• Mon 19 Dec 2022 14:17
  3483 visningar
  9 svar
  9
  3483

  Skelningsoperation

  Hej! Det kommer gå så bra för dig! Du är i goda händer och det är ofta väldigt lyckade operationer Glad
  Jag gjorde en skelningsoperation där de justerade en muskel för två år sedan (var 30 år då) och var supernervös innan. Men det gick såå bra, fastade på morgonen och åkte in till sjukhuset, lite förberedelser och provtagning, ombyte mm. Träffade narkossjuksköterskan som satte nål och fick lägga mig på rullbar brits, rullades in i operationssalen och där var ögonläkaren/kirurgen plus narkosläkare och undersköterska. Fick narkosmedel och somnade som en stock hehe, vaknade sedan på uppvaket av att en underbar sköterska kom med glass och värmefilt. Fick åka hem några timmar senare, med smärtlindring och salvor för ögat, men hade egentligen inte så ont, mest gruskänsla och hade ett stort förband över ögat i en vecka ungefär. Var sjukskriven knappt två veckor och kunde under den tiden ändå vara ganska som vanligt, promenera, träffa lite folk och vara hemma och titta på film (med det bra ögat). Gjorde återbesök några månader efter och skelningen och mitt jobbiga dubbelseende var helt borta! Önskar att jag gjort operationen tidigare. Stort lycka till och fråga gärna om du undrar något annat! 

 • Sat 21 Jan 17:26
  #7

  Hej Yasin! (lyckades inte citera ditt inlägg, konstigt!) vad härligt att operationen var lyckad och hoppas du blev väl omhändertagen!
  Tog du bort bandaget samma dag? Jag minns att jag hade mitt knappt en vecka innan jag tog bort (dock bytte jag till nytt) och jag tror inte jg hade dubbelseende då, men det kan säkert vara en del av läkningsprocessen och att ögat och hjärnan måste "vänja om sig" så tror inte du behöver vara orolig! Har du haft någon återkontroll än? 

 • Mon 23 Jan 08:45
  #9
  Yasin1991 skrev 2023-01-22 18:30:43 följande:
  Hej! Åh så jobbigt! Jag tror inte du behöver vara orolig, jag tänker att både hur man gör med förbandet och hur läkningsprocessen går kan variera väldigt beroende på vilken typ av skelningsoperation de gjort, vilken muskel de har opererat osv. Mitt dubbelseende försvann väldigt fort, men jag tror som sagt att detta kanske kan skilja sig väldigt? Jättebra att du har uppföljning imorgon, berätta allt om dina kvarvarande besvär för dom så har de säkert råd och vana vid hur det brukar vara efter just den typen av ingrepp de har gjort på dig Hjärta  Jag återgick till jobbet efter 1,5 vecka, men de sa också att de kunde förlänga om behov, så ta upp det med dom också att du nog behöver längre sjukskrivning! Det är ju så individuellt! Lycka till imorgon! 
Svar på tråden Skelningsoperation
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.