Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    AndreaBD skrev 2022-12-05 13:28:28 följande:
    Helt fel! Det är fortfarande kvinnorna som anpassar sig mest, för att männen fortfarande har en massa egenheter för sig, och är vana vid att det är kvinnor som fixar det på något sätt ändå. Som håller koll på allt, påminner om födelsedagar, köper presenter, köper kläder till ungarna, ser till att de har dessa med sig till skola, m.m. 

    Och de kvinnorna som jag känner, som är tjocka, ängsliga och tråkiga är för det mesta inte i en relation. Förutom om mannen är lika tråkig. 
    Nja, många tar på sig sånt för att de inte klarar av att saker inte görs exakt så som de vill och går sen runt och beklagar sig över att de får ta allt ansvar.

    Om man vill att andra ska ta ansvar måste man oxå tolerera att saker gör som de vill inte som man själv vill. 
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 13:39:10 följande:
    Jodå. En hel del lär sig. Det ligger djupt bäddat i vår natur att ta hand om vår avkomma.
    Med tanke på hur många ungar som far illa varje dag så verkar det vara ganska många som inte lär sig något.
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 14:21:57 följande:
    Nej, det är djupt orättvist att män med autism eller andra psykiska besvär som depressionssjukdom inte görs mer heta på parmarknaden av kvinnor. Vi väljer "fel" och "uteslutande" och borde rätta till det här omedelbart så de får bli pappor allihop
    Ingen har nog förväntat sig att det är kvinnor som ska göra dem heta på marknaden, men det vore ju bra om man iaf kan sluta förneka att man faktiskt väljer bort dem och att valet då ligger på kvinnorna som väljer bort dem och inte på dem.

    Personer med psykiska sjukdomar ska nog inte skaffa barn oavsett vilket kön de har, det är nog inte den bästa miljön för ett barn att växa upp i.
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 14:11:13 följande:
    Ytterst få föräldrar får ensam vårdnad, men av de få som får det är det en större andel kvinnor. Orsaken till det är ofta våld i hemmet vilket män står för en mycket större andel av än kvinnor. Sedan är det alkohol, droger, sjukdom, diagnoser mm.

    Naturligtvis får även pappor ensam vårdnad. Sedan finns det säkert domslut där de inte får det som är orättvisa och då har man möjlighet att överklaga, men orättvisa domar är ju inte någon standard precis.

    Barnens egna önskemål spelar förstås in när de är lite större. Jag vet en pappa som tyckte det var så orättvist att mamman hade "vänt barnet mot honom", men det enda hon hade gjort var att sluta prata väl om honom för att täcka upp för honom. "Nej, pappa har inte ringt eller köpt någon julklapp" efter år av lögner och vita lögner till hans fördel för att skydda barnet, men sedan blev det så stort att det började fatta själv så det var ingen idé att försöka upprätthålla charaden.
    Nja, det döms nog oftare till kvinnors fördel vad gäller barn eftersom även de är påverkade av gamla könsnormer. Precis som våld i relationer som du tar upp där det på senare tid visat sig vara väldigt vanligt att män blir utsatta för men inte tas på allvar och om givningens reaktion är att han gjort sig förtjänt av det eller man tycker att en man ska väl klara av att försvara sig mot en kvinna... dvs gamla könsnormer det med.

    Men oj vad förvånande att du genast kunde ge exempel på en man som betett sig fel och en stackars mamma som bara stod upp för sig själv....och inte tvärtom. Objektiviteten är verkligen på topp.

    Jag kan ge dig exempel på motsatsen:
    Pappa som i flera år försökt få egen vårdnad om barnen eftersom mamman är psykiskt sjuk och åker in och ut på psyk och när hon inte är inlagd bor i diverse temporära bostäder och skaffar sig nya lika störda killar på löpande band som ungarna ska utsättas för iom att hon har delad vårdnad. Sist fick pappan plocka upp dottern på nån busshållplats eftersom mamma och hennes nya kille droppat av henne där efter att de jagats av snuten i bilen... man skulle ju kunna tycka att det vore ganska självklar att hon inte ska ha vårdnaden öht men hon är ju kvinna så....
  • Anonym (Enkelt)
    AndreaBD skrev 2022-12-05 13:56:15 följande:
    Såna finns det också, men det är en liten minoritet. Att ta det generella ansvaret för att planera barnens aktiviteter, skolgång, osv., det är inget som man är pedant runt, utan det måste bara göras. Och det brukar kvinnorna få göra. Samma sak med alla slags födelsedagar och andra fest-tillfällen. Många män kanske är med och gör en del då, men vem har planerat, ringt folk, handlat, förberett?
    Beror på vem du frågar, frågar du kvinnor är de en liten minoritet, frågar du män är det ganska vanligt. Men det kanske har att göra med att människor som beter sig så sällan vill medge att de gör så eller ens fattar det själva?
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 14:47:15 följande:
    Och vem har förnekat att dessa män väljs bort i högre grad än fungerande och högfungerande män?

    Det har ju länkspammats och argumenterats in absurdum att kvinnor är penning- och statuskåta i sitt val av man när det i själva verket bara handlar om att de flesta kvinnor som ämnar bilda familj vill slå sig ihop med någon som verkar klara av att leva ett fungerande vardagsliv med barn.
    `Jag tycker att män uppvaktar och kvinnor väljer förnekas rätt flitigt i denna tråd.

