Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Västsverige78 skrev 2022-11-14 10:29:16 följande:
    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Män som saknar högre utbildning har svårt att hitta någon - medan kvinnor till och med kan vara arbetslösa utan att det är några problem.

    Kvinnor får vara ledsna, må dåligt och vilja bli tröstade av sin man - men om en man är ledsen saknar han självförtroende och betraktas som oattraktiv.

    Män måste ha humor och ha glimten i ögat - kvinnor behöver bara ha förmågan att skratta åt mannens skämt.

    Män ska ha en ordnad boendesituation - men för kvinnor är det inga problem om de flyttar runt i andra hand eller bor hos vänner.

    Män ska ha driv, ambitioner och ha en stor social umgängeskrets - kvinnor har inga sådana krav på sig.

    Varför är det rimligt att kvinnor har högre krav på mäns personligheter om vi verkligen menar allvar med att sträva efter jämställdhet på 2000-talet?


    Enkelt, för att det är män som konkurrerar om kvinnor och kvinnor som väljer, det ger dem en maktposition och den som har makten är alltid den som sätter villkoren.

    Tänk såhär: 
    Om en arbetsgivare annonserar ett jobb så kommer hundratals söka till det. Den som säker har då inte råd att ställa speciellt mycket krav eftersom arbetsgivaren då bara kommer välja någon annan istället. Så länge det finns många som söker kan arbetsgivaren egentligen ställa vilka krav som helst för det finns alltid någon som är villig att gå med på dem.
  • Anonym (Enkelt)
    Dr Börje skrev 2022-11-14 15:45:27 följande:

    Om vi för diskussionens skull utgår ifrån att det finns en sanning i din trådstart så kommer vi ändå tillbaka till att problemet ligger hos oss män. Män borde generellt ha högre, alt lika höga som kvinnorna, krav och inte bara nöja sig med att "hon har en puls". 


    Nja, för att det ska ske behöver ju män ha ett bättre andra alternativ än ensamhet för så länge det står mellan höga krav men ensamhet och låga krav för att ha en chans att träffa någon så kommer få ha höga krav.

    Det är ju lätt att propagera för att vara mer kräsen när man har skafferiet full med mat men kanske svårare för den som svälter, eller hur?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:05:10 följande:

    Jag tar avstånd från 80 procent av alla människor som fyllt 35. Med de 20 procent som är kvar söker jag samsyn. 


    Och det gör du för att du vet att det finns 20% andra att välja mellan. Men om du tog bort dessa 20% och det stod mellan någon som fyllt 35 eller ingen alls, skulle du vara lika kräsen då eller skulle du kanske fundera över att göra om dina krav?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:16:34 följande:
    Nu misstänker jag starkt att du enbart läst detta inlägg av mig i tråden, men jag svarar ändå. Jag har blivit bättre och bättre på att välja bort människor som har snuskiga och sunkiga åsikter eftersom jag inte trivs tillsammans med dem. Det blev absolut lättare att göra det när jag träffat några människor som jag trivs tillsammans med. Innan var det betydligt jobbigare, det ska jag villigt erkänna. 
    Ok, intressant, men det var ju inte ett svar på min fråga.

    Om det var jävligt svårt för dig att träffa någon öht och det stod mellan människor du kanske inte gillar allt med eller inget alls, skulle du vara lika kräsen då?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:12:41 följande:
    På FamiljeLiv tycker många män att kvinnor ska ta män som är skadat gods. 
    FEL, På familjeliv tycker de allra flesta män inte alls att kvinnor ska ta män som är skadat gods. Det är vad KVINNOR på familjeliv PÅSTÅR att män tycker när män ifrågasätter deras agerande/val. För tydligen får män absolut inte ifrågasätta kvinnors agerande eller val på FL, men däremot går det alldeles utmärkt åt andra hållet.

