- +
- Artiklar
- Planerar
- Förälder
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Adoption
- Adopterad/vuxen
- Förälder
- Hemma igen
- Hjälp/Råd
- Intresserad
- Land
- Under utredning
- Väntar barnbesked
- Övrigt
- Ekonomi & juridik
- Ekonomi
- Familjerätt
- Företagande
- Juridik
- Konsument/Inhandla
- Lån & skulder
- Spartips
- Övrigt
- Familjeliv.se
- Artiklar
- Dagens fråga
- Efterlysning - media
- Familjeliv - sajten
- Familjeliv förslagslåda
- Helgvärd
- Information
- Jultävlingar på Familjeliv
- Ny på Familjeliv
- Träffar
- Tävlingar - av Familjeliv
- Tävlingar - av medlemmar
- Övrigt
- Fritid & hobby
- Dator & Teknik
- Foto & Video
- Internet
- Motor
- Photoshop
- Pyssel
- Scrapbooking
- Släktforskning
- Spel
- Sport & Fritid
- Teknik
- Övrigt
- Fråga experten
- Barnmorskan
- Öron-näsa-hals- läkaren
- Inaktiva
- Förälder
- 40+
- Allergier
- Amning
- Attachment Parenting
- Barn 0-12mån
- Barn 1-2 år
- Barn 3-5 år
- Barn 6-12 år
- Barn/funktionshinder
- Barnböcker
- Barnkläder
- Barnomsorg
- Barns utveckling
- Barnvagnar
- Bilbarnstol/Säkerhet
- Blöjfri bebis-EC
- Blöjor/Potträning
- Bärsjal / Bärsele
- Dop & Namn
- Efter förlossningen
- Enbarnsföräldrar
- Ensam förälder
- Far/morförälder
- Flaskmatning
- Flerbarnsförälder
- Fosterförälder/barn
- Funktionsnedsättning
- Föräldrapenning
- Hemmaförälder
- Inhandla
- Kost/Matvanor
- Mobbning
- Mor-och farförälder
- Namn
- Njutningsföräldrar
- Pappor
- Pedagogik
- Prematurbarn
- Regnbågsfamilj
- Relation/samliv
- Resa med barn
- Skola
- Styv/Bonusförälder
- Syskon
- Sång/Lek/Boktips
- Sömn/Dygnsrytm
- Tonåring
- Tvillingförälder
- Ung förälder
- Ungdomar
- Uppfostran
- Utlandsförälder
- Varannan-veckas förälder
- Åkomma/sjukdom
- Övrigt
- Barnkalas
- Lekar och aktiviteter
- Gravid
- 40+
- Andra trimestern
- Arbetslivet
- Ensam gravid
- Fosterdiagnostik
- Fosterutveckling
- Förlossning
- Förlossningsrädsla
- Första barnet
- Första trimestern
- Grav. komplikationer
- Hälsa & Kost
- Inhandla/preparera
- Kejsarsnitt
- Mammakroppen
- Namn
- Oro för missfall
- Pappagrupp
- Regnbågsfamilj
- Samlevnad
- Syskon
- Tredje trimestern
- Tvillingar
- Ultraljud
- Ung & Gravid
- Övrigt
- Smärtlindring
- Hus & hem
- Bakning
- Dryck
- Heminredning
- Hus
- Lägenhet
- Matlagning
- Trädgård
- Övrigt
- Husdjur
- Akvarium
- Burfåglar
- Hundar
- Hästar
- Kaniner
- Katter
- Reptiler
- Smågnagare
- Övrigt
- Kropp & själ
- Filosofi
- Frivilligt barnlösa
- Glädje
- Kosthållning
- Medialt
- Mode
- Psykologi
- Relationer
- Rädsla/skräck
- Singel
- Skönhet
- Sorg
- Tatuering & Piercing
- Träning
- Vikt
- Övrigt
- Hälsa
- Känsliga rummet
- Abort
- Adoption
- Allmän debatt
- Barnlängtan
- Ekonomi
- Familjehem
- Familjejuridik-Vårdnadstvist
- Familjerätt
- Förlorat barn
- Förlossningsrädsla
- Föräldraskap
- Graviditet
- Kroppsligt
- Missbruk
- Missfall
- Misshandel/Våld
- Myndighetskontakt
- Psykisk ohälsa
- Relationsproblem
- Skilsmässa/Separation
- Sorg
- Styvförälder
- Svårt att få barn
- Medlemstrådar
- Allmänna
- Föräldrar
- Föräldrar med funktionsnedsättning
- Planerar barn
- Väntar barn
- Nöje
- Bloggliv
- Böcker
- Film/TV
- Humor
- Högtider
- Kultur & Konst
- Musik
- Nöje
- Poesi
- Shopping
- Övrigt
- Resor
- Pappagrupp
- Fritidsintressen
- Föräldrapenning
- Graviditet
- Infertilitet
- Pappaledighet
- Provrörsbefruktning
- Spel
- Sport
- Övrigt
- Planerar barn
- 40+
- Barnlängtan
- Ensamstående/Singel
- Fertilitet & Kropp
- Förberedelser/kost
- Graviditetssymtom
- Graviditetstest
- Kvinnosjukdomar
- Oro för missfall
- Preventivmedel
- Regnbågsfamilj
- Relation & samliv
- Syskon
- Utredning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- Samhälle
- Anonyma diskussioner
- Arbete
- Etik
- Fråga mig vad du vill
- Irritation
- Jämställdhet/Genus
- Natur & Miljö
- Nyheter
- Politik
- Religion
- Samhälle
- Språk
- Studerande
- Vetenskapligt
- Välgörenhet
- Övrigt
- Valet 2014 - Vad tycker du?
