• Anonym (Lena)

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Lönnsirap skrev 2022-11-14 11:21:51 följande:

    På en strukturell nivå är det svårt för "alla", såväl män som kvinnor att hitta en partner att bilda familj med om de har något som tyder på att det framöver kommer bli svårt.

    Alla försöker hitta någon som är tillräckligt bra och som man vill leva ihop med, där man matchar och där man tror att livet kommer bli tillräckligt bra!

    Att tänka att kvinnor som har egenskaper som inte är attraktiva har jättelätt att få till det är att faktiskt bortse från att de troligen också har egenskaper som gör dem attraktiva.

    Strukturellt är det tyvärr så att vissa män skapar flera familjer... Några barn i ungdomen med kvinna A, några barn i medelåldern med kvinna B och sen en liten sladdis med kvinna C. Eftersom detta är ett mönster bland framgångsrika män, så finns de tillgängliga för familjebildning i såpass omfattning att andra män faktiskt inte får chansen. 

    Det är helt enkelt mer attraktivt med en man som faktiskt har barn och blivit lite äldre, än vad det är med en evig singel.


    Instämmer i dina inledande stycken. Men när det kommer till vad som kan tyckas på strukturell nivå gälla endast för nutidsmannen, och inte för kvinnor, är fel. Kvinnor som är självförsörjande karriärister med eller utan akademiska poäng följer nämligen identisk utvecklingskurva i familjebildning som männens. Kvinnorna får några barn med man A, något barn i medelåldern med man B och sen i 40-50 års åldern en liten sladdis med man C. Ett exempel av i dag är Pernilla Wahlgren 50 plus som i princip följer den strukturella normen du nämner. Sånär som att ny barnkull med nya mannen vet vi inget om. Än så längre. 
  • Anonym (Lena)
    Anonym (ååå) skrev 2022-11-14 18:18:11 följande:
    Medelåldern är väl 40-50 ., så jag tycker du skriver konstigt. 
    Du skriver att kvinnan får barn i medelåldern med man B och sen kanske barn i 40-50-årsåldern med man C. 
    De sakerna är i så fall samma sak - vad anser du är medelåldern? 
    Ursäkta för mig är medelåldern ett flytande begrepp. Ska vi vara riktigt petiga startar människans medelålder exakt vid 38 års ålder och inte vid 40. Jag är säker du är fullt medveten om vad vad jag menade, men jag tar gärna om mitt exempel på kvinnans version av strukturell parbildning/barnafödande.

    A. Kvinnan möter sin första manlige partner mellan 20-30 års ålder, och föder 1-3 barn (5 är möjliga). B. Kvinnan gifter om sig efter ett par års singelliv med man nummer två någon gång mellan 35-40 år (varpå medelåldern inträder vid 38 års ålder) och hinner oftast (om ägglossning pågår) med ett barn till. C. Kvinnan möter en ny kärlek mellan 40-50 år, och paret vill tillsammans (mot alla odds) satsa på ett gemensamt kärleksbarn. Närmre 40 funkar det ofta naturligt (i min familj), närmre 50 företas resor till grannländer eller söderöver i Europa där IVF behandling görs och/eller används kvinnans frysta ägg (ny mycket stadigt uppåtgående trend!) i befruktningsögonblicket.
  • Anonym (Lena)
    Västsverige78 skrev 2022-11-14 18:27:10 följande:
    Pernilla Wahlgren har barn med 2 olika män, inte 3 olika.
    Exakt vad jag skrev, men jag adderade att vi ännu inte vet om nya kärleksparet vill/försöker med ett kärleksbarn. Var jag otydlig? Rätt så troligt. I så fall blir det barn med tre skilda pappor. Precis vad en av mina mostrar valde i sina familjebildningar. 
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2022-11-14 19:50:41 följande:
    Det finns ett antal kändiskvinnor som stämmer in på den beskrivningen. Men det verkar vara betydligt vanligare att män får barn med fler än två, samt får barn högre upp i åren. Av naturliga skäl.

    Enstaka kändiskvinnor och karriärkvinnor följer samma mönster, men så himla vanligt är det inte.
    Trenden är på uppåtgående när folk i stugorna gärna imiterar kändiseliten. På gott och ont. 
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Gull-Olle) skrev 2022-11-14 22:58:16 följande:
    Hon är 55. Troligt att hon kan få fler barn?
    Näe, tror som du, det är nog inte särskilt sannolikt. Men man ska aldrig säga aldrig. 
  • Anonym (Lena)
    nihka skrev 2022-11-18 22:28:04 följande:
    Kvinnor har ingen sexuell makt. Män kan sexa sig obegränsat runka, köra i lösfittor och dockor, sätta på varandra, ha tantrasex med sin egen spelbild, kolla på porr och spruta upp efter väggarna varje dag om de vill samt ha sex med kvinnor där det finns ett samtycke.

    Det är ingen maktsituation att kvinnor inte ligger med alla män utan det är för att de inte vill. Inte för att utöva någon makt. 

