mens så hormonerna borde vara hyfsad bra nivå?? Det svider som sagt flera gånger under dagen och svider jättemycket i ca 15 min efter varje duschning. 
    Har du varit med om patienter som upplevt sveda så lång tid efter förlossning trots att de inte ammar?

Svar på tråden Kvinnans underliv - barnmorskan Olga svarar på alla dina frågor fram till 9/12 2022.