    Det som orsakar alla bisarra diskussioner är hycklerin och dubbelmoralen i att tycka att det är ok för kvinnor att gnälla över män men aldrig tvärtom eller tycka att män ska vara förstående, empatiska och toleranta med skadade kvinnor men det behöver kvinnor absolut inte vara. 
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:41:13 följande:
    Jag skulle säga att det beror på vad det är. Det finns saker jag har svårare för än annat. Sen är jag en person som haft  "jävligt svårt att träffa någon öht" (vilket naturligtvis är skälet bakom mitt deltagande i tråden). Det beror dels på mig och min "personlighet" som det heter här, och dels på att jag haft alldeles för låga krav tidigare vad gäller att folk inte ska ljuga för ofta, säga för klantiga saker om sånt som är viktigt för mig, inte tycka att jorden går under om man måste sitta bredvid fel person på en middag osv. Jag gillar vuxna människor och de är inte så vanliga även efter 35. Nu känner jag några vuxna människor vilket är trevligt. 
    Nja, visst hänger det mycket på personlighet, det gör det ju med alla relationer mellan människor. Men när du ser samma mönster majoriteten av befolkningen så handlar det ju inte längre enbart om personlighet.

    Och ja bevisligen är det ju oftast fortfarande män som förväntas konkurrera om kvinnor och kvinnor väljer vem de vill ha. Kan du då tänka dig att det kanske är svårare för den som konkurrera med andra att ha höga krav än för den som väljer?  
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:51:42 följande:
    Men vad fasen, du klippte ur det ur sitt sammanhang. Jag tycker inte så, det var ett sätt att framea saker på samma sätt som KAFFEDRAKEN gör. 
    Ok, då missförstod jag ditt inlägg, my bad!
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-11-14 17:03:26 följande:
    Kvinnor över 35 är det jag helst vill ha.
    Nja, men du har ju oxå ältat att du inte fick till det med en yngre kvinna i rätt många år och argumenterar ofta för att yngre kvinnor är jättefina och beklagar dig över att det ses ner på av kvinnor.

    Jag är man och jag tycker oxå att gubbsjuka är ganska patetiskt och skulle absolut inte vilja att min dotter dejtar en gubbe i min ålder. Man behöver inte vara kvinna för att tycka gubb eller tantsjuka är patetiskt.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 16:55:10 följande:
    Kvinnor 50 Män 50
    Otrevliga över 35 enligt mig 80
    Trevliga enligt mig 20
    Man måste göra sina urval här i livet, det står alla fritt 
    Men det är ju återigen inte det jag frågar dig om....

    Jag frågade dig följande...
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-11-14 16:51:22 följande:
    Och ja bevisligen är det ju oftast fortfarande män som förväntas konkurrera om kvinnor och kvinnor väljer vem de vill ha. Kan du då tänka dig att det kanske är svårare för den som konkurrera med andra att ha höga krav än för den som väljer?  
    ATT vi alla gör val är ingen nyhet, det jag frågade dig är om det kanske kan vara SVÅRARE för vissa att ställa höga krav än för andra?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Raptor) skrev 2022-11-14 18:26:49 följande:
    Liksom många kvinnor idag hade jag absolut hellre varit utan relation än haft en dålig relation med en man.

    Jag är uppväxt med dysfunktionella män och det är helt enkelt bara slöseri med tid, pengar och emotionell energi. Hellre hade jag då utforskat min lesbiska sida även om jag i nuläget inte är medveten om att jag ens har en.
    Ska jag tolka det som att du håller med om att det är svårare för en person som inte har så många att välja på att vara kräsen än en person som har många alternativ?

    Jag menar om du hellre väljer att vara ensam än i en dysfunktionell relation så beror ju det i så fall på att du inte hade några bättre alternativ för i så fall hade du ju valt en av dem.

    Det finns absolut de som hellre väljer att vara ensamma än i stökiga relationer, det gäller även många män. Men det tillhör nog undantagen inte majoriteten. Med tanke på vilka stolpskott till partners som både män och kvinnor beklagar sig över verkar ju ganska många ha rätt låga krav.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?