Inlägg från: Anonym (....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (....)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (Partner till en ofrivillig farsa) skrev 2023-01-20 09:55:49 följande:

    Hej hej,
    Min man har ett "misstagsbarn", efter ett kort förhållande där mamman ljög för honom, vilket resulterade i en graviditet. Som hon längtade efter men som han verkligen inte ville. Han kände sig lurad och förd bakom ljuset och var inte glad.


    Det blev ett högt pris då han fick väldigt mycket skit för detta, nyss separerad från ett riktigt dåligt förhållande med ett stormigt uppbrott var det ju precis vad som INTE behövdes, och han har fått relationen till sina två barn rätt sargad på grund av detta då deras mamma använt detta som ett slagträ.
    Morsan till misstagsbarnet ville inte ha med honom att göra sen, hon ville tydligen bara ha en spermadonator, typ. Så jävla dåligt, förutom att sätta ett eget barn till världen som inte är önskad av sin egen pappa så har hon förstört väldigt mycket för min man, och hans barn.

    Well, det är ett antal år sen nu, och vi lever i en ny familj. På mitt initiativ har kontakt tagits med barnet, och de ses nu ett par timmar varannan helg, och det började när barnet var 4 år. Min man försöker knyta an, men det är svårt och motigt. Han har aldrig velat ha detta barn, han känner ingenting för honom, men vi gör så gott vi kan. Jag stöttar och peppar. Det räcker att barnet vet vem hans pappa är, och att han är bekräftad som hans son. Han är med på ett hörn, men jag tror helt ärligt att det kommer bli mer i framtiden. Det är inte ovälkommet, men jag kommer heller inte att forcera fram nåt mer om min man inte vill. 
    Om barnets mamma vill ha en engagerad pappa som är en del av deras vardag så får hon hitta nån som tar den platsen för hennes son och henne. Det är HENNES problem att hon valde att sätta ett barn till världen med en pappa som inte ville ha barn med henne, hon visste det hela tiden och ingen tvingade henne. Den som blev tvingad var min man.

    Man kan inte tvinga fram några känslor. Och till dig TS, vill jag säga att livet blir inte alltid som man tänkt sig. Men det är långt och väldigt mcyket kan och kommer att hända. Ta det i små steg, och det är inte alls bråttom. Om du börjar umgås med ditt barn när han eller hon är 3-4 år så kommer barnet ändå inte att ha några varaktiga minnen av att du inte var där. Så det är verkligen inte kört för att du inte känner att du förmår vara superfarsa från början.
    Vem vet, hon kanske träffar nån som vill adoptera barnet sen, då slipper du ansvar för ett barn du aldrig ville vara förälder till. Eller så växer du med detta och allt blir bara ändå. 
    Stor kram vill jag säga till dig, oavsett. Din situation är inte lätt, men den är inte statisk heller. Det kommer att bli bra, hur det än blir, och du måste inte alls göra något alls just nu <3


    Misstagsbarn? Uttrycker ni er så hemma också? 
     
    Tror du er dotter inte skulle märka av att pappa saknas eller inte finns där på 3-4 år, som du skrev?? Självklart påverkas barn i ung ålder av sånt! De tre första åren är de som lägger grunden för självkänslan. Kanske barnet vill bjuda in pappan till "sitt liv" och kanske det skulle hjälpa dem vidare i sin relation, men det tänker du inte bjuda på? Sorgligt att du behövt puscha den sk pappan att träffa sitt eget barn, men sen förbjuder honom besöka barnet? 
     
    Självklart är barnet fäst vid sin nya lillasyster. Han måste väl märka att det finns ett familjesammanhang där han inte ingår då pappan har tre barn som han velat ha. Hur har de reagerat av hans ovilja, önskan att få strunta i en? Syskon kanske inte alltid är bästa vänner, men de brukar ändå måna om varandra på ett djupare plan...
    Hoppas verkligen pappan gör allt för att dölja sin ovilja inför sttt "misstags"barn, men klart det märks om man inte är älskad. Vilka effekter kommer det ha för barnet i framtiden? Pojkar med frånvarande fäder får ju en sämre utgång i livet. Har han tänkt på det, eller är det bara hans eget ego som räknas? 
     
    Nej, det är inte synd om män som doppar och inte skyddar sig, och sen inte tar ansvar. Den enda det är synd om är barnet!
  • Anonym (....)
    Anonym (Partner till en ofrivillig farsa) skrev 2023-01-21 21:19:13 följande:

    Klart min man försöker hålla masken när vi träffar ?misstagsbarnet? givetvis. Han blir bra behandlad här.
    nej, han kallas inte misstagsbarnet i dagligt tal, det var i detta forum där barn som blivit till av misstag av sin ena förälder där den andra föräldern ändå valt att sätta ett oönskat barn till världen. 


    visst är det synd om barnen, men det får morsan förklara för sitt barn, varför barnets livsförutsättningar ser ut som det gör. hon Visste heeeela tiden att det inte skulle finnas nån pappa. på Hennes eget initiativ faktiskt, så det är inte alls stnd om henne, läs mitt första inlägg igen. Hon valde själv att förskjyta honom, om nu efter ett par år togs kontakten upp igen. Bra eller dåligt?!? För vem?!?
    min man för umgås precis hur mycket han vill med sitt barn, men inte hemma hos mamman. Helt naturligt faktiskt, vi bor i ett eget hem där han är välkommen.

    och nej, jag har själv inga minnen av om mi än pappa eller mamma tog hand om mig under mina först år. Det har väl ingen? 


