Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Besviken på regeringen

    Jag avvaktar innan jag dömer ut regeringen. De har ju nyss tillträtt. Vad gäller EL-stödet så måste man väl förstå att det kan ta lite tid att få till?....OCH det är inte sittande regering som orsakat EL-bristen. De får sopa upp resterna.

  • mari123

    Under åtta år har vårt Sverige vanskötts..............och nu förväntar sig folk att den nya regeringen ska fixa allt, snabbt som en grisblink? El-stöd och billigare drivmedel redan när man räknat röster! Att dela ut el-stöd till ett helt lands folk KANSKE måste få ta några veckor? 

  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-14 05:44:00 följande:
    Nu är det dock så att Ulf Kristersson lovade att elprisstödet skulle komma i november och i god tid före julledigheten. Partierna till höger, SD, M, KD och L var också överens om att det skulle bli ett pristak. Det blev det inte. Människor i norra Sverige får inget elprisstöd överhuvudtaget trots nästan lika höga elpriser som i södra Sverige. Det är otroligt orättvist.

    Svenska folket har blivit så blåsta av Jimmie, Uffe, Ebba och Johan.
    Oklokt av Kristersson att utlova ngt sådant. Kanske missförstånd? HUR som helst så tänker jag att det är värt att få ett annat styre i landet en tid! OCH åren går så snabbt så snart kan vi ha en sosse-regering igen. 
  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-14 06:50:05 följande:

    Det är så många svikna vallöften (10 kr prissänkning på diesel blev 40 öre, skattehöjningar trots löfte om motsatsen o.s.v.) och det är tydligt att det inte handlar om  missförstånd. SD, M, KD och L ljög för att vinna röster och nu får vi leva med lögnerna och svikna vallöften i fyra år.


    Och du tänker att drivmedelspriserna sänkts om vi haft kvar tidigare regering? Eller?
  • mari123

    Jag röstade första gången på 70-talet och jag minns hur mitt lilla naiva jag trodde på alla vallöften och blev besviken när det började stammas redan på valnatten. Sedan dess har jag insett spelet.

  • mari123

    Jag funderar på hur mycket "el-stöd" som den förra regeringen skulle bidragit med OCH hur snabbt det nått konsumenten! 

  • mari123
    nihka skrev 2022-12-15 08:02:21 följande:
    Du menar med jämfört med förra gången S-regeringen betalade ut elstöd?
    Jag är ingen storkonsument av el så tidigare elstöd har gått mig förbi! MEN ngt har ju gjort att vi har en ny regering!? Ett missnöje? Nåja sitt lugnt i båten och lita på att vi om fyra år är tillbaka med en härlig röd-grön röra
  • mari123

    Jag  förstår att om man är förstagångsväljare så känner man sig besviken för att allt det där som "lovades" innan valet inte blev. Det liksom är ju så det ser ut vet vi som varit med ett tag. Det är ett spel.

  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-27 15:33:24 följande:

    Det är rätt stora skillnader. VPK har aldrig varit i närheten av att styra en svensk regering på det sätt som SD, ett parti med rötterna i nazismen, styr M/KD/L regeringen.


    Är det så? SD styr? Jag tror du kan sitta lugnt i båten. Ingen invandrare/EU-migrant/flykting etc kommer att ta skada av SD-politik! Hur säker är jag på det? TVÄRSÄKER! Krama varandra.
  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-28 20:01:39 följande:
    läs vad Nihka skriver. Allt regeringen kan göra är reglerat i Tidöavtalet och nuförtiden står tom SD toppar på scen tillsammans med regeringen när ny politik presenteras.
    Glöm inte att regeringspartierna M/KD/L tillsammans är mindre än socialdemokraterna och därför är allt som regeringen beslutar sanktionerat av Sverigedemokraterna. Utan SD skulle den nuvarande regeringen inte kunna existera.
    OCH vad är faran med det? Det värsta som kan hända är väl att en flykting som ljugit om sin ålder och begått brott blir hemskickad!? En somalier (t ex) får åka hem till Somalia och värmen och det egna språket. Jag ser inte det som ngt trauma. Jag hör inte stöveltramp.
  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-29 07:56:48 följande:

    Hitintills har SDs makt över regeringsmakten mest visat sig genom svikna vallöften (som 10 kronor i sänkt dieselpris) och försämrad miljöpolitik men det är ett demokratiskt problem att det nuförtiden i praktiken är SD ett parti utanför regeringen styr politiken. Konstitutionsutskottet kan inte att granska SD eftersom partiet inte sitter i regeringen. Problemet förvärras av att det finns bilagor i Tidöavtalet som inte är offentliga och därför vet inte svenska folket allt som SD/M/KD och L har kommit överens om.


    FAST hur som haver så tänker jag att Du kan sitta lugnt i båten. INGEN flykting eller EU-migrant kommer att ta skada i hanteringen. Du kommer framgent att kunna njuta av "Hej hej" vid varje butik du besöker. SKÄNK en slant om du har kontanter  
  • mari123
    KillBill skrev 2022-12-29 09:32:08 följande:

    Varför babblar du om flyktingar och EU migranter? Det är inte det som problemet handlar om.  Problemet är att vi har en regering med styrparti som kommit till makten genom att ljuga om bränslepriser och takpriser på el och att vi nu har en regering som styrs i det fördolda av Sverigedemokraterna


    FAST vad är "problemet" med SD? Det handlar väl om invandring i alla dess former. SD är en smula kritiska till fri invandring och öppna gränser (?)och det är väl därför det gnälls? Det är stöveltramp och Hitler i varannan mening. Var tycker Du att "problemet" med SD ligger?
  • mari123
    Padirac skrev 2023-01-01 18:48:39 följande:
    KillBill skrev 2023-01-01 14:56:05 följande:

    Att skylla de rekordhöga elpriserna på tidigare regering är en del av den lögn som beskrivs i denna artikel.


    www.dn.se/kultur/bjorn-wiman-2022-var-aret-da.../


    Sveriges regering 2022 - Nothing is true and everything is Possible
    Till skillnad mot den förra? 
Svar på tråden Besviken på regeringen