Inlägg från: Västsverige78 |Visa alla inlägg
  • Västsverige78

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:07:52 följande:
    Ja, och ofta så fick man inte bestämma själv vem man gifte sig med och var fast där hela livet. 

    Hur skulle det idag kunna vara fler män än kvinnor? Är fler kvinnor ihop med andra kvinnor? Det tror jag inte riktigt. Och så länge en man inte kan vara gift med flera kvinnor så är det en omöjlighet att det inte skulle vara ungefär lika många. Och nej, så många manliga invandrare är det inte heller, och de har svårare att få tag på kvinnor än vad svenska män har. 
    Det är möjligt eftersom kvinnor får barn med äldre män som redan har barn sen tidigare. Det är också möjligt genom tillfälliga relationer där populära män kan träffa flera kvinnor samtidigt.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:17:02 följande:
    Det är DU som påstår att kvinnor ratar lågutbildade. Jag har själv inte gjort det. Min första längre relation hade nån typ av kortare gymnasieutbildning, min äldste sons pappa hade lämnat skolan med 14, alltså inte ens gjort klart grundskolan. 

    Det som hände där dock fick mig att ändra mig lite där. Han trackade mig nämligen, han attackerade mig verbalt hela tiden "du tror att du är något bättre för att du har bättre utbildning". HELA tiden i den stilen! Och jag gjorde inte det, det var bara något han hade fått för sig. Synt att jag inte fattade vinken när en av hans kollegor varnade mig att vara försiktig och sa "he's got a chip on his shoulder". De var irländare. Tyvärr visste jag då inte vad det betydde. Det betyder nämligen att någon är lättkränkt, har nån mindervärdeskomplex. 

    Förstår du varför jag valde någon med liknande utbildning som jag själv nästa gång?  När man blir lite äldre så märker man också, att det kan vara svårare med kommunikationen och med gemensamma intressen, om man inte har ungefär samma nivå på utbildning. 
    Nej, det är inte bara jag som hävdar det. Det finns statistik som visar det även om det naturligtvis finns massor av undantag.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:20:44 följande:
    Det var inte heller min poäng. Jag ställer ingen till ansvar för det. Men DU vill ju återvända till gamla värderingar. Och det funkar inte att bara välja ut vissa aspekter. Då får vi det dåliga tillbaka också.

    Absolut. Jag vill också ha jämställdhet. Men det som du anklagar här, kan ju inte kvinnorna heller ändra på. Jag har inte hört några användbara förslag av dig hur man skulle kunna ändra på det. 
    Nej, jag vill inte återvända till gamla värderingar. Det samhället var en produkt av de förutsättningar som fanns på den tiden och är inte kompatibelt med dagens sätt att arbeta och leva. Däremot finns det värderingar vi borde kunna lära oss av för att inte dagens samhälle ska spåra ur.

    Om kvinnor inte kan ändra på någonting - varför ska män göra det? Varför ska män vara pappalediga, städa och laga mat hemma om kvinnor inte vill ändra på sina förväntningar på män?
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:37:41 följande:
    Så när det gäller kvinnor så ÄR det så men när killarna gör något så är det bara vissa? Det här fenomenet finns, har sett det hända flera gånger. Jag ser ju unga tjejer hela tiden, jobbar som högstadielärare. Visst, vissa kan vara lite krävande, men det är inte majoriteten. 
    Jag tror knappast att majoriteten av killarna som du undervisar gör så, bara en bråkdel.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:45:30 följande:
    Du menar dessa kvinnor väntar i 10 - 15 år, gifter sig med en äldre man och får en ny kull barn? Det tror jag inte på. De tar hellre en man som är ledig. 

    Och man kan inte blanda ihop de som bara har snabb sex och de som vill ha en relation. Det är olika marknader. Mycket möjligt att det är mest de riktigt charmiga männen som lyckas där. Men den marknaden är inget man bör satsa på om man känner att man har lite svårare med det. 
    Varför skulle de behöva vänta så länge? De träffar någon som är 10-15 år äldre och får en ny kull barn. Det finns alltid såna män tillgängliga.

    Det är olika marknader med tillfälliga relationer, men väldigt många kvinnor verkar vara aktiva på den marknaden genom bl.a. tinder och då försvinner de kvinnorna från marknaden för långvariga relationer. Även om du vill hålla de marknaderna isär påverkar de i allra högsta grad varandra. Man kan även fråga sig hur rättvist det är att alla kvinnor har möjlighet att ha tillfälliga relationer, men bara en del av männen. Det får man väl dock inte prata om...
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 14:53:48 följande:
    Du yttrar dig aldrig när man verkligen ger dig ett exempel som är självupplevt! Hur skulle du känna om du blev ihop med någon och tyckte det spelar ju ingen roll att den andra har lägre utbildning och sen blir attackerad för det hela tiden? Kan hända killar också. Skulle inte du unvika den risken i fortfsättningen om det går? 
    Om man inte klickar personlighetsmässigt är det givetvis ett problem, men jag tror att det beror på individen snarare än utbildningsnivån.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 15:03:32 följande:
    Det är väl ganska uppenbar varför män ska vara pappalediga (vill de inte ha en bra relation till sitt barn? Vill de inte ha den här tiden med barnet? Vill de verkligen HA barn?)

