Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?

    Du behöver inte frysa in den men hade du verkligen inte kunnat slänga in den i ugnen på fre em och griljera på lördag? Det du läst om fryst skinka beror nog på rester ja.

  • Mortiscia80
    stor grön drake skrev 2022-12-18 16:03:01 följande:
    Jag satte den i ugnen före den tid jag slutar jobba på dagarna, och den var klar 01:45, så jag känner att det var rätt beslut.
    Oj! Hur stor skinka hade du egentligen?? När slutade du för dagen?
  • Mortiscia80
    stor grön drake skrev 2022-12-19 00:15:09 följande:
    Den åkte in i ugnen vid 17, efter att ha stått framme i flera timmar för att nå 10 grader i innertemperatur (enligt anvisningarna). Jag är troligtvis (förhoppningsvis) hemma vid 17 på fredag, men inte så jag kan ta fram skinkan flera timmar i förväg. Den var 4,5 kg, lagad i ugnen på låg värme så den ska vara saftig och god.
    Om du la in den i ugnen kl. 17 så borde den ha varit klar ungefär kl. 22:40, då på 175 grader. Du hade kunnat ta fram skinkan ur frysen och lagt i kylskåpet på morgonen eller kvällen innan.
  • Mortiscia80
    stor grön drake skrev 2022-12-19 20:20:29 följande:
    Varför i hela världen skulle jag göra det? Jag vill ha god skinka, inte något torrt sönderbränt elände. Jag köpte inte frusen skinka.
    Därför att det är så man tillagar skinka. Och nej, jag utgick verkligen inte från att den var frusen. Istället har du nu torkat ut din skinka, jag hoppas den är ätbar ändå.
  • Mortiscia80
    stor grön drake skrev 2022-12-20 12:07:53 följande:
    Inte ett dugg, den var hur saftig som helst när jag testskar den. Använder stekpåse
    Så bra då.
Svar på tråden Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?