    Menar ju självklart inte konkreta minnen, utan själva känslsn av att knyta an till sin pappa under de första åren. Minnen skapas ju efterhand, dåliga och bra. Du har en dotter som är två, hon har väl knappast noll koll eller? 

    Och syskonen som är snart tonåringar. Vad får de för signaler att se sin pappa så ovilligt hantera sitt mellanbarn?  Tvivlar starkt på att han är en toppenpappa för nån faktiskt... Hans ego kommer ge ringar på vattnet, både för det barn han inte vill ha och resten...

    Nån gång får man ju bara strunta i vad mamman gjort, han valde att ha sex och det blev ett barn. Men buhu. 
    Barnet som inte får en riktig pappa men har syskon som accepteras, där kan man snacka hjärtesorg. 
    Det är inte synd om honom! Man biter ihop och tar sitt ansvar. SÅ förfärligt är det inte.
    Finns många historier med både mammor och pappor som hade kunnat rädda sina barns liv, för att dra det till sin spets, men valde att bara blunda och dra...
    Ynkligt
  • Anonym (....)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-22 10:52:51 följande:

    Om det visar sig att jag är farsan med dna test då fattar jag givet detta med underhåll så nå mer om det behöver ni inte skriva liksom. Det är allt det andra att bara pappa ta hand om ett barn som jag förväntas älska och få pappakänslor för. Känns i dagsläget helt omöjligt r jag är i mitt liv just nu pga andra orsaker. kanske skulle kunna klassa det som psykis ohälsa eller depression. alltså redan innan detta kom in i bilden.


    Men det är väl ändå inte så konstigt du inte känner nåt än? Barnet är inte fött,  ligger inte i din kropp, det var inte planerat, du är väldigt ung osv.
    Självklart är känslan mest övermäktig först..  

    Men som många väl skrivit, ta det dag för dag, försök ställa upp det du kan. Mamman kommer ju ändå ta mestadels i början så din bit blir en liten bit som du sen kan utöka allteftersom. För många går det ju väldigt ändå bra och man kommer att älska sitt barn över allt annat när man bygger på själva relationen. 

    Om ni bägge är vettiga och kan kommunicera, har mor och farföräldrar till hjälp, hyfsad ekonom mm, så kommer det nog bara flyta på alldels utmärkt.
    Barn är inte farliga, och behöver mest trygghet och stabiltet de första åren. 
  • Anonym (....)

    Nu börjar detta bli lite väl tjatigt..
    TS tar inte till sig av nåt utan verkar helt hakat upp sig på att han inte kan älska barnet för att mamman och han inte har en relation. 

    SÅ många barn som bara behövt en förälder där, som skydd... speciellt då den andra visat helt olämplig.
    DET borde du tänka på mest, då det är DITT barn. Hur ska dess framtid bli?
    Dvs det är DITT barn som kan fara illa bara för att du fastnat... 

  • Anonym (....)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-31 17:47:02 följande:
    Fast är det ba hon som ska ha rätt att må skit i det här? Jag ska ba acceptera och tycka allt är fint o kul med att bli farsa mot min vilja? och vara så extremt stöttande men de är fan svårt alltså Det var mer ba du kommer aldrig att få träffa din son vare sig du vill eller ej. Om det ens är min son? Fyfan det här kommer att ta knäcken på mig psykiskt att behöva pleasa henne till förbannelse och att det ändå blir hon som bestämmer allt. Så kanske lika att skita i allt för vet inte om jag kommer att orka med de här. Jag hade säkert lätt kunna samarbeta här men känns som totalt låst läge liksom Måste jag ens ha kontakt med henne kommer att förstöra den eventuella relation jag kanske skulle kunna få med pojken. Jag är de stora egoistiska skitstöveln nu. Nå fattar jag väl att det är jobbigt för henne också men på ett annat sätt. Hon får väl massa moderskänslor ändå. Jag har inget sånt känns bara konstigt hela grejen. 
    Men du behöver ju inte "pleasa" henne, men göra klart för henne att du vill utreda faderskap, finnas i ditt eventuella barns liv. Det är en rätt du har!

    Om hon inte är stabil så är det ju ännu större anledning för dig att se till att ditt barn får det bra, dvs en pappa åtminstone!

    Du gör inget för henne, du gör det för barnet!! 
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?