Inlägg från: Västsverige78 |Visa alla inlägg
  • Västsverige78

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Män som saknar högre utbildning har svårt att hitta någon - medan kvinnor till och med kan vara arbetslösa utan att det är några problem.

    Kvinnor får vara ledsna, må dåligt och vilja bli tröstade av sin man - men om en man är ledsen saknar han självförtroende och betraktas som oattraktiv.

    Män måste ha humor och ha glimten i ögat - kvinnor behöver bara ha förmågan att skratta åt mannens skämt.

    Män ska ha en ordnad boendesituation - men för kvinnor är det inga problem om de flyttar runt i andra hand eller bor hos vänner.

    Män ska ha driv, ambitioner och ha en stor social umgängeskrets - kvinnor har inga sådana krav på sig.

    Varför är det rimligt att kvinnor har högre krav på mäns personligheter om vi verkligen menar allvar med att sträva efter jämställdhet på 2000-talet?

  • Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?
  • Västsverige78
    Anonym (Roland) skrev 2022-11-14 10:38:36 följande:

    Det är väl självklart? Varför skulle man inte ha krav oavsett kön? 


    Därför att ingen människa är perfekt...
  • Västsverige78
    Anonym (Nja) skrev 2022-11-14 10:46:44 följande:

    Vadå "rimligt"? Det finns ingen som hindrar män från att ställa samma krav på kvinnor. För övrigt stämmer inte riktigt det du skriver. Är det verkligen så särskilt höga krav att man vill ha en man som har anställning och ett ordnat boende och som inte går omkring som en surgubbe hela dagarna instängd i hemmet, som nästan aldrig vill hitta på något tillsammans med andra eller knappt ens som par? Dessutom stämmer inte alls det du skriver om att män inte får vara ledsen, men går man omkring och grinar för någon småsak varje vecka så framstår man inte som särskilt stabil mentalt, och det är inte attraktivt nej.


    Jag håller med om att det skulle vara bra om män hade lika höga krav på kvinnor - det skulle vara rättvist. Förmodligen skulle det bli många färre relationer och barn då eftersom kvinnor många gånger själva inte lever upp till de här kraven. Men om män bara hade kunnat vara mer självständiga så hade det inte varit ett problem.
  • Västsverige78
    fornminne skrev 2022-11-14 10:48:42 följande:

    TS, inget av det du skriver är nödvändigt för män. Många män saknar mycket av det där och är ändå i relationer. Däremot underlättar det om han har de egenskaper du tar upp. Men det är knappast kvinnor som har för höga krav (särskilt inte med tanke på vilka stolpskott vissa kvinnor uppenbarligen nöjer sig med), utan snarare män som har för låga. Det är inte kvinnors fel att många män nöjer sig med nästan vad som helst för att få ligga. 

    Sen förespråkar jag inte millimeterrättvisa, varken åt det ena eller det andra hållet. För mig räcker det om det är jämställt på pappret. Könen ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Sen gör vi olika val. Det skiljer sig delvis åt mellan könen, men de individuella skillnaderna är större.


    Vilka stolpskott handlar det om och i vilka avseenden brister de så mycket för att förtjäna det epitetet, undrar jag spontant?
  • Västsverige78
    Anonym (Gull-Olle) skrev 2022-11-14 10:58:31 följande:
    Varför är ni inte det då?

    Alla mina kompisar från grundskolan, minus två, har ordnade liv såhär vid 35.
    Jobb, tjej, boende där de vill bo några år, en del med barn.

    Är det verkligen så svårt?
    Det beror väl på i vilken miljö du växte upp. Poängen är att män som du beskriver lever mindre ordnade liv än kvinnor har svårare att hitta en partner än motsvarande kvinnor som inte heller lever ordnade liv.

    Det finns omfattande forskning om detta: arbetet.se/2019/05/28/fattiga-man-har-farre-barn-an-vad-de-sjalva-onskat/
  • Västsverige78
    Anonym (Roland) skrev 2022-11-14 10:56:45 följande:
    Den som kräver att en partner är perfekt hittar ingen alls. Den för förbli ensam eller acceptera att man inte är perfekt. Men om man själv har ambitioner och vill mycket med sitt liv, varför skulle man inte ha samma krav på en partner? Säger sig självt att det inte skulle funka någon längre tid annars.
    Är du säker på att det alltid är så den som ställer krav alltid uppfyller de själv?
  • Västsverige78
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 11:47:44 följande:
    TS är antagligen ensam och läser bittra singelkvinnors litanior här på Familjeliv. Ihop med bittra singelmäns litanior blir det en enda soppa i hans huvud. Men den här tråden har mer sansade svar än vanligt. Vi får la se hur länge det håller i sig. 
    Detta var ett ganska bra exempel. Nu tog du chansen att såga min personlighet.
  • Västsverige78
    Anonym (Millan) skrev 2022-11-14 12:03:30 följande:
    Ja, att inte ha barn eller något längre förhållande bakom sig anses ofta suspekt och förknippas med problem, vilket det kan ligga något i. Att bo i andra hand och vara arbetslös är en situation som får några att avstå från att bilda familj, men inte alla. 
    Bara när det gäller män, men inte när det gäller kvinnor. Då ses det inte som ett problem att inte ha barn sedan tidigare.
  • Västsverige78
    AndreaBD skrev 2022-11-14 11:10:09 följande:

    Allvarligt, det där stämmer inte. Jag känner själv män som knappt uppfyller några av dessa "kriterier" och som ändå är populära hos kvinnorna. Vad har dessa män då? Jo, de är sociala. De kan snacka. Och ska man vara charmig så måste man verkligen vara social och kunna snacka. 

    Okej, du hade kanske nåt sånt kriterium med också, som gäller att vara social. 

    Men jag hörde en intressant av en (manlig) kollega som är socionom - han säger att det är många killar som har problem numera, att det är just de som är lite yngre än vad han själv är, så han märker det. Det är den generationen som har vuxit upp med datorer och mobiler, och som då inte har träffat så mycket folk IRL på fritiden. Uppenbarligen ger det brister i sociala färdigheter - att man inte umgås så mycket med faktiska människor direkt. Och det drabbar killar mer, för att tjejer i större utsträckning ändå väljer att ge sig ut och inte sitter lika mycket framför en skärm. 

    Om man vet att det är så - killar, ta tag i problemet! Skyll inte på en massa annat, utan se till att umgås med människor. I helt vardagliga situationer. Gå med i en förening, gör något ideellt. Sånt går också hem hos kvinnor. Men framför allt så blir ni säkrare på hur man snackar med folk. 


    Skillnaden är att män inte har lika stora krav på att kvinnor ska vara sociala som tvärtom, om det är det som är den stora faktorn här.

    Om vi pratar om den yngre generationen är bostadssituationen helt annorlunda nu än vad den var för 20 år sedan. Detta drabbar väl även män hårdare eftersom män förväntas ha bättre ordning på sitt boende än kvinnor.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?