• En sommar dag

    Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).

    Hej! 
     
    Jag har 3 barn varav ett av barnen bor hos mig på halvtid. Hon har svår adhd, emotionella problem och trotssyndrom. 
     
    Veckorna med min äldsta dotter speglas av bråk, irritation, 100 omsorg och att hon försöker få mig och min man att bråka konstant. Det är exakt samma problem hos hennes far. 
     
    Hur som, jag åkte på en bröllopsresa med maken och tog med mig mina 2 minsta små barn. Min äldsta var hos sin pappa den veckan. 
    Jag har själv kämpat med mig själv, allt bråk har nött på familjen hårt och de små har fasta rutiner och sover dagtid, samt vid 19.00 varje kväll. Tanken var att vi åtminstone kunde få pusta ut och få tid tillsammans. 
     
    Problemet är att både min äldsta tjejs pappa samt farmor anklagar mig. Att jag särbehandlar barnen, hur jag kan förstöra ett barn såhär och är anledning till hennes problem. 
     
    Jag är den enda som gör saker med henne. Tar henne många hotellnätter varje år, årskort på diverse aktiviteter hon älskar, reser med henne till äventyr. Vilket hennes far aldrig gör. 
     
    Är jag verkligen en så fruktansvärd som mamma? 
     
    Jag ville bara ha en paus på vår bröllopsresa.
  • Svar på tråden Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    En sommar dag skrev 2022-12-15 10:07:27 följande:
    Självklart! Jag har bokat en resa en vecka för bara mig och dottern nästa år. Sen åker vi på många weekends tillsammans flera ggr om året. Hon ska med på utlandssemester nästa år vilket hon också vet om till just barnhotell med sol och bad.  
    Det låter nästan som du överkompenserar för att dottern har svår problematik och en oengagerad pappa?

    Får dina andra barn lika mycket tid och uppmärksamhet av dig?

    Men nej, du är ingen dålig förälder. Ignorera pappans kritik eller fråga med ett vänligt leende hur mycket han har gjort med dottern. Visst finns en risk att det blir mer infekterat då, men någon gång måste du markera.
  • En sommar dag
    Anonym (Millie) skrev 2022-12-15 09:12:22 följande:
    Du verkar väldigt uppgiven, det kan jag förstå om du helt saknar avlastning. Pappan gör alltså inget annat än anklagar dig för bristande föräldraskap medan han själv utnyttjar att du är den som fixar och gör saker? Då kan du absolut bortse från hans kritik. Han ska bara hålla käft. Låter ju mest som om han är sur för att han fick ta barnet medan du var borta... Ge inte upp, säg inte att du gjorde fel. Det blir lätt ett martyrskap av den tonen och då kommer pappan trycka ändå mer på de knapparna och du blir bitter, den vägen vill du inte gå. När de hackar på dig så ska du gråstena dem. Säg inget mer än "jaha", ge dem inget att nappa på. 
    Jag förstod att du menade väl. Min exman njuter givetvis av att jag mår dåligt. Det har han gjort i 16 år. Jag har en bokad resa med bara dottern och gör oerhört mycket för henne. Detta är första resan någonsin för oss som familj och jag var iväg med äldsta dottern utomlands för både 6 och 4 år sedan. 
  • Anonym (Asdf)

    Hur hade du själv reagerat om din mamma gift om sig när du var säg 15?? (Vet inte hur gammal din dotter är?) Och då tagit med dina syskon på bröllopsresa men inte dig för att du var för jobbig?


    Man exkluderar inte ett barn från en så stor livshändelse på det sättet, det var riktigt fult gjort. Om dottern har svårt att resa så skulle ni gjort något annat där alla barn kunnat vara med eller så skulle ni åkt själva utan barn.

  • Anonym (FA)
    LFF skrev 2022-12-15 09:54:35 följande:
    Min gissning är att detta är EN resa som det äldsta barnet inte fått följa med på samtidigt som TS är den som bokar resor med äldsta barnet där det bara är de två som reser och att den andra sidan av genpoolen inte gör något alls endast med det barnet. 

    Sen att jag inte riktigt förstår varför man tar med sig barnen alls på sin bröllopsresa är en annan sak. 

    Jo, jag uppfattar det också som att TS reser mkt med enbart äldsta. Men TS argumenterar här som om resor vore det enda riktiga och allra bästa sättet att umgås och liksom mäter engagemang och fritid i just hur många resor hon gör.


    Pappan kanske lägger mer tid på äldsta i vardagen (jämfört med TS som har två småbarn som tar massa tid och uppmärksamhet). Kortspel, filmkvällar, laga mat ihop mm är precis lika mycket värt som att resa. 


    Sen tror jag som flera andra att det är just detta att kalla det bröllopsresa som gör det så känsligt. Det är inte vilken resa som helst. 

  • En sommar dag
    LFF skrev 2022-12-15 09:54:35 följande:
    Min gissning är att detta är EN resa som det äldsta barnet inte fått följa med på samtidigt som TS är den som bokar resor med äldsta barnet där det bara är de två som reser och att den andra sidan av genpoolen inte gör något alls endast med det barnet. 

