Inlägg från: Västsverige78 |Visa alla inlägg
  • Västsverige78

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 14:04:17 följande:

    Instämmer! Kvinnor går aldrig konsekvent går på partnerns utbildning. Om intressen och personkemi klickar mellan parterna spelar status och utbildning mindre roll, för att säga får den minimal inverkan. 


    I vårt kungahus har vi Kronprinsessan Victoria och prins Daniel som ett exempel. De två tillsammans gör en fantastisk match :) Trots olika bakgrund går det knappast föreställa sig en bättre fungerande kombo :) 


    Det blir ganska svårt att gifta sig uppåt när man är tronföljare. Madeleine och Chris O´Neill är nog mer representativa för den samhällsklassen.
  • Västsverige78
    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 14:26:46 följande:
    Egentligen inte om det varit syftet. Symmetriska partnerval finns. i Europa existerar vidare flera kungadömen med giftassugna kandidater. Vill hävda att vår kronprinsessa gjorde ett underbart bra val. 
    Jag tror inte att medlemmar av andra kungahus ens är intresserade av att gifta sig kungligt längre. Poängen är att Victoria är en kvinna som redan har den högsta sociala och ekonomiska statusen. Om Madeleine som inte är tronföljare däremot hade gift sig med en personlig tränare och samtidigt inte deltagit aktivt i kungahuset hade hon dock fått sänka sin sociala och ekonomiska status rejält.
  • Västsverige78
    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 15:09:23 följande:

    Gifta sig kungligt lägre? 
    Det räcker med att vi går till norska kungahuset för en adekvat jämförelse. Kronprins Haakon Magnus av Norge valde och gifte sig med sin kärlek Mette-Marit av folket, numera kronprinsessan Mette-Marit. 

    Utbudet av potentiella partners inom Europas kungadömen är betydligt större i jämförelse med Japans, när en stor valfrihet finns här idag. Om vår kronprinsessa med hög social och ekonomisk status i vårt rike funnit intresse i att utvidga sin ekonomiska makt kunde hon sneglat utomlands eller inom toppskiktet av svenskt näringsliv. Positivt att hon valde precis som hon gjorde och inom rikets gränser. :) En lyckad match.


     


    Haakon är tronföljare i Norge precis som Victoria. Men behöver inte en partner med hög status om man ska bli regent. Det var bara förr som det behövdes pga släktens förväntningar.
  • Västsverige78
    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 18:29:03 följande:
    Jag diskuterade aldrig släktförväntningar typ äldre tiders. Jag talade om respektive regents maktanspråk. Om de funnits med i partnervalen à l trådens tema kunde vi betraktat resonemangsäktenskap i de svenska och norska kungahusen. 

    Här i tråden anses än idag kvinnor välja kapitalstarka och sociala män,
    Ja, för att öka sin egen sociala och ekonomiska status. Det har Victoria så klart inget behov av eftersom hon ändå ska ärva tronen. Dessutom hade Daniel ganska mycket pengar efter att han sålde sin verksamhet.
  • Västsverige78
    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 18:52:34 följande:
    Vi talar om stora summor som krävs för att kungahusets kredit och debet ska mötas. Fastigheters underhåll, representation, stadsbesök utomlands, löner till anställda, kungafamiljens apanage mm. Vi vet väl alla att en begränsning av prinsess- och prins tituleringar skett. Kronprinsessan äktade inte prins Daniel med tanke på medel från gymverksamheten. 
    Du förstår verkligen inte poängen. Varför skulle kronprinsessan behöva en stenrik make?
  • Västsverige78

    Allt detta prat om pojkar som misslyckas i skolan är grovt överskattat. Det enda som betyder något i utbildningssammanhang är högskolan och där kan man ta sig utan att ens ha bra betyg från gymnasiet genom t.ex. högskoleprovet. De betyg ett barn får i skolan säger ingenting om hur väl personen kommer att lyckas i arbetslivet.

    Frågan man borde ställa sig istället är om svenska män verkligen har blivit så dåliga att så många aldrig får barn eller om det snarare beror på att kvinnornas krav har blivit för höga med tiden?

    Många av er som svarar är nog 50+ och har ingen aning om hur det ser ut med relationer för de som är i 20-30-års åldern nu. Det kanske var mycket lättsammare på er tid än vad det är idag med alla dejting-appar och annan skit.

  • Västsverige78
    Anonym (Öh) skrev 2022-11-21 19:14:27 följande:

    Om vi vänder på det, jag som kvinna kräver inget som jag inte själv kan leva upp till. Jag tycker faktiskt inte det är något konstigt med det.
    Varför nöjer sig vissa män med mindre?


    Är du helt säker på det?

    Syftet med trådstarten var att kvinnor kräver saker av män som de själva inte lever upp till.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-21 17:15:33 följande:
    Min exman är också högstadielärare. Och han är absolut ingen incel. 
    Din generation är inte likadan som den generation som är mellan 25-35 år idag. Det är nog därför som du inte kan relatera till de ökade kraven på män.
  • Västsverige78
    Anonym (stay Zen) skrev 2022-11-22 08:43:40 följande:

    Någon som vet varför den här tråden blivit så lång?


     ...för att det är en väldigt relevant frågeställning.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?