    Städa och laga mat ? Tja.... man kan ju betala för såna tjänster, eller så ska kvinnan gå ner i arbetstid med ungefär 50 %. Då behöver han inte städa. 

    Det här är ju praktiska frågor som är ganska självklara. Ska kvinnan jobba 100 % så ska mannen också göra hälften hemma. Förr jobbade hon inte, då kunde hon göra hela hushållet, nästan, eftersom det faktiskt är mer än heltid om man har flera barn. 

    En sak kan man inte bestämma åt andra: Vem de blir kära i. Du kan inte tvinga kvinnor att ändra på sina krav. De kanske har de av en anledning, som har att göra med hur samhället ser ut. OM de nu har det, vilket de flesta inte ens har. Du kan aldrig lagstifta eller bestämma åt andra vem de ska bli ihop med! Då är vi tillbaka på 1700-talet! 

    Man kan försöka påverka värderingar, viss. Men det är inte så enkelt som du tror. Jag skulle själv inte kunna säga hur exakt man kan göra det. Då krävs det experter. Och även de kan inte förutse alla faktorer.
    Tillbaka på 1700-talet? Nej, början av 1900-talet i såna fall. Faktum är att vi visst har haft lagar som har förbjudit tillfälliga relationer utanför äktenskapet under större delen av Sveriges historia. Därför är det rimligt att fråga sig om tinder och annat verkligen borde vara tillåtet, givet att sånt beteende som det uppmuntrar till aldrig hade varit det i andra tidsepoker.

    Tiderna förändras. De senaste 100 åren har det oftast varit kvinnor som har varit missnöjda och krävt förändringar. Nu kanske det svänger till att det blir männen som är missnöjda istället. Ingenting förändras över en natt, utan alla förändringar kommer att ske långsamt över tid.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 16:24:17 följande:
    Varför tror du då att det är ALLA kvinnor som har höga krav? Det kanske också är bara en bråkdel? Det är klart att folk är olika. 
    Det är mina egna erfarenheter jag baserar det på. Vuxna kvinnor alltså, inte barn som går i skolan.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 16:22:12 följande:
    Visserligen. Men om mannen har lägre utbildning så finns det en risk att han får komplex för det och trackar partnern. Om man en gång har gjort dåliga erfarenheter så väljer man inte en sån person igen. Förutom om allt annat stämmer jättebra och man dessutom tror att det inte kommer att vara ett problem med den personen. Men man väljer ju inte en sån i första hand då.

    Samma sak - min exman började ju dricka under relationen. Så klart att jag kanske sorterade bort män som kanske hade ett alkoholproblem eller som var torra alkoholister - jag vet det är orättvist, de kanske fixar det, men jag kände jag orkar inte med det en gång till. Och man måste ju vara realistisk. En bekant talade om för mig en gång att han hade kunnat tänka sig en relation med mig, men han hade inte orkat med barn. Därför var det inte aktuellt. Jag sa bara att jag förstår det. Jag hade inte heller haft en relation med honom pga att han just drack lite för mycket, och dessutom bodde långt bort.

    Så kan det vara. Man måste ju kunna välja någon som man orkar med, som passar. Och då kan man inte alltid sänka krav där. Man har sina krav efter vad man har varit med om. Bara därför är det inte så att alla har ungefär samma krav. Det har de inte. Det är väldigt individuellt. 
    Det behöver dock inte vara så att en person är korkad eller har lägre intelligens för att personen inte har gått någon utbildning. Det är det som är problemet med förutbestämda synsätt.

    Samtidigt kan det vara så att de män som är nykterister eller dricker väldigt lite alkohol upplevs som tråkiga och färglösa av kvinnor. Det är en väldigt smal balansgång man ska gå på för att passa in i det manliga idealet.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-24 18:37:04 följande:

    Eftersom du aldrig har gett ett enda exempel så har jag ingen anledning att tro på detta. Det kan vara allt ifrån missförstånd till att du har raggat på helt fel kvinnor eller i helt fel situation, eller gått fram för snabbt, eller vad vet jag. 

    Om du vill att man tar det där på allvar, så måste du övertyga folk att det verkligen ÄR så. Det har du inte gjort. Så länge kan jag ju inte annat än säga, jag vet inte vad du har sett eller upplevt. Jag kan inte föreställa mig det alls. Då får du ge exempel. Jag har försökt hjälpa dig där genom att ge exempel själv. Men du har inte gett några hittills. 


    Jag vill egentligen inte att den här tråden ska handla om mig personligen.

    Det kanske stämmer att jag har gått fram för snabbt någon gång även om jag själva inte tycker det. Du ansåg väl dock att man kan vet redan från första början om man är attraherad av någon eller inte, så det borde inte spela någon större roll i den meningen.

    Man märker dock när man pratar med kvinnor att det är väldigt mycket som ska uppfyllas för att man ska komma någon vart. Dels ska man ha en dominant personlighet och vara humoristisk. Dels ska allt annat bockas i som jobb osv...
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?