Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?

    Hej!
    Jag är ny på mitt jobb och har inte några extra dagar att ta ut i sambsnd med julhelgen, därför passade jag på att laga skinkan redan nu i helgen. Planen var att frysa in den och sen griljera den på frdag eller lördag, beroende på vad tiden räcker till. Men när jag söker på frysning verkar alla bara frysa griljerade skinkor, så borde jag göra det före jag fryser, eller är det bara för att de flesta fryser rester?

  • Svar på tråden Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?
  • stor grön drake
    Mortiscia80 skrev 2022-12-18 14:49:19 följande:

    Du behöver inte frysa in den men hade du verkligen inte kunnat slänga in den i ugnen på fre em och griljera på lördag? Det du läst om fryst skinka beror nog på rester ja.


    Jag satte den i ugnen före den tid jag slutar jobba på dagarna, och den var klar 01:45, så jag känner att det var rätt beslut.
  • stor grön drake
    BuoBä skrev 2022-12-18 15:06:38 följande:

    Ska den garanterat vara helt tinad till fredag behöver du säkert plocka ut den från frysen onsdag. Knappt värt att frysa då... Packa in den ordentligt så håller den sig i kylen i en vecka. 


    Den behöver ju knappast vara helt tinad för grilljeringen, inte tänkt på att folk köper färdigkokta skinkor (frusna) och grilljerar.
    Enligt alla sidor jag sett håller sig skinka max en vecka i kylen, så nej tack.
  • stor grön drake
    Pope Joan II skrev 2022-12-18 16:57:00 följande:
    Är det något nytt påbud? Jag har kokat eller ugnsbakat, griljerat, ätit och förvarat julskinka i mer än en veckas tid under hela mitt vuxna liv utan några som helst problem. Däremot brukar jag vara noga med att inte låta julbordet stå framme för länge. 
    Hur skulle jag veta om det är nytt då jag aldrig sökt info om det förut? Men nog tycker jag de flesta verkar ense om att skinkan behöver ätas upp innan nyår, med tanke på tidningarnas recept i mellandagarna.
    Mortiscia80 skrev 2022-12-18 17:10:32 följande:
    Oj! Hur stor skinka hade du egentligen?? När slutade du för dagen?

    Den åkte in i ugnen vid 17, efter att ha stått framme i flera timmar för att nå 10 grader i innertemperatur (enligt anvisningarna). Jag är troligtvis (förhoppningsvis) hemma vid 17 på fredag, men inte så jag kan ta fram skinkan flera timmar i förväg. Den var 4,5 kg, lagad i ugnen på låg värme så den ska vara saftig och god.
  • stor grön drake
    Mortiscia80 skrev 2022-12-19 10:12:59 följande:
    Om du la in den i ugnen kl. 17 så borde den ha varit klar ungefär kl. 22:40, då på 175 grader. Du hade kunnat ta fram skinkan ur frysen och lagt i kylskåpet på morgonen eller kvällen innan.
    Varför i hela världen skulle jag göra det? Jag vill ha god skinka, inte något torrt sönderbränt elände. Jag köpte inte frusen skinka.
  • stor grön drake
    Mortiscia80 skrev 2022-12-19 21:31:41 följande:
    Därför att det är så man tillagar skinka. Och nej, jag utgick verkligen inte från att den var frusen. Istället har du nu torkat ut din skinka, jag hoppas den är ätbar ändå.
    Inte ett dugg, den var hur saftig som helst när jag testskar den. Använder stekpåse
Svar på tråden Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?