• Anonym (2)

    Hinner inte med barnet när sambon är hemma

    Anonym (”Stressmamma”) skrev 2022-12-05 21:49:30 följande:
    13 månader. Barnet var torr på natten redan vid 8 månader. 
    Men jösses, tagga ner! Bvc rekommenderar absolut inte att man ska potträna en ett-åring i försök att göra de blöjfria redan då. Det enda de sa till oss var att man kan börja sätta de på pottan så fort de kan sitta, men det är ju mer för att prova. Jag tror som andra att du stressar att få barnet att mogna och utvecklas tidigare än normalt och i onödan. Friska normalt utvecklade barn blir blöjfria förr eller senare. Gör ingen grej av det. Stenhårda rutiner på allt är ju stressande i sig och är sånt man måste kunna frångå.
  • Anonym (2)
    Anonym (”Stressmamma”) skrev 2022-12-05 22:15:33 följande:

    Ni är många som inte är pålästa kring potträning märker jag. 
    Ville dock inte att diskussionen skulle handla om primärt det.
    Ni skriver att jag ska tagga ner men ni kan också lugna er lite.


    Jodå, jag har läst massor. Allt från babypotting till barn som inte är torra vid 4 och alla varianter där emellan och alla råd som finns. Och kontentan av det är att inte stressa fram nåt, ta det i barnets takt ( och ja, jag vet att en metod går ut på att göra dom blöjfria på tre dagar, jag håller inte med om att det är nödvändigt dock ), göra potträningen rolig och inte till tvång och inte stirra sig blind på en viss ålder.
    Jag har två barn. Båda funkade helt olika vad gäller att bli torra. Samma koncept hade aldrig funkat på båda. Hade jag hållit stenhårt på rutiner vad gäller potträning med den äldsta hade vi gått under allihopa. Han var inte mogen. Den andra, piece of cake. Ingen torr redan vid 13 månader. Det är extremt tidigt och ovanligt och inte nödvändigt att stressa fram redan då. Prova, göra det roligt, kommer det kiss- jamen kul liksom. Om inte är det ingen brådska.
    Allt lärande och utveckling ska vara roligt för små barn. Annars blir man frustrerad både som barn och förälder. Vissa saker är tvång som tex att man måste ha kläder på sig vid kyla, men annat spelar mindre roll. Det är därför vi säger att du ska lugna dig. För allas skull. Rutiner åker ändå all världens väg vid resor, sjukdomar, annat som dyker upp. Och det måste de få göra.
Svar på tråden Hinner inte med barnet när sambon är hemma