• Anonym (fkl)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl) skrev 2023-01-17 12:57:11 följande:
    Du hamna på dom 47% vilket är majoriteten till mamman.

    Kanske orsaken till pappan att flytta utomlands var att han tappade umgänget, var inte lönt för han att hålla en större lägenhet, betala underhåll, tappa halva barnbidraget, medans din mamma får bostadsbidrag utöver underhåll och hela barnbidraget.

    Detta är en stor orsak till stora bråk. det handlar om stora pengar.
    Tillägg, pappan ser att du ändå är så lite hos han att du lika gärna kan komma på besök, lite då och då. vart han bor spelar då inge roll, det handlar om en helg här o var.
  • Anonym (fkl)
    LFF skrev 2023-01-17 13:20:29 följande:
    Nope, jag håller inte med där eftersom det beror på vilken tidpunkt i min barndom man tittar på. Det är det jag försöker få fram. Det går inte att klumpa ihop 18 år av boende till en siffra.

    Vad gäller min pappa så har det inget med vare sig pengar eller bristande umgänge att göra att han flyttade utomlands. Snarare var han extremt ovanlig eftersom vi pratar sent 70-tal och tidigt 80-tal när jag bodde varannan vecka fram till skolstart. På den tiden var det sällsynt att barn till separerade föräldrar bodde mer än varannan helg (om ens det) hos sin pappa. 

    Pappa flyttade för han fick erbjudande om ett jobb utomlands (starta upp farfars företag). Väl där träffade han en kvinna från ytterligare ett annat land. De gifte sig, bodde i Sverige under några år, fick ett barn och när hennes föräldrar blev dåliga flyttade de till hennes hemland. Pappa ville inte missa ytterligare ett barns uppväxt, därav valde han att flytta med henne och "överge" mig som då var 16-17 år. Innan han flyttade första gången bodde han och mamma väldigt nära så även om den officiella uppdelningen var varannan helg var jag hos pappa och sprang utöver 4 dagar per månad. 

    Som sagt, livet kan förändras. Boendeförhållanden ändras genom tiden. Att klumpa ihop det till en siffra för att beskriva en hel uppväxt är befängt. 
    Kan bara beklaga.
    Men det förklarar den onda spiralen jag berättar om.

    Du ser pappans prioritering ang det andra barnet, han tveka inte en sekund att flytta med den andra kvinnan o barnet, han ville inte tappa kontakten med ännu ett barn. Han tappa umgänge med dig, du hade säkert meddelat ditt beslut även till pappan, jag vill bo hos mamman, och han acceptera ditt beslut, liknande hände för mig, mitt barn meddela detta beslut, jag vill bo med mamma och Magnus. Även om barnet var ungt, vet barnet att det är ett eget beslut, både soc och jag ställde samma frågor, vill du verkligen ha det så här? barnet fick välja.

    Allt hitintills stämmer vad psykolog berätta åt mig, att jag måste gå vidare glömma det första barnet, det kommer inte lösa sig efter dom läst allt, ge allt du har för den nya familjen, du får sjukskrivning i ett halvår för att upp nå detta fullt ut.
  • Anonym (fkl)
    Anonym (Teddy) skrev 2023-01-17 13:30:59 följande:
    Den ena föräldern får 5698 "extra". Som en vinst menar du? Kostar inte barnet pengar då? Kläder, mat, hobbies, dyrare hyra, bensinkostnad, sparande.
    Som bidrag att kunna bo kvar, som extra pengar till mat, nöjen osv.

    Du måste jämföra från halvtid, 2 veckor var, till att utöka med 5 dagar extra per dessa tvåveckors period. få man alltså så mycket extra pengar.

    Vissa får bostads bidrag 1200kr månad på bara öka på umgänget med sina barn.
    Man får hela barnbidraget, 1200kr
    Man får underhåll, 2224 kr per barn.

    Valet är ganska enkelt, halvtid utgör tuff ekonomi, öka på 10 dagar per månad ger en bra ekonomi.
  • Anonym (fkl)
    LFF skrev 2023-01-17 13:44:12 följande:
    Finns inget att beklaga alls. Jag och pappa har en väldigt bra relation trots att han bor på andra sidan norra halvklotet. Ingen har sagt åt honom att han ska "glömma" det första barnet (=mig). Vad gäller vissa saker vet pappa mer om dem än mamma just för att han bor långt bort och därmed inte kan "lägga sig i" på samma vis (speciellt på den tiden då det var jobbigt i skolan). Pappa har alltid funnits där som ett bollplank när helst jag velat, trots avstånd. Mitt boendeval hade inget som helst med pappas val att flytta andra gången, med ny fru och barn.