- Sandlådan
- Egotrådar
- Ironi & satir
- Lektrådar
- Tro det eller ej
- Sex & samlevnad
- Föräldraskap
- Homo/bi/trans
- Könssjukdomar
- Leksaker/hjälpmedel
- Minskad lust
- När man inte vill
- Otrohet
- Sex & graviditet
- Sex & Sånt
- Sex efter förlossning
- Skydd
- Smärta/Obehag
- Ställningar
- Svårt att få barn
- 40+
- Behandlingar
- Ekonomi
- Endometrios
- Fertilitet och kropp
- Insemination
- Läkemedel
- Manlig infertilitet
- Ofrivillig barnlöshet
- Oförklarlig barnlöshet
- PCO
- Provrörsbefr. / IVF
- Regnbågsfamiljer
- Relation och samliv
- Ruvare
- Sekundär barnlöshet
- Singel
- Spermiedonation
- Svårt -bli gravid
- Upprepade missfall
- Utomkvedshavandeskap
- Utredning
- Äggdonation
- Ägglossning
- Äntligen gravid
- Övrigt
- änglarum
- Anhöriga
- Avbruten graviditet
- Begravning
- Grav/Minneslund
- Missfall
- Sjukvård
- Sorg
- Väntan
- Änglabarn
- Änglasyskon
- Övrigt
- Annonsera
- Kontakt
- Säkerhet & regler
- Cookies
-
Sun 18 Dec 2022 14:476626 visningar16 svar166626
Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?
Hej!
Jag är ny på mitt jobb och har inte några extra dagar att ta ut i sambsnd med julhelgen, därför passade jag på att laga skinkan redan nu i helgen. Planen var att frysa in den och sen griljera den på frdag eller lördag, beroende på vad tiden räcker till. Men när jag söker på frysning verkar alla bara frysa griljerade skinkor, så borde jag göra det före jag fryser, eller är det bara för att de flesta fryser rester? -
Svar på tråden Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?
-
Sun 18 Dec 2022 16:03Jag satte den i ugnen före den tid jag slutar jobba på dagarna, och den var klar 01:45, så jag känner att det var rätt beslut.Mortiscia80 skrev 2022-12-18 14:49:19 följande:
Du behöver inte frysa in den men hade du verkligen inte kunnat slänga in den i ugnen på fre em och griljera på lördag? Det du läst om fryst skinka beror nog på rester ja.
-
Sun 18 Dec 2022 16:13Den behöver ju knappast vara helt tinad för grilljeringen, inte tänkt på att folk köper färdigkokta skinkor (frusna) och grilljerar.BuoBä skrev 2022-12-18 15:06:38 följande:
Ska den garanterat vara helt tinad till fredag behöver du säkert plocka ut den från frysen onsdag. Knappt värt att frysa då... Packa in den ordentligt så håller den sig i kylen i en vecka.
Enligt alla sidor jag sett håller sig skinka max en vecka i kylen, så nej tack. -
Eh, jo den behöver vara tinad. Griljerar gör man i 10-15 minuter så skinkan hinner inte bli varm rakt igenom även om den är tinad.stor grön drake skrev 2022-12-18 16:13:34 följande:Den behöver ju knappast vara helt tinad för grilljeringen, inte tänkt på att folk köper färdigkokta skinkor (frusna) och grilljerar.
