• Aniiee

    Människor som bara läser klassiker

    Äh, det är ofta bara att peta lite på dem, så märker man snart att de inte öppnat en skönlitterär bok sen de gick ut gymnasiet, och aldrig i helvete läst Brott och Straff eller någon annan klassiker, i alla fall inte i sin helhet. Det hade de aldrig orkat.


    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-09 21:17:04 följande:
    Ja, jag undrar till exempel om du har ditt nick från Lilla huset på prärien eller någon kokbok. För det är verkligen en sak hur man tror att man är och det är annat hur man uppfattas... 
    Ot eller ej, är du ett fan av fragglarna? 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Fiona M skrev 2022-12-10 15:15:33 följande:

    Jag tror många gillar tanken på att läsa, den passar in i vem de vill vara, men sen finns inte tid eller ork. När man då ska dra till med vad man läser är klassikerna ett säkert kort.
    Alternativt är de bara pretentiösa.


    Jag är väl lite udda men jag läser oftajust för att jag inte har ork. Till annat, alltså. Läsning är avslappning för mig. 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 15:53:18 följande:
    Jag tror att det är på väg att ändras i och med tjänster som Storytel och Nextory. Böcker samlar damm och tar plats, resonerar många. Men en bokhylla fyller nog de flesta ut på ett par år? Det finns människor som har bibliotek hemma, men de arbetar säkert med böcker och får dem gratis. Böcker är ganska dyra i nyinköp jämfört med att läsa via tjänster.  Jag tycker att det är jobbigt när folk kikar i min bokhylla, som att man blir läst själv.
    Jag har ett litet bibliotek hemma, innehållande tryckta böcker och kassett- och cd-böcker. Jag jobbar inte med böcker, men de är ju också samlade över en hel livstid. Inte bara min livstid, förresten, utan även min mammas och mormors. Den äldsta boken jag har framme är en upplaga av Lysande utsikter, tryckt på 30-talet. Den nyaste år en upplaga av Tevinter Nights, tryckt i år.

    Jag älskar när folk går igenom mina bokhyllor. Mina böcker är en del, en stor del, av mitt liv och min historia. Det finns alltid något som intresserar någon i mina hyllor och det kan bli en hel del bokprat. 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Anonym (X) skrev 2022-12-10 16:39:42 följande:
    Jag vet vilka karaktärerna i Fragglarna är, men i sammanhanget här blir det en diss.
    You can only be offended if you take offense. Det var även jag som gav tumme upp på kommentaren.

    Sen skulle jag inte ha så mycket emot att bli kallad Skräphögen på en sida som denna. Vi har saker gemensamt, som att folk av någon anledning anser oss vara moderat intelligenta och kloka, och att vi båda är rätt skräpiga av oss.  Inte för att förhärliga mig själv, då... 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    Anonym (Sprocket) skrev 2022-12-10 17:22:44 följande:
    Fast Ainee använde ju frågan om Sprocket för att backa Lönnsirap, vilket också var en diss. Det är okej, en diss är en diss är en diss, och rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor. 
    Nä, såg inget om Lönnsirap. Såg bara ditt nick samtidigt som Fragglarna dök upp i spellistan. 
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
  • Aniiee
    LFF skrev 2022-12-12 08:44:23 följande:
    Jag önskar att jag hade plats för ett bibliotek. Ångesten var total när vi behövde tömma det rum vi hade som spelrum/bibliotek och skulle göra om det till lekrum när barnen kom (bodde i en tvåa då med invändigt förråd där vi hade speldatorer och bokhyllor). Även tanken på att jag behövde göra mig av med alla mina Harlequinböcker gjorde ont. Nu har jag en bråkdel av alla böcker jag hade tidigare och de saknas mig. 

    Har liksom alltid varit en bokmal. På högstadiet hittade man mig antingen på skolbiblioteket eller på golvet utanför där jag satt och läste i min ensamhet. Hatade dock det påtvingade läsandet i skolan där man var tvungen att läsa någon av ett fåtal utvalda böcker. Jag menar, det finns flera böcker som handlar om tex Första världskriget, varför måste man läsa "På västfronten intet nytt" då? Eller något alternativ till Anne Frank om man vill att det ska handla om koncentrationslägren och Andra världskriget?

    Älskar alla böcker, läst allt från Sagan om Ringen till Jane Austen och Jackie Collins. Deckare, fantasy, chic lit. Sen kom barnen och lugnet i kroppen fanns helt enkelt inte längre. Sen några år tillbaks har jag så smått börjat hitta tillbaks till läsandet, speciellt i ett varmt badkar. Har även börjat lyssna på ljudböcker när jag städar, är ute på promenad ensam eller åker kommunalt utan sällskap. 

    Men drömmen är fortfarande att få ha ett alldeles eget bibliotek. Med en mysig fåtölj och kanske en liten kamin eller öppen spis där man kan ha en mysig brasa. Att kunna få köpa nya böcker hejdlöst utan att behöva tänka på var de ska få plats. Sen, tänk att få pyssla med böckerna och sortera upp dem i önskad ordning. Just nu får jag ju bara ångest när jag öppnar upp dörrarna till där mina böcker står i total oreda. Visst, böcker av samma författare eller serie är samlade men sen är det oordning. 
    Två bokhyllor i ett hörn och en skön fåtölj är en god bit på väg. Vi gjorde om det mindre sovrummet till bibliotek och flyttade ut kontoret i vardagsrummet, där vi ändå aldrig var av någon anledning. Det kändes lite knäppt.

    Haha, jag kan ägna dagar åt att sortera böcker. Mest för att jag aldrig blir nöjd. Jag är lite aspig där, måste ha böckerna i storleksordning och ibland är det svårt att avgöra.
    Ask them for their thoughts rather than assume, and when they speak, listen.
Svar på tråden Människor som bara läser klassiker