    Det är fel av dig att lägga skulden på ditt barn för att du kände dig bortvald när barnet ville ha en fastare punkt i tillvaron istället för att säga "Det var tråkigt att höra men jag finns här för dig när helst du vill".
    Det låter bra, visst kan man snacka med varandra. men det är stor skillnad att bo o leva med varandra, där man är i samma hushåll.
    Man kan även ringa en psykolog om inte pappan svarar, psykologer vet oftast mer än övriga familjen, om man nu ska dra en liknelse.

    Man bygger band genom att leva med varandra, resa skapar minnen, händelser i vardagen skapar minnen, mötet med först pojk/flickvän ger minnen osv, dessa minnen går inte o värdera, dom är priceless. ett telefon samtal kan aldrig ersätta dessa minnen.
  • Anonym (fkl)
    EnAnonumius skrev 2023-01-17 21:45:25 följande:
    47% är inte en majoritet.. Det krävs att det är 51% för att det skall räknas som majoritet.
    SCB har faktiskt något på sin site som heter "Lilla statistikskolan".
    Javisst 47% är en ganska så hög siffra, men inte en majoritet.

    Även om du slänger dig med siffror från SCB så säger det inget om en enskild INDIVID i sig, som är bara gravid och hur hon kommer att bli när hon är väl mamma. 

    Det är ju inget du kan veta, och du saknar ju också intresset att ta reda på om fallet är så, då du väljer att döma ut henne på förhand, en individ som du inte känner alls.

    P.S
    Skall man slänga sig med siffror på det sättet du gör så är det klädsamt att du länkar till källan också.
    Då det finns mycket olika typer av statisk på SCB som handlar om barn/familj.
    Som sagt är jag själv utsatt för detta, har läst det mesta om hur kan det bli så här.

    Bla fanns en grupp minpappa.nu där man drev denna fråga ganska hårt, där man plockade fram skrämmande resultat. under tiden dom var aktiva 2007-2009 begärde man ut alla domar i Skåne.
    Detta nådde även ut i pressen.
    Ex i Lund där förlorade 100% vårdnadstvisten. under perioden man gick igenom alla domar. 
    Tingsrätterna har sedan gjort om domar så alla blir enskilda och föra statistik har försvårats,  ex min rättegång blev lag under sekretess, det fanns inget skäl för att lägga den dit, jag frågade varför? domaren svara: domar är offentliga och vi gör det för att skydda ditt barn så andra inte får tillgång till uppgifterna.

    Att TS ens ska fundera på gå in och ge hela sitt hjärta i försök att uppnå en fungerade relation är nästan obefintlig till att lyckas, det bästa han kan göra är att backa, barnet vet vem pappa är, barnet kan kontakta han när barnet blir vuxet, där man kan välja att starta kontakt.
    Men att gå in i detta är enligt statistik dömt redan från start att misslyckas, det kommer inte ge mycket mer än en begränsning för TS att leva sitt liv. Det bästa TS kan göra är att se framåt, än att ha detta som ett överhängande nertrycknings moment.
    -
    Resultat min pappa.nu kom framtill.
    Statistiken är skrämmande, i Lund förlorar 100 % av papporna i de utredda familjerna utan att det finns underlag och bevismaterial som styrker det familjerätten påstår. 

    I denna utredning har över 804 domar från hela Skåne genomgåtts och analyserats. Resultatet är 322 domar med enskild vårdnad till mamman(76%) och 100 domar till pappan (24%). Staden Lund står ut i undersökningen. I Lund får pappor aldrig enskild vårdnad och utpekas nästan alltid av familjerätten som våldsmän. Enligt BRÅ har Lund lägre frekvens i våldsbrott än vad många andra städer har.

  • Anonym (fkl)
    LFF skrev 2023-01-18 11:59:28 följande:
    Plus, åter igen. Vårdnad har ingenting med umgänge att göra. Även vid enskild vårdnad kan barnet bo varannan vecka hos den andre föräldern. 
    Haha du menar bli utsedd till en våldsman inte har med umgänge o göra?

    Anledningen till att Lund gjorde detta med våldsman är för att förhindra umgänge och vårdnad.
    Där pappor var helt chanslösa att försvara sig.
  • Anonym (fkl)
    molly50 skrev 2023-01-18 12:00:29 följande:
    Men på vilket sätt hjälper detta TS?  Hänvisningar till siffror från 15 år tillbaka?
    TS vet ju inte ens hur mamman till hans kommande barn ställer sig till det här innan han ens har kontaktat henne.
    Och utan att veta det så tycker jag det är fruktansvärt onödigt att uppmuntra TS till att vända barnet ryggen.
    TS frågar folk som har erfarenhet av detta, jag är en av dessa TS frågar efter.

    Jag har gått mer än en rättegång, gått igenom hela socialtjänsten, där jag även började ta fram uppgifter om själva utredarna hos socialtjänsten jag hade, där två av mina utredare själva hade ensam vårdnad, när jag ställde fråga blev dom helt tysta, jag fråga vilket förtroende tror du utredningen ger mig när ni själva har enskild vårdnad om era egna barn.

