• Tecum

    Människor som bara läser klassiker

    De är inga riktiga bokälskare, antingen vill de låta kulturella utan att vara det eller är de bara dumma. Än troligare är att de vill sätta sig på andra. Det finns tusentals bra böcker från alla tidsåldrar och i alla genrer även om man är kräsen. Varför begränsa sig om man gillar att läsa?

  • Tecum
    Anonym (läslus) skrev 2022-12-09 18:08:00 följande:
    Försöker de snobba sig eller? Och vad då 10 sidor i månaden? Det är väl inte att läsa? Själv avverkar jag i alla fall i runda slängar 1500 sidor i veckan, om en bok i snitt har 500 sidor. Jag läser det mesta. Jag har tidig jul nu, för Goodreads har avslutat sin årliga omröstning och jag brukar läsa vinnaren plus 3-6 böcker i varje kategori som har högst betyg året efter, så jag ska ägna kvällen åt att lägga de på min att läsa-lista. 
    Det funkar inte att bara läsa tio sidor i månaden, finns inte en chans att man minns sammanhang och karaktärer i klassiker som är en ganska avancerad litteratur
  • Tecum
    Anonym (Bibblafan) skrev 2022-12-10 07:21:10 följande:
    Killar som läser måste vara sällsynta. Var hittar man dem? Inte på bibliotek iaf.
    Jag är en av de sällsynta och bibblan är mitt andra hem. I en av mina bokcirklar är vi faktiskt tre män och två kvinnor.
    Men jag håller med dig, det är sällan man ser män på biblioteket annat än vid tidningshyllan. vet inte om de hellre köper böcker eller föredrar att lyssna framför att läsa?
Svar på tråden Människor som bara läser klassiker