Inlägg från: Anonym (Millie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Millie)

    Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).

    Jag är kluven, å ena sida så ska man inte vara orättvis mot sina barn men å andra sidan så är det inte så att det alltid är fel att särbehandla sina barn. Alla har ju olika behov och förutsättningar. Hade dottern fått ut något positivt av resan? Är det inte så att barn med hennes problematik har stort behov av rutiner etc? En resa till främmande miljö och den stress det innebär (som triggar konflikter?) kanske är bäst för henne att slippa?

  • Anonym (Millie)
    En sommar dag skrev 2022-12-15 08:53:32 följande:
    Resan hade varit endast en konflikt samt säkerhetsrisk för alla. Då skulle jag inte åkt alls. Jag inser att jag gjort fel som åkt på bröllopsresa och inte skulle resa alls tills hon flyttat hemifrån. 

    Jag är bara så förvånad att allt måste ligga på mig och inget på hennes andra familj utan barn. Jag har en resa  bokad med henne i sommar med bara mig utomlands. 

    Jag skulle helt enkelt inte åkt och riskerat kollaps istället för oss alla.  

    Jag tror du missförstår mig? Jag tycker inte att du gjorde fel. 
    Men har du pratat med din dotter om detta? Vad tycker hon själv? Att pappan och farmodern anklagar dig kan du bortse från så länge som tjejen själv inte verkar vara ledsen. 

  • Anonym (Millie)
    En sommar dag skrev 2022-12-15 08:55:51 följande:
    Jag har ingen som hjälper mig. Har ingen avlastning överhuvudtaget. Jag skulle helt enkelt inte åkt. Har insett att jag gjort fel och är den dåliga mamma som sagts.
    Du verkar väldigt uppgiven, det kan jag förstå om du helt saknar avlastning. Pappan gör alltså inget annat än anklagar dig för bristande föräldraskap medan han själv utnyttjar att du är den som fixar och gör saker? Då kan du absolut bortse från hans kritik. Han ska bara hålla käft. Låter ju mest som om han är sur för att han fick ta barnet medan du var borta... Ge inte upp, säg inte att du gjorde fel. Det blir lätt ett martyrskap av den tonen och då kommer pappan trycka ändå mer på de knapparna och du blir bitter, den vägen vill du inte gå. När de hackar på dig så ska du gråstena dem. Säg inget mer än "jaha", ge dem inget att nappa på. 
Svar på tråden Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).