    Har sedan läst massor om detta, frågat personer som varit med om liknande under några år, där samtliga skäms och vill egentligen inte prata om detta, det är först när jag berättar om min händelse som dom öppnar hjärtat o berättar.
    Men samtliga berättar en skrämmande historia, hur detta tagit så mycket energi från livet att dom har traumatiska upplevelser av detta, och det har påverkat livet mycket, därför ber jag TS att backa, låt inte dig utsättas för detta.
  • Anonym (fkl)
    molly50 skrev 2023-01-18 12:23:06 följande:
    Ja,men du kan ju fortfarande inte utgå ifrån dina bekanta och sen projicera det på alla andra.
    Du verkar ju inte se till vad som är bäst för barnet utan vad som är bäst för TS.
    Och det är ett egoistiskt tänk.
    Och återigen,innan TS har tagit kontakt med mamman till hans barn så kan han ju omöjligt veta hur hon ställer sig till det här.
    Så jag tycker du ska sluta uppmuntra TS till att backa.
    Du kan inte bara utgå ifrån dina egna erfarenheter. 
    Tro mig, min pappa.nu hade över 2500 följare som låg i samma sitts, man kämpade några år, man insåg detta var en lönlös kamp.
    Det gick även upp i riksdagen, varav vi fick delade föräldradagar, man kom fram till att enda lösningen på problemet var att bägge föräldrar spenderar lika mycket tid med barnet, detta ska resultera i att barnet även väljer pappan vid skilsmässor.

    TS kommer inte ens få föräldradagar, mamman kommer ha enskild vårdnad och ha alla föräldradagar själv. vilket även är naturligt, dom bor inte ihop.
  • Anonym (fkl)
    EnAnonumius skrev 2023-01-18 12:43:32 följande:
    Oh herregud.. 15år gamla statistik. 🙄
     
    Skall du övertyga mig, att det skall vara rätt att fördöma en individ baserat på statistik/generellt", så får du faktiskt hosta upp färsk statisk, maximalt 2år gammal om du lyckas att nå en chans hos mig att få trovärdighet åt ditt patetiska utlåtande att man skall stämpla en individ baserat på statistik, och att du råkade vara en som matchade stamtiken.

    Eller är det okey att man dömer dig, utan att känna dig alls, utan att veta vem du är, mer än att du är en man,  och baserat då på statistik, och (sin personliga) personlig erfarenhet och utgå från att du är en våldtäktsman?
    Finns en mycket enkel förklaring, domstolar gick ut med att man översvämmas av vårdnadstvister, systemet har sedan gjort om, nu tar sällan Hovrätten upp en vårdnadstvist.

    Bara att ens en domstol går ut med att man överöses av vårdnadstvister påvisar att det är något fel i systemet.

    Sedan första åren med umgänge är helt meningslösa, barnet minns inte ens pappan om det blir ett uppehåll i umgänget.

    Bästa TS kan göra är att låta första åren vara, tar barnet kontakt lite senare i livet kan umgänge starta.
  • Anonym (fkl)
    EnAnonumius skrev 2023-01-18 12:58:11 följande:
    Ja det kom upp i riksdagen och det blev en förändring.
    Inser du inte själv hur patetiskt det är att försöka övertyga några att du gör rätt i att stämpla fördöma kvinna som TS knullade, och be TS strunta i barnet och henne?
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 12:29:38 följande:
    TS kommer inte ens få föräldradagar, mamman kommer ha enskild vårdnad och ha alla föräldradagar själv. vilket även är naturligt, dom bor inte ihop.
    En sak som du missar.. Man måste faktiskt inte bo ihop (som sambos) för att få gemensam vårdnad.

    Gemensam vårdnad baseras inte på huruvida föräldrarna bor ihop, det baseras på om förändra är överens om att det skall vara gemensam vårdnad.
    Samtidigt ska man se att det ökar med mammor som väljer fertil behandling och öppet väljer att bli ensam mamma har ökat ordentligt sista 10 åren.
    Ta bara finnen skriver om detta, var tionde 2015.
    Man väljer detta va en anledning, vi ser fler o fler i media som öppet går ut med att man väljer öppet föda barn utan varken partner o pappa.
    Vi har en växande massa av barn som växer upp utan pappa, bara detta ger en fingervisning att TS kommer misslyckas. som kvinna har man inget behov av en pappa om han inte gör exakt som mamman vill. Dessa barn verkar inte ta någon skada, men TS kommer ta skada ifall kvinnan kommer på andra tankar, eller går in i en ny relation o vill ha den nya pappan som förälder, kan hon enkelt välja bort den biologiska pappan.
    -

    Av de drygt 1000 barn som föddes genom fertilitetsbehandling i Nyland år 2015 hade alltså var tionde en mamma som var ensamstående.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?