    Ja diskussioner bli lätt absurda när uppenbara saker förnekas, det blir lite som att alla vet att det står en rosa elefant i vardagsrummet men om någon påpekar det så blir han genast hånad och kallad för idiot för alla vet ju att elefanter kan vara blå oxå och man ska gå in i detalj på elefanters färger och beteenden... istället för att konstatera att ja det står en elefant där. Klar diskussioner blir allmänt bisarra då...
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 15:09:27 följande:
    Troligtvis kommer hon bli av med vårdnaden. Men du anser att ditt exempel är vanligt och till och med vanligare än att pappan bara inte bryr sig men känner sig orättvist behandlad?

    Jag tror helt enkelt att det är fler män som inte axlar sitt pappa-ansvar än det är kvinnor som inte axlar sitt mamma-ansvar. Jag har inga siffror på det, men när jag ser mig omkring är det så det ser ut. Det är fler pappor som schappar än mammor. Fast de allra flesta både mammor och pappor gör ett alldeles utmärkt jobb.

    Men hela konspirationsgrejen mot män är bara löjeväckande och de som driver den tesen betraktar jag som ufon.
    Tveksamt eftersom det hållt på så i många år, om systemet fungerat som det ska så borde det ha skett för länge sen. Det troligaste är att det kommer fortsätta som det är tills ungarna är tillräckligt gamla för att få bestämma själva.

    Jag tror oxå att det är fler män som smiter undan sitt ansvar som pappa, men vad just axla innebär kan ju tolkas väldigt olika. Den psykstörda kvinnan jag tog upp skulle ju formellt kunna påstås "axla sitt ansvar" eftersom hon faktiskt har delad vårdnad och vill ha det så... att hon sen inte klarar av att vara en vettig förälder och utsätter ungarna för en massa skit framgår inte riktigt av den statistiken.

    Och du tror inte att det är lite småvinklat att kalla ifrågasättande könsnormer gällande uppvaktning för "konspirationsteorier"?  Du tror inte att du själv deltar i att sätta ribban för diskussionen genom att håna och klassa alla argument som incelpropaganda och löjeväckande?

    Är inte de argument du använder exakt samma som används för att snacka bort ifrågasättande av andra slags könsnormer? Bara löjeväckande gnäll från hysteriska kärringar som inte kan "steppa upp"?
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 16:54:42 följande:
    Precis. Ensam vårdnad är något man särskilt måste ansöka om, det sker en vårdnadsutredning och det delges dom. Inte precis en snabb och lättvindig process. Om man inte är överens tar det ca ett år och föräldern ska kunna bevisas ha misskött sig å det grövsta.
    Och när det väl döms så döms det oftast till kvinnors fördel eftersom kvinnor enligt många "är bättre lämpade för att ta hand om barn"... dvs gamla könsnormer som spökar. Att rättssystemet inte hängt med i tiden är ju inte direkt någon nyhet.

    I Sverige är det ändå bättre än i många andra länder där kvinnor tilldelas vårdnaden om barnen per automatik vid skilsmässor och männen bara får ha barnen på helger samt betala underhåll... men det används ju gärna som "bevis" för att kvinnor tar mer ansvar för barnen än männen... ja det är väl klart att det blir så om männen inte ens får chansen att ta sitt ansvar annat än helger Drömmer
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 17:21:12 följande:
    Han får samla bevis att lägga fram i en ny utredning.

    Hur vet du ens vem som uppvaktar vem? Har du knackat dörr och frågat i hela riket? Har du inte förstått att det är OLIKA. Olika bland olika åldersgrupper. Olika under olika perioder av samma människas liv. Olika i olika sociala sammanhang och att krogen en helg på fyllan inte är någon slag norm för alla.

    Att vingla fram till någon och oombedd lägga armen om dem är INTE att uppvakta. Det är att antasta och nej, det kommer inte att bli någon "jämlikhet" där.
    Jag tror snarare han gett upp hoppet om att få en rättvis bedömning och gör vad han kan för att göra livet lättare för barnen och rädda situationen varje gång mamman fuckar upp saker tills barnen är tillräckligt gamla för att själva bestämma var de vill bo.

    Jag har förstå att det är olika men samtidigt finns det oxå normer som majoriteten lever efter.... det är därför de kallas för könsNORMER. Så att vifta bort det med att alla är så unika och att precis varenda kotte gör helt olika håller inte för fem öre.

    Exakt hur man gör det är irrelevant, könsnormerna vi diskuterar handlar om VEM som förväntas ta initiativet inte HUR. Oavsett om kille kommer fram med kuken i handen och frågar "ska vi umgås" eller gör allt enligt konstens alla normer så är det fortfarande HAN och inte hon som förväntas vara den som tar initiativet och uppvaktar och hon som väljer vem hon vill ha. Och ja den normer gäller fortfarande i allra högsta grad även om den med åren blivit något bättre.
  • Anonym (Enkelt)
    nihka skrev 2022-12-05 17:41:04 följande:
    Du glömmer att alla de fall (domar) där föräldrarna är överens också räknas in i statistiken. Män (oftast) som inte vill ha ensam eller ens delad vårdnad.

    Det gäller ju också att ta vara på sin chans vilket de flesta gör. När det inte sker blir det naturligtvis gnissel, men det är inte ämnet för denna tråd.
    På vilket sätt menar du system där det per automatik bestäms att kvinnan får vårdnaden om barnen vid en skilsmässa ger männen en chans att "ta tillvara på sin chans"? Vilken chans är det menar du? Och på vilket sätt menar du att det sen är rättvist att anklaga dem för att "inte ta sitt ansvar"?

    Som sagt din objektivitet lyser med sin frånvaro vilket gör det lite småkomiskt när du sen anklagar andra för att vara partiska och extrema... dina åsikter är ju precis lika kategoriska och extrema,... bara andra sidan på samma mynt.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?