• olof 45

    Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).

    En sommar dag skrev 2022-12-15 11:00:54 följande:
    Mina vardagar består av att få på 2 små barn kläder och blöjbyte på 5 minuter och sedan 50 minuter att fixa äldsta till skolan. 

    Jag lagar olika maträtter för att hon är selektiv. Jag hjälper henne med maten medan de andra 2 äter själva. Hon får allt av mig och kärlek hela dygnet. 
    Allt som krävs, alla möten, alla kläder osv. Har köpt kläder till hennes far för att hon behöver det. 

    Vi pratar om mycket svår adhd... Hon vågar knappt gå ut på trädgården ensam. Jag gör allt för henne. Plus tar hand om 2 små barn samtidigt. Det tar enormt mycket energi men jag kämpar in i det sista att min hälsa är på bristgränsen istället. Men självklart går alltid barnen först. 
    Prata med dottern. Säg som det är - en bröllopsresa är normalt enbart för de två som gifter sig, det kallas 'smekmånad'. TYvärr fanns det ingen att passa småttingarna, men det hade varit mysigast för er att få fira ert giftemål helt ensamma. Det var också poängen med hotellet - det är ett hotell anpassat för småbarn, med barnklubb och barnpassning, så ni två nygifta kan få njuta av tid tillsammans.

    Det var inte en 'familjeresa' som dottern inte fick vara med på, utan en resa där fokus låg på de vuxnas behov. "Jag hoppas du förstår detta, och också förstår att det hotellet antagligen inte skulle ha något kul för tjejer i din ålder - utan tanken har varit att saker som passar dig ordnar vi ju separat, alltså resan xxx som är på kommande. Din pappa verkar ycka att detta är konstigt av någon anledning, men jag förstå inte varför. Det enda som är viktigt för mig är att DU förstår vad tanken var".

    Jag tycker alltså INTE att du ä en dålig mamma. Ditt ex och hans mamma verkar gilla att skapa dramatik...
  • olof 45
    Anonym (Hjärta) skrev 2022-12-19 08:35:31 följande:

    Du verkar gå i väldig tydlig försvarsställning, så jag vet inte om du vill lyssna. Du låter som an omtänksam och stressad mamma, MEN här gjorde du fel. En bröllopsresa är en speciell resa, som no kanske hänger upp bilder på och pratat om länge. Att du ta med sig några barn, men utelämna en för att hon är jobbig, sänder jättekonstiga signaler. Att du tar en hotellnatt med henne någon annan gång väger inte upp.


    Du menar "MEN här gjorde du fel, enligt mig".

    Du talar inte för alla människor vettu, och din åsikt är just det - bara EN åsikt...
  • olof 45
    Anonym (Inte fel) skrev 2022-12-15 22:36:12 följande:
    Du har inte gjort fel! Om du har en resa bokad med bara dottern på sommaren så anser jag att denna resa helt klart väger upp mot att åka med alla. Tyvärr kan andra hålla det emot dig att du inte åkte med alla barnen på bröllopsresan.

    Du verkar vara en toppen mamma men tyvärr finns det alltid andra människor som vill klanka ned. Du förtjänar också att vila och förmodligen ser inte andra (eller så vill de inte se) vad du faktiskt gör för dina barn. Mitt råd är tryck upp denna resa i nyllet på dem! Förlåt, inte fysiskt så klart men förklara lite fint (för dem som inte förstår) att du hellre åker på en resa med bara dig och dottern så att ni två har tid att umgås utan de andra barnen. Då kommer alla att sucka "aha". Allt beror på hur du lägger fram det. Om du säger att alla andra barn får följa med utom hon låter det illa. Jag tycker du gör helt rätt och att du är en bra mamma som tar med henne på en separat resa. Som äldsta dotter till en mamma med fyra barn hade jag blivit väldigt glad om min mamma hade gjort detta med mig när jag var barn/ung. Det får en att känna sig speciell.
    Håller med fulltändigt - håll bara rak rygg TS och säg att "det här gällde en speciell situation, som jag löste utefter vad som är bäst för vår familj. Du behöver itne oroa dig för dotter XX, hon hade itne trivts på just den här resan, utan hon har en annan resa inbokad datum xx, en resa småttingarna inte har något utbyte av. Men tack för omtanken!"
Svar på tråden Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).