    Maktbegreppet mellan kvinnor och män är intressant. Jag tänker som Biologi att det visst finns maktstrukturer mellan parterna. men lägger oxå till en mer subtil nivå. 


    Vet inte men i den västerländska delen av världen handlar det numera om makt när kvinnor avstår ligga med män de inte attraheras av och därmed tackar nej till. En ekonomisk stark kvinna med mandat att välja själv? Ja, i så fall i linje med existerande maktperspektiv? Det är en positiv utveckling om självförsörjande kvinnor slipper vara någons sexslav. Väljer vem de vill ha sex tillsammans med (och var, när, hur ofta). 

    Sen måste erkännas att jag inte tänkt i banor män kan sexa sig obegränsat, runka, köra i lösfittor och dockor, sätta på varandra, ha tantrasex med sin egen spegelbild, kolla på porr, och spruta upp efter väggarna varje dag om de vill samt ha sex med kvinnor där det finns samtycke. Allt det här innebär en enorm variationsrikedom och en stor frihet att välja tillfredsställande sätt till att få utlösning. Oxå egen makt.


     


     


     


     

  • Anonym (Lena)
    Västsverige78 skrev 2022-11-19 15:46:01 följande:
    Vad innebär det att tjäna tillräckligt mycket? Lönerna stiger år för år. Är det för att kunna upprätthålla en viss social status och en plats i samhällshierarkin?

    Även i framtiden när löneskillnaderna har helt försvunnit mellan män och kvinnor kommer antagligen kvinnor fortfarande att välja bort män som tjänar mindre än dem. Hur tror du att det känns för de män som inte räcker till? Finns det ingen empati för män överhuvudtaget?

    Instämmer inte alls i att män generellt behöver tjäna mer än vad kvinnan gör, för ?att duga? i hennes ögon. Det finns många exempel på par där kvinnan är höginkomsttagaren och mannen är medel- eller låginkomsttagaren i förhållandet. Båda parter är okej med sina val och i sin unika konstruktion. Ett gott exempel är författaren Elisabet Höglund som gissningsvis i sin yrkesroll blir ekonomiskt starkast av parterna. 


    Ja, en positiv löneutveckling är nödvändig i dagens samhälle. I synnerhet när den skrämmande och galloperande inflationen gör att folk får allt mindre i plånboken, parallellt med ökade levnadsomkostnader. Just nu gäller samma tänk för hög- och låginkomsttagaren, men framförallt för dem som nyss klivit in i bostadsmarknaden och sitter låsta med stora fastighetslån och amorteringar.  

    Är du helt säker kvinnor alltid väljer den partner som tjänar mest och/eller är innehavare av störst materiella tillgångar (fastigheter i landet och utomlands, aktier, optioner, båtar, konst, valuta etc) och äger bäst socialt kapital??! Jag är det nämligen inte, min ?sökmotor? är ex vis inte konstruerad på så sätt. Sen är jag övertygad om att många kvinnor är som jag och attraheras av andra variabler än just ekonomisk makt och  utvidgade sociala kontaktnät. 

    Du undrar hur det känns för män som upplever de inte räcker till i löneutvecklingen och om någon empati finns för dem överhuvudtaget?? Ja, jag förstår om ?ombytta roller? i manligt kvinnligt, i vissa fall, utmanar våra traditionella könsroller. Men vi är väl ändå främst samarbetspartners och som tur är väljer majoriteten av kvinnor och män sin kamrat utifrån andra kriterier än plånboken.


     

  • Anonym (Lena)
    Anonym (Önsketänk inte nu) skrev 2022-11-19 18:01:46 följande:

    Nej, till den milda grad TS föreställer sig det är män generellt knappast beredda att kompromissa med allt annat bara utseendet kompenserar.

    En sak om vi pratar 20-åringar, i den åldern är det rätt socialt accepterat att vara lite strulig  och inte ha styrsel på sitt liv. Att någon flyttar runt i andra hand, bor hos kompisar, lever på försörjningsstöd eller försörjer sig på ströjobb inom låglöneyrken säger liksom inte alltid så vansinnigt mycket om en person i den åldern.Då väger utseendet säker upp väldigt mycket. 


    Men en Kvinna i 35-årsåldern är knappast särskilt intressant som varaktig partner hos genomsnittliga jämnåriga män med ordnade förhållanden och normal inkomst om hon lever på soc och flyttar runt i  andra hand. Oavsett hur hon ser ut.


    Ja, det finns säkert ett bäst-före-datum för struligt leverne. 
  • Anonym (Lena)
    Anonym (U) skrev 2022-11-19 18:51:26 följande:

    Utbildning och boendesituation har väl inget med personlighet att göra?


    Det verkar som många gör den kopplingen i den här tråden. 
  • Anonym (Lena)
    Anonym (?) skrev 2022-11-20 08:26:41 följande:

    Och såklart kvinnor är visuella. Vi tänder också på snygga kroppar och skönhet. Men vi är smarta nog att välja efter andra egenskaper. 


    Amen to that 😊
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?