Inlägg från: elin1989 |Visa alla inlägg
  • elin1989

    Smittorisk med nyfödd och julfirande

    Anonym (Sanna) skrev 2022-11-12 16:48:44 följande:

    Jag hade inte tagit nån risk alls, och löst det genom att dela på oss. Du och bebben och pappan och 6åringen. Då kan dom träffa andra


    Men varför ska ts sitta ensam själv på julafton? De kan väl fira hemma med familjen, ha lite julmat och kolla på kalle anka och öppna presenter typ. Det är väl det en 6-åring bryr sig om iaf. De kan väl träffa andra familjemedlemmar någon annan gång. 
  • elin1989
    Anonym (Moder Svea) skrev 2022-11-12 19:38:47 följande:
    Hon är inte själv, hon har bebisen de få timmar pappan och syskonet är iväg.
    Då tycker du uppenbarligen att det är roligare att vara ensam med en nyfödd en vad jag tycker, för det är typ det sista jag skulle vilja göra på julafton, framförallt precis efter ett kejsarsnitt. Men men, där kan man ju tycka olika. Jag skulle vara hemma med bara familjen i det läget, och ingen skulle åka någonstans 
  • elin1989
    Anonym (Moder Svea) skrev 2022-11-13 13:56:43 följande:
    Jag prioriterar sexåringens jul för min egen.
    Du får gärna vara ego men gör det inte till en norm.
    Jag har inte gjort något till en norm. Jag skrev ju att man kan tänka olika, men att det är så här jag tänker. Klart att 6-åringen ska få fira jul. 6-åringar behöver inte fira jul med släkten för att ha en bra jul dock. 
  • elin1989
    Anonym (E) skrev 2022-11-13 14:00:28 följande:
    Det handlar om några timmar där syskonet får träffa släkten. 
    Det beror väl på hur långt bort släkten bor och situationen. För mig skulle det inte vara okej att min man och barn åkte bort och hade ett separat julfirande medan jag satt hemma. Däremot om vi firade hemma bara vi, åt middag tillsammans etc, så skulle jag förstås inte ha några problem med att mannen och barnet åkte och träffade släkt på närhåll i några timmar på morgonen eller efter middagen. 
Svar på tråden Smittorisk med nyfödd och julfirande