Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Trivs inte i Sverige

    Försök komma utomlands på något jobb eller så. För nåt år eller så. Du behöver se hur det kan se ut någon annanstans. 

  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 17:56:05 följande:

    Svar till ?Utlandssvensk? ibland funkar det inte att trycka på kugghjulet. jäkla mobilen ibland?.
    Då kan jag lika gärna fråga dig varför Sverige är så bra. Men jag tyckte mer om Baltikum och Spanien och Tyskland. Sverige har ju inte ens en egen unik kultur 


    Jag har levt halva mitt liv i Tyskland och andra halva i Sverige. Jag förstår inte vad du tror skulle vara bättre i Tyskland. Förutom primärvården. Men det är EN grej.
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 17:34:43 följande:
    Jag har inte kapacitet till det. har inte ekonomi för att flytta. Kan inte heller jobba av medicinska skäl. Känner att behöva bo i Sverige är något slags fängelse
    Om du inte kan jobba och inte har råd att flytta - i den situationen skulle du definitivt inte ha det bättre i t.ex. Tyskland eller Baltikum. Snarare sämre. 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 18:33:03 följande:

    Svar till L
    okej så man får inte vara ledsen och missnöjd ibland? varför så otrevlig?. Alla kan ju inte gilla Sverige 


    Du gillar inte DITT LIV. Det har nog inget med landet att göra. 
  • AndreaBD
    Anonym (Utlandssvensk) skrev 2022-12-07 18:15:47 följande:
    Hur kulturen i Tyskland och Spanien är beror på vilken region du befinner dig i. Och vädret varierar med breddgrad. Jag är heller ingen fan av mörka vintrar, men nackdelen med länder söder ut är att det blir beckmörkt på sommaren också. Då står jag faktiskt ut under den mörka årstiden, för att få de långa ljusa sommarkvällarna. 
    Japp - i Tyskland har man sååå himla olika kulturer. Folk från södra Tyskland kan inte tänka sig bo i norra Tyskland. Och ingen kan tänka sig bo i östra......Det är väldigt olika. 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 18:46:36 följande:
    Okej, men vad är så bra med att bo i Sverige då? Hur är Sverige ett bra land? Jag har inget att utgå ifrån att Sverige skulle vara bra. Finns inget gott här. är det fel att vilja bo i ett annat land?. Tänker mer att alla andra ställen kan bara vara bättre. Visst andra nationer är väl inte perfekta. men ingen kan vara sämre än Sverige för Sverige har INGET som är bra
    Men snälla du... du får inte en massa bidrag i alla andra länder som du får i Sverige. Eller gratis sjukvård. I Tyskland får du ingen sjukvård om du inte har tecknat en sjukförsäkring som kostar en hel del varje månad. Mycket som är gratis här får du betala för i andra länder. Sånt som skolluncher eller skolböcker eller pennor. Eller realistiska avgifter för förskola. Det är just nu en större utvandringsvåg ifrån Tyskland pga allt för hårda covid-restriktioner och högerextrem extremism. Se bara dagens händelser! Det är inte den första händelser utan det är en i en rad av många.

    Och kriminalitet ska vi inte heller prata om. Jag förstod inte riktigt varför folk är upprörda över att det började bli mer kriminalitet i Sverige. I andra europeiska länder var det ju också så. Visserligen har de fler poliser i Tyskland. Men det händer mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 18:53:33 följande:

    Svar till Frihet.
    jag bor i Stockholm vet vad som finns där. tycker bara det är uttråkande att gå runt i Stockholm. har sett ställena du nämnde men okej 2 timmar kanske var fö lite men det skulle väl ta en halv dag att uppleva allt det där sen finns det inget mer och se blir tråkigt i Stockholm extremt fort

    vårat välfärdssystem inte räcker inte eller prioriteras inte för pensionärerna, poliserna och rätten släpper våldtäktsmänniskor fria. Men men man kan ju inte tycka om alla länder i världen och alla kan ju inte älska Sverige


    Det låter som om du har en depression. Du kommer inte att bli av med den genom att flytta till ett annat land. Och det där med pensionärerna - det problemet har andra länder också. Speciellt Tyskland! 

    Så du vill inte leva i en rättsstat? Kanske vill du leva i Ryssland eller Nordkorea? Allvarligt, du kan inte döma någon för t.ex. våldtäkt om det inte är HELT SÄKERT. Och våldtäkt kan vara svårt att bevisa. Det problemet har alla civiliserade länder. De ociviliserade bara gör som de vill. 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 20:55:55 följande:
    Vad har jag sagt som inte stämmer? varför ska jag vara nöjd med Sverige?
    Men eftersom Sverige är ... vad var det på 6:e plats i hela världen när det gäller hög levnadsstandard och var det är bäst att leva generellt, så bör du ju ha bra argument för att tycka det. Annars tänker ju andra att det antagligen är baserat på okunskap. Dvs. att du tror att det skulle vara bättre i andra länder när det inte är det. 

    Det du kan göra - om du inte kan arbeta och har mycket tid - varför läser du inte mycket om både Sverige och andra länder? Du måste ju ha mycket tid. Så, den okunskapen kan du ju åtgärda snabbt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 20:58:23 följande:

    solklimat, önskar Sverige var varmt och hade soligare dagar. Jag måste inse att det inte kommer bli verklighet för mig. Tungt att acceptera det men måste 


    Och varför kan du inte flytta till ett annat land? Har du verkligen något hinder där, eller sitter det mest i huvud? Inte NPF, autism eller så? I så fall borde du definitivt försöka.  Hela min familj har mer eller mindre NPF. Det finns inget "det går inte". 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 22:01:03 följande:

    ?Sjukt?
    vad vill du jag ska göra då? Låtsas att gilla något jag föraktar?


    Kanske hellre prata om något som du gillar? 
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 22:15:14 följande:

    ?Sjukt? 

    alla Terapeuter jag träffat har varit ett skämt 


    Hur kan det vara fel på alla andra? Det låter väldigt respektlöst det du säger om terapeuterna. Vad man än tycker så uttrycker man sig inte så respektlöst.
  • AndreaBD
    Anonym (Sticka) skrev 2022-12-07 22:10:07 följande:

    ?Sjukt?
    vet det men det är mest bara det att jag är så trött på Sverige känns tråkigt att bo här år in och år ut. Jag vill prova något nytt 


    Det kan man alltid göra - ta egna initiativ och bara gör något! Det verkar du inte ha gjort hittills. Jag har själv utvandrat - till Sverige. Jag vet hur det är. 
Svar på tråden Trivs inte i Sverige