Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?

    Ska den garanterat vara helt tinad till fredag behöver du säkert plocka ut den från frysen onsdag. Knappt värt att frysa då... Packa in den ordentligt så håller den sig i kylen i en vecka. 

  • BuoBä
    stor grön drake skrev 2022-12-18 16:13:34 följande:
    Den behöver ju knappast vara helt tinad för grilljeringen, inte tänkt på att folk köper färdigkokta skinkor (frusna) och grilljerar.
    Enligt alla sidor jag sett håller sig skinka max en vecka i kylen, så nej tack.
    Eh, jo den behöver vara tinad. Griljerar gör man i 10-15 minuter så skinkan hinner inte bli varm rakt igenom även om den är tinad. 

    Alternativ: dela den här skinkan i lagom stora portionsbitar för framtiden och frys. Köp en ny, färdigkokt (ej fryst) skinka som du griljerar på fredag.
Svar på tråden Kan jag frysa julskinkan och griljera på fredag?