Enligt alla sidor jag sett håller sig skinka max en vecka i kylen, så nej tack.
Alternativ: dela den här skinkan i lagom stora portionsbitar för framtiden och frys. Köp en ny, färdigkokt (ej fryst) skinka som du griljerar på fredag. -
Sun 18 Dec 2022 16:57Är det något nytt påbud? Jag har kokat eller ugnsbakat, griljerat, ätit och förvarat julskinka i mer än en veckas tid under hela mitt vuxna liv utan några som helst problem. Däremot brukar jag vara noga med att inte låta julbordet stå framme för länge.stor grön drake skrev 2022-12-18 16:13:34 följande:Den behöver ju knappast vara helt tinad för grilljeringen, inte tänkt på att folk köper färdigkokta skinkor (frusna) och grilljerar.
Enligt alla sidor jag sett håller sig skinka max en vecka i kylen, så nej tack. -
Sun 18 Dec 2022 17:10Oj! Hur stor skinka hade du egentligen?? När slutade du för dagen?stor grön drake skrev 2022-12-18 16:03:01 följande:Jag satte den i ugnen före den tid jag slutar jobba på dagarna, och den var klar 01:45, så jag känner att det var rätt beslut.
-
Mon 19 Dec 2022 00:15Hur skulle jag veta om det är nytt då jag aldrig sökt info om det förut? Men nog tycker jag de flesta verkar ense om att skinkan behöver ätas upp innan nyår, med tanke på tidningarnas recept i mellandagarna.Pope Joan II skrev 2022-12-18 16:57:00 följande:Är det något nytt påbud? Jag har kokat eller ugnsbakat, griljerat, ätit och förvarat julskinka i mer än en veckas tid under hela mitt vuxna liv utan några som helst problem. Däremot brukar jag vara noga med att inte låta julbordet stå framme för länge.Mortiscia80 skrev 2022-12-18 17:10:32 följande:Oj! Hur stor skinka hade du egentligen?? När slutade du för dagen?
Den åkte in i ugnen vid 17, efter att ha stått framme i flera timmar för att nå 10 grader i innertemperatur (enligt anvisningarna). Jag är troligtvis (förhoppningsvis) hemma vid 17 på fredag, men inte så jag kan ta fram skinkan flera timmar i förväg. Den var 4,5 kg, lagad i ugnen på låg värme så den ska vara saftig och god. -
Mon 19 Dec 2022 10:12Om du la in den i ugnen kl. 17 så borde den ha varit klar ungefär kl. 22:40, då på 175 grader. Du hade kunnat ta fram skinkan ur frysen och lagt i kylskåpet på morgonen eller kvällen innan.stor grön drake skrev 2022-12-19 00:15:09 följande:Den åkte in i ugnen vid 17, efter att ha stått framme i flera timmar för att nå 10 grader i innertemperatur (enligt anvisningarna). Jag är troligtvis (förhoppningsvis) hemma vid 17 på fredag, men inte så jag kan ta fram skinkan flera timmar i förväg. Den var 4,5 kg, lagad i ugnen på låg värme så den ska vara saftig och god.
-
Mon 19 Dec 2022 20:20Varför i hela världen skulle jag göra det? Jag vill ha god skinka, inte något torrt sönderbränt elände. Jag köpte inte frusen skinka.Mortiscia80 skrev 2022-12-19 10:12:59 följande:Om du la in den i ugnen kl. 17 så borde den ha varit klar ungefär kl. 22:40, då på 175 grader. Du hade kunnat ta fram skinkan ur frysen och lagt i kylskåpet på morgonen eller kvällen innan.
-
Mon 19 Dec 2022 21:31Därför att det är så man tillagar skinka. Och nej, jag utgick verkligen inte från att den var frusen. Istället har du nu torkat ut din skinka, jag hoppas den är ätbar ändå.stor grön drake skrev 2022-12-19 20:20:29 följande:Varför i hela världen skulle jag göra det? Jag vill ha god skinka, inte något torrt sönderbränt elände. Jag köpte inte frusen skinka.
-
Tue 20 Dec 2022 12:07Inte ett dugg, den var hur saftig som helst när jag testskar den. Använder stekpåseMortiscia80 skrev 2022-12-19 21:31:41 följande:Därför att det är så man tillagar skinka. Och nej, jag utgick verkligen inte från att den var frusen. Istället har du nu torkat ut din skinka, jag hoppas den är ätbar ändå.