• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 13:13:02 följande:
    Nej, samhället ska inte betala. Väljer man att skaffa barn ensam så får man dra lasset själv helt enkelt.
    De flesta klarar av det, har man bara ett jobb så går det. 

    Jag anser till 100% att det vore det allra bästa för alla att införa juridisk abort. Det finns inget som kan ändra på den åsikten, den är stött och blött under lång tid. Det finns samlingplatser för oss som önskar införa detta.

    Vill tillägga att jag är kvinna.
    Det funkar inte så. Det finns människor som skaffar barn som samhället får försörja för att det inte finns någon annan möjlighet. Men finns det föräldrar som har förmågan att betala så ska de göra det. 

    Klart att du får ha din bestämda åsikt men jag håller inte med. Den där aborten är ju värdelös för barnet finns ju kvar.
  • Anonym (M)
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 13:32:56 följande:
    Det var ändå hennes aktiva val.
    Det var mannens aktiva val också. Ingen tvingade honom att göra barn.
  • Anonym (M)
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 13:52:18 följande:
    Du kan ju också läsa via länken jag bifogade tidigare.

    Självklart respekterar jag att du inte håller med mig.
    Jag kan inte se någonting där som motsäger det jag nämnde om försörjningen.

    Ja man får ha olika åsikter, förstår inte varför det ens måste påpekas.
  • Anonym (M)
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 13:55:17 följande:
    Har jag sagt något annat?
    Knullet var det säkert överens om.

    Du behöver inte komma med det vanliga tugget om att "har man sex så kan det bli barn", det tror jag alla är medvetna om.

    Rättvisa vore att båda hade valet att avstå.
    Inga ekonomiska belastningar, inget arv. Det är det som är viktigt när man tvingas till en avkomma man inte önskar.

    Få som tänker på att mannen kan få hela livet förstört av detta.
    Ja, även hans föräldrar och andra släktingar som måste tänka på hur de ska göra med framtida arv.
    Men han tvingades inte. Du skriver ju själv att du inte sagt något annat. Men ändå återkommer du till att han tvingas och sen argumenterar utifrån det. Men allt det faller ju för han gjorde faktiskt ett aktivt val att göra barn.
  • Anonym (M)
    Tecum skrev 2023-01-01 15:02:51 följande:
    Kvinnan har haft chansen, vecka 14 är inte försent för abort. Hon hade ett val (till skillnad från TS) och gjorde valet. Hon har stöd från omgivningen (till skillnad från TS) och det verkar som att farföräldrarna också kommer att finnas där. I allra värsta fall kan hon få stöd från det sociala och lämna bort barnet.

    Du skriver att TS har förmåner, vad menar du? Han är boven och kommer att förbli det om han inte ändrar sig.

    1. Han kommer att få betala underhåll.
    2. Han skuldbeläggs av omgivningen.
    3. Han missar sitt barns uppväxt och att få finnas där som pappa.
    4. Han kan få svårare att få en relation med en ny kvinna då han har stämpeln Dålig Man och Svikare.

    Så sluta hacka på TS och ge honom chansen att bearbeta och ändra sig och låt det ta den tid han behöver.
    Jag har inte alls menar att hacka på TS, det är din märkliga inställning som jag hackar på.

    Vad jag menar med förmån är att du anser att TS ska få förståelse ifrån tjejen och inte pressa honom att träffa barnet, hur ska tjejen få samma förmån? Att få träffa barnet lite som hon känner för och inte bli pressad innan hon är mogen. Du verkar anse att TS ska hon dadda med och ta med silkesvantarna, för annars är hon ingen bra tjej. Störtlöjligt. Varför uppmanar du inte TS liknande? Om du är en rejäl kille så hjälp till med barnet och pressa inte tjejen, hon behöver komma och gå som hon vill tills hon är mogen. Helt absurt eller hur.

    Och abort är inte nödvändigtvis alls chansen för alla eller ens ett val att överväga, det är faktiskt inte direkt som att snyta sig eller någonting sådant. Möjligheten finns för de som önskar det, men det är verkligen inget givet alternativ och ingenting som man ska behöva klandras för att man inte väljer. Så abort kan du räkna bort ifrån resonemanget. Det är enbart en möjlighet att överväga om kvinnan själv vill det.
  • Anonym (M)
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 15:09:58 följande:
    Håller med till 100%.

    Det handlar om så mycket mer än barnet. Framtida arv, inte minst.
    Den dagen ts vill bilda familj kanske kvinnan tvekar för att det finns tidigare barn, som faktiskt en dag ska vara med och dela på arvet.
    Det kanske han skulle ha tänkt på innan han tog sitt beslut.

