• Wolfie13

    Hinner inte med barnet när sambon är hemma

    Anonym (sand) skrev 2022-12-08 00:36:36 följande:
    Men precis. Förstår mig inte på folk som vill att deras spädbarn ska sova i eget rum. Är själv helt övertygad om att det kommer göra barnet mindre trygg och mer needy i framtida relationer.

    Jag och mitt syskon och våra föräldrar sov i samma sovrum tills jag var ca 5 och min syster 3 (trots rymligt hus), då fick vi dela ett rum som låg precis vägg i vägg med deras sovrum.
    När jag fyllde 7 fick jag ett eget rum, med lila trägolv min pappa tagit fram som fanns under gamla korkmattan och tapeter med lila blommor, lilamålat skrivbord som mamma fixat till och i övrigt svarta möbler. Hade önskat svarta väggar och lila möbler men det gick inte mina föräldrar med på. Men var så glad över det fina rummet.
    Var en helt lagom ålder att få eget rum. Hade kunnat få eget rum tidigare om jag inte haft mitt syskon som jag alltid trivts med. Vid 4-5, precis som du säger.
    Håller helt med dig. Har en femåring som nästan alltid sover med oss, tryggt och mysigt.
  • Wolfie13
    Kung Kisstank skrev 2022-12-08 10:28:40 följande:
    Fast det där stämmer inte riktigt. Återigen, alla här verkar försöka lyfta fram SIN åsikt och hålla den för den korrekta och jag säger att du har fel. Jag själv, barnens mamma och våra barn hade tidigt egna rum och sov själva från mycket tidig ålder. Vårt yngsta barn har inte sovit en enda natt hos oss sen han var fem månader och vi hade inte mer problem med sömn än andra. Idag är han en helt normal, pigg och självständig 13-åring. Så att påstå att man skulle bli mindre trygg för att man sover i eget rum är skitsnack. Alla är individuella. Jag vet barn som sovit flera år med föräldrarna och också har växt upp till helt normala människor.

    Allt är individuellt och som förälder måste man till sist våga känna efter vad som är rätt för ens eget barn. Inte förläsa sig på en massa handböcker eller lyssna på vad de präktiga människorna på FL säger.
    Köper inte en sekund att bebisar och barn ligger som släkta ljus i sina sängar hela natten varje natt. Barn drömmer, vaknar till ibland och söker efter sina trygghetspersoner.
    Du menar att de aldrig tasdat in till er/velat krypa ner eller somna om i famnen?

    Men ja har man tex kört gråtmetoder eller är benhård att inte ge någon närhet på natten, då "lär" väl sig barnet att stänga av till slut.. Inte sunt för fem öre vad du än påstår
  • Wolfie13
    Anonym (vända) skrev 2022-12-09 09:48:36 följande:
    Så ditt barn ska uppfylla ditt behov av STATUS i andras ögon?? Låter helt sjuk och hoppas att barnets pappa kan vara en motvikt till dina idéer om hur ert barn ska bli behandlat. 
    Håller med, så djukt.

    Ts du låter som en robot i alla inlägg,  "nån slags närhetskvot som tydligen måste uppfyllas".
    Riktigt läskig är du. Ditt barn kommet fara illa av detta
Svar på tråden Hinner inte med barnet när sambon är hemma