• Anonym (X)

    Människor som bara läser klassiker

    Ni som anser er vara läsare när ni läser 10 sidor i månaden, vad har ni för utbyte av en bok som det tar er 3,5-5 år att läsa klart? Ni läser det fyrdubbla vad gäller mängd text i räkningar, recept och vägskyltar?


    Gör ni likadant annars, ser klart en film över ett år?

  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 15:22:39 följande:
    Hej, det är ju bara jag som erkänt den stora synden, att kalla mig mer än analfabet i en tråd om läslust när jag stapplar fram ett par darrande sidor i taget. 

    Svaret är att jag oftast läser dikter. Diktsamlingar är ofta 70 sidor. Jag läser nog fler sidor än 10 per månad om man räknar dikter. Men så kallad kvalitetsprosa är så segt för mig att läsa i jämförelse. Bara för att den här tråden väckte min tävlingsinstinkt så läste jag hela 8 sidor i prosaboken nu på eftermiddagen. Men annars läser jag mest infantila kulturkrönikor och självgoda ledarsidor, samt alla finstämda inlägg på vårt ärade forum här. Ett och annat seriöst reportage blir det också. 

    Rörliga bilder är ytterst svårt för mig. Jag brukar klara 20 minuter åt gången. Det tar därför lång tid att bli klar med filmer och tv-serier om jag försöker. 

    Okej, så fram med läspiskorna nu. Eller återgå till att diskutera er läslust. Jag avundas er den, har som sagt förlorat min lite. Förr läste jag i timtal och kunde vara på en filmfestival i en hel vecka.

    Ni kan ju också skriva debattartiklar och trådar och förfasas över den minskade läsförståelsen hos barnen och de usla svenska lärarna som inte vinner kriget mot digitaliseringen. 
    Svenska lärare eller svensklärare?
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 15:27:37 följande:
    Tänk att du gick på den. Jag hoppades lite, men man kan aldrig veta. De svenska lärarna är tyvärr inte en grammatiskt inkorrekt mening. Sorry. 
    Nej, men det blir en distinktion i betydelse, därav min fråga.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 15:27:37 följande:
    Tänk att du gick på den. Jag hoppades lite, men man kan aldrig veta. De svenska lärarna är tyvärr inte en grammatiskt inkorrekt mening. Sorry. 
    Det låter som du mår rätt dåligt och borde jobba på självkänslan.
    Hoppas du mår bättre snart.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 15:36:34 följande:
    Jag tycker verkligen att det är tråkigt med den här typen av kommentar i en tråd om läslust. Varför fokuserar du på det du fokuserar på? Och även andra som läser på internet för underhållning.Varför fokuserar ni inte på att en användare tycker om att läsa de sidor jag klarar av i en tråd om läslust, utan på att dra slutsatser om mitt mående för att jag roade mig med en grammatisk vits i en tråd som saknar dialog och går ut på att i plural uttala sig om en användare som läser 10 sidor. Vad ger det er? Och vad säger det om er, tycker ni? 
    Du skriver att du vill sätta dit nån med det du skriver (utan att för den skull svara på min faktiska fråga, om du avser lärare i Sverige eller lärare i ämnet svenska) och radar upp en massa problem som gör att du inte kan läsa eller se på rörlig bild, samt att du får mindervärdeskomplex av det folk skriver.

    Därför tolkar jag det som att du mår dåligt och hoppas du mår bättre snart.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 16:04:58 följande:
    Mindervärdeskomplex vet jag inte vad du får det ifrån. Då tolkar du mig fel. Jag tycker att man kan vara en läsare även om man läser lite. Jag önskar att jag orkade läsa mer, men det är inte så att jag känner mig mindre värd för att jag inte orkar läsa så mycket som jag vill. Jag tror också att eftersom de rörliga bilderna blivit så våldsamma har jag svårt att titta länge på dem. Nya Riget till exempel insåg jag snabbt att jag inte skulle kunna se. Antagligen är jag inte ensam om det heller. 

    Istället vill jag ha sagt att man kan läsa  även om det är lite. Det ger något ändå.

    Hur vore det om du svarade på något av allt det jag skrivit om läsning istället för att fastna på att jag spelade dig ett litet grammatiskt spratt? 
    Det var inget grammatisk spratt och jag undrade vilken betydelse du avsåg.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 16:22:45 följande:
     . Men jag ser "jag förstår inte vad ditt inlägg har med mitt att göra" som en diss. Tack och hej. 
    Ha ha, säger personen som skrev såhär till Anniiee!
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-09 23:00:23 följande:
    Skräphögen har talat 
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 16:37:20 följande:

    De som fattar, fattar 


    Jag vet vilka karaktärerna i Fragglarna är, men i sammanhanget här blir det en diss.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 17:22:44 följande:
    Fast Ainee använde ju frågan om Sprocket för att backa Lönnsirap, vilket också var en diss. Det är okej, en diss är en diss är en diss, och rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor. 
    På vilket sätt var det en diss? (Du verkar ta alt som det.)
Svar på tråden Människor som bara läser klassiker