Inlägg från: Anonym (korven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (korven)

    Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).

    En sommar dag skrev 2022-12-15 08:30:39 följande:
    Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).
    Hej! 
     
    Jag har 3 barn varav ett av barnen bor hos mig på halvtid. Hon har svår adhd, emotionella problem och trotssyndrom. 
     
    Veckorna med min äldsta dotter speglas av bråk, irritation, 100 omsorg och att hon försöker få mig och min man att bråka konstant. Det är exakt samma problem hos hennes far. 
     
    Hur som, jag åkte på en bröllopsresa med maken och tog med mig mina 2 minsta små barn. Min äldsta var hos sin pappa den veckan. 
    Jag har själv kämpat med mig själv, allt bråk har nött på familjen hårt och de små har fasta rutiner och sover dagtid, samt vid 19.00 varje kväll. Tanken var att vi åtminstone kunde få pusta ut och få tid tillsammans. 
     
    Problemet är att både min äldsta tjejs pappa samt farmor anklagar mig. Att jag särbehandlar barnen, hur jag kan förstöra ett barn såhär och är anledning till hennes problem. 
     
    Jag är den enda som gör saker med henne. Tar henne många hotellnätter varje år, årskort på diverse aktiviteter hon älskar, reser med henne till äventyr. Vilket hennes far aldrig gör. 
     
    Är jag verkligen en så fruktansvärd som mamma? 
     
    Jag ville bara ha en paus på vår bröllopsresa.
    Hoppas du läser detta TS. Eller har du lämnat tråden efter alla dömde dig? Jag tycker det är fel att utesluta ett barn, men antagligen finns det mer faktorer bakom.

    pappan och farmorn som blåser på konflikten genom att reagera.
    har dottern reagerat? eller reagerar hon för att pappa och farmor reagerar?

    faktumet att du tar det största ansvaret för dottern, det är kanske där du behöver agera. antagligen åkte du på bröllopsresan för du var slutkörd. hade du lyssnat på dina behov tidigare kanske detta inte hänt. men lyssna på dem nu istället!

    Om pappan tar mindre ansvar, se till att han tar hälften. släpp lite på kontrollen, låt pappan också ta sin del av ansvaret.

    fundera på vad dottern vill. hon kanske inte vill åka på ensamresa med dig. du försöker vara en bra mamma. men du måste också orka och sätta gränser. det mår alla bra av. även din dotter. sätt även gränser mot dotterns pappa och se till att han tar sin del av ansvaret. han låter rätt gränslös, även farmodern, som lägger sig i hur du är.
Svar på tråden Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).