    Sen att jag inte riktigt förstår varför man tar med sig barnen alls på sin bröllopsresa är en annan sak. 
    Det är rätt, jag var utomlands med äldsta 2016 och 2018. Har en planerad nästa år med henne också
     
    Nu har 2 småttingar kommit till världen och jag gifte mig i pandemin. Bröllopsresan är inte som en vanlig givetvis, vi valde ett hotell för barn mellan 0-7 år. Min äldsta är äldre än så. Detta endast för att underlätta och barnen får aktiviteter. 

    Hade det funnits avlastning så skulle en drömresa gärna gjorts, men det funkar inte i mitt liv just nu.
  • Anonym (du)
    En sommar dag skrev 2022-12-15 08:53:32 följande:
    Resan hade varit endast en konflikt samt säkerhetsrisk för alla. Då skulle jag inte åkt alls. Jag inser att jag gjort fel som åkt på bröllopsresa och inte skulle resa alls tills hon flyttat hemifrån. 

    Jag är bara så förvånad att allt måste ligga på mig och inget på hennes andra familj utan barn. Jag har en resa  bokad med henne i sommar med bara mig utomlands. 

    Jag skulle helt enkelt inte åkt och riskerat kollaps istället för oss alla.  
    Du kunde ha åkt på bröllopsresa helt utan barnen, då hade inte ett av dem exkluderats på ett fult och taskigt sätt. Om dina barn gifter sig nån gång så är det kanske du som kommer att exkluderas från festligheterna, du har ju lärt barnen hur man ska behandla varandra inom familjen. 

    På vilket sätt riskerade ni alla kollaps av att inte resa alls? 

    Nä, stå för att du var taskig och exkluderande och att du troligen gjort relationen med ditt äldsta barn ännu sämre. 
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    En sommar dag skrev 2022-12-15 10:26:05 följande:
    Det är rätt, jag var utomlands med äldsta 2016 och 2018. Har en planerad nästa år med henne också
     
    Nu har 2 småttingar kommit till världen och jag gifte mig i pandemin. Bröllopsresan är inte som en vanlig givetvis, vi valde ett hotell för barn mellan 0-7 år. Min äldsta är äldre än så. Detta endast för att underlätta och barnen får aktiviteter. 

    Hade det funnits avlastning så skulle en drömresa gärna gjorts, men det funkar inte i mitt liv just nu.
    Men vad säger din dotter själv? Hur gammal är hon? Det är ju viktigare än vad någon här (eller pappan) tycker.

    Hade hon velat följa med på en resa anpassad för mindre barn?
  • Pope Joan II
    Anonym (FA) skrev 2022-12-15 09:39:59 följande:
    Jag kanske har missförstått, men bor inte äldsta dottern hos pappan också? 
    Det står att hon bor halva tiden hos ts och halva tiden hos pappan och att det föreligger samma problem med konflikter, irritation osv hos pappan som det gör hos ts. Så du har inte missförstått. 
  • En sommar dag

    Många hakar upp sig på bröllopsresa, jag skulle inte använt detta uttryck. Jag har fått kompromissa min bröllopsresa med en småbarnsresa. Vilket är okej då jag inte har avkastningen för att kunna åka på något annat. 

    Har alltså gjort en resa till barnhotell för barn mellan 0-7 år. Min äldsta är mycket äldre än så. 

    Vad gäller vardagen så lägger jag mer tid på äldsta dottern som kräver mer än båda mina små barn. Jag är den som åker till aktiviteter, hotell som hon älskar och äventyr. 

    Hennes far väljer att ej göra saker då det är för jobbigt och hon skapar problem mellan honom och hans sambo. 

    Jag har en resa inbokad med äldsta nästa år.

    Min dotter var ledsen när vi åkte, det var hennes pappavecka. Idag är allt okej, hon lever endast i nuet. 

    Jag vet att om jag tagit med henne på resan skulle jag varit ensamstående idag. Kommer få leva med detta över mig. 

  • Anonym (A)

    Har två barn en autism den andra adhd, ena tillbakadragen andra impulsiv så man hade velat klona sig då man står med ena benet i varje barns värld med anpassningar pusslande. Ts frågade och kritiken haglade in och hon fick svar att ha du suger som mamma i princip, räcker det inte redan med moral kärringar pekpinnar som föräldrar tampas med hur vore det att ge trevligare synpunkter åsikter ist. De som kastat skit på TS har ni själva barn med NPF, säkert några av er men kanske inte i den värre skalan av diagnosen som vad vi har vilket då leder till okunskap. Är det ens någon jävel som reflekterat ens innan de kastar ur sig saker tex om hennes barn har svårt för intryck därav gjordes denna resa, och nej självklart ska ingen särbehandlas men det vet nog redan TS om så vem är ni att döma ni är inte mother of the year själva och hur jag vet det jo för att vi mammor ska väl föregå med gott exempel vara en förebild för våra barn vilket ni kvalar in på pris för att inte vara pga ni slänger skit på en person som redan mår piss. Än är inte sista idioten född.

Svar på tråden Anklagad för att vara en dålig förälder (tog inte med alla barn på bröllopsresa).