    Sen låter det faktiskt inte som en kvinna att hänga i julgranen direkt, som tvekar på grund av det. TS kanske föredrar en kvinna som älskar honom trots pengarna och vill bilda familj oavsett framtida arv.
  • Anonym (M)
    Tecum skrev 2023-01-01 16:12:16 följande:
    Ok, nu förstår jag din fråga. Men är det en "förmån" för tjejen att inte träffa sitt barn? Hon har ju valt att behålla och då förutsätter jag att hon är mer mogen än TS. Hon ska inte "dalta" med TS för sin eller hans skull utan för barnets skull, det barn hon valt att behålla. Det ökar chansen att TS så småningom väljer att vara närvarande i sitt barns liv. Och som sagt har TS inga förmåner.

    Ingen mer än TS klandrar tjejen för hennes val. Men återigen, hon hade ett val. Självklart kan  du inte bortse från abort.
    Jag har också varit tydlig med att TS bör ta sitt ansvar. Men när han är mogen för det, inte tvinga på barnet en kontakt som inte vill ha med hen att göra.

    Kvinnor verkar ha en naiv tro att om bara pappan får se sitt barn uppstår glödande kärlek direkt. Så enkelt är det inte...
    Det går ju inte att förutsätta för du vet ju inte så mycket om henne enbart för att hon inte väljer abort. Du har ingen rätt att lägga det på henne. Det är TS ansvar att bli en bra pappa, inte hennes och du ska inte säga att hon inte är en bra tjej om hon inte anpassar sig efter TS behov på det sätt du tycker. Men visst jag kan hålla med om att det teoretiskt skulle kunna vara det bästa för barnets relation till TS. Men att kalla henne för en dålig tjej om hon inte gör så håller jag inte med.

    Att inte bortse ifrån abort är att lägga på henne någonting som inte är rättvist. Det är inte rättvist att du framhåller det som ett rimligt alternativ som hon hade för abort är inget för alla, det är en nödlösning som endast är aktuell om kvinnan inte inte vill ha kvar barnet i sin kropp och är beredd att gå igenom den. Abort är inte till för män som inte vill bli pappor heller. Inte heller för att användas emot en kvinna för att hon inte väljer det. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Kvinnan har inte rätt) skrev 2023-01-02 21:25:00 följande:
    Kvinnor kan snacka om att det är viktigt med samtycke men det gäller tydligt bara när kvinnorna vill ha samtycke från männen när det är på deras villkor. 
    Två föräldrar utan ett gemensamt beslut att skaffa barn är inget samtycke 
    Hon behöver inget samtycke från honom då det inte är hans kropp som ska genomgå en abort eller en födsel. Däremot om hon ska ha sex med honom så behöver hon hans samtyck då det är hans kropp som han bestämmer över.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-16 11:54:15 följande:

    Ok så är det tjejer här i tråden som skriver att jag ska ta mitt ansvar å bli farsa på deltid? Medan killar som varit i liknande sits som tycker att jag lika gärna kan skita i ungen totalt för det ändå är morsan som kommer styra allt? Jag har ingen jäkla aning om ett barn blir fucked up på nåt sätt över att växa upp utan någon kontakt med sin farsa. Själv är jag uppvuxen med både morsan å farsan och vi har väl en bra relation å så förutom att de tjatar en jäkla massa på en möjligen. 


    Nej, det har varit män i tråden som tycker att du ska ta ansvar för en relation till barnet. Och män som ångrat sig att de inte var närvarande pappor.
  • Anonym (M)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-16 09:40:13 följande:
    Barn är en stor händelse i livet, försöka ha delad vårdnad under första 5 åren är nästan omöjligt och lagen stödjer inte umgänge, man är helt beroende av att mamman vill samarbeta, detta innebär ofta en mycket oregelbundet umgänge där man är helt utelämnad till mammans sätt att agera.
    Detta fortsätter sedan i lite högre ålder, där man följer kontinuerligt principen.
    Mamman styr och ställer lite som hon själv vill. Livet blir fyllt av besvikelser och ett totalt utelämnande som förälder.

    För att spara in sorg och besvikelser för TS är det bäst att bara backa undan.

    Vill man ta liknelser har även Marcoolio  berättat i TV om sin relation till sin pappa, den är obefintlig, han träffa sin pappa, visst vi var lika varandra, men att fortsätta kontakten ville han inte, dom känner inte varandra, Marcoolio berätta han kände ingen förlust eller sorg, inte ens en wow-känsla.

    Bästa TS kan göra är att gå vidare, finna rätt person att skaffa familj o barn med, ge dom all energi, låt inte ett sprucket oplanerat barn sätta käppar i livet, det kan förstöra mer än vad det ger glädje, ge denna glädje åt dom som man lever med.
    Men du kan ju inte utgå ifrån att den här mamman kommer att välja att agera på det sättet.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?