• Loovaa

    Vi som startar IVF 2023

    Hej 

    Jag ska börja med mina sprutor imorgon. Ska göra ivf pga av manlig faktor (Azoospermi). Jag har även ett lågt amh för min ålder, dock ser de många äggblåsor vid ultraljud. Så läkaren verkade inte jätteorolig över det😅

    Vi går vid rmc Malmö. Såg att någon hade frågat om vänt-tider i tråden. Vi var på ivf-samtal i december. Sedan blev vi nekade start 2 gånger.  Nu tredje gången vi anmälde mens fick vi ?ok? att starta med sprutor.  

  • Loovaa

    Ms Mr: Vi går också hos rmc Malmö. Vi skickade in vår egenremiss i maj 2022, var på första samtal i augusti 2022. Då skickade de in vår remiss för ivf. Fick hem brev i  oktober att remissen var godkänd och att vi nu stod i kö för ivf-samtal. Sedan var vi på ivf-samtal och sprutskola i december.

    I januari 2023 fick vi börja anmäla menstruation för att få starta behandling. Vi blev nekade start i januari och februari, men fick börja starta med sprutor nu i mars.

    På vårt första besök gick de igenom vad våra blodprover och spermieprov hade visat, samt diskuterade vilken form av behandling som passade. I vårt fall blev det ivf. 

    Jag hoppas verkligen att det går snabbare för er. 😊 D

  • Loovaa

    Gjorde äggplock igår. Gick bra.  Personalen var väldigt snälla och omhändertagande. 

    Smärtan gick att tolerera och fick mycket smärtstillande också . Det var faktiskt ganska spännande att ligga och titta på de olika skärmarna  😊

    Vi fick ut 14 ägg. Vilket jag faktiskt blev ganska förvånad över. De har tidigare sagt att jag har lågt amh samt under ultraljuden har de sett 8-10 blåsor. 

    I dag ska vi få reda på hur många ägg som har befruktas och när återföringen blir.

    Är det någon mer som ska ruva snart? 😊

  • Loovaa

    Laura90, jag fattar inte riktigt hur citat-knappen fungerar😅

    Det blev 8 stycken befruktade. Så insättning på måndag. Ååh. Vi har väntat länge. Känns konstigt (och pirrigt) att det är så nära en insättning nu 😊

  • Loovaa

    CAS2019, Vi går också hos rmc. Vi fick påbörja vår första ivf nu i Mars. Vi blev nekade ivf-start 2 gånger, när vi anmälde menstruation😅 

    Som sagt verkar det vara väldigt olika med väntetid. Hoppas ni får starta snart 😊

  • Loovaa

    CAS2019: Jag har använt rekovelle. Vi fick ut 14 ägg, 8 blev befruktade. En blastocyst ruvar jag på nu. 2 st kunde vi frysa in. 😊 Så för nig har rekovelle fungerat bra. 

    Jag har inte heller fått några biverkningar alls av sprutan. Kunde jobba på som vanligt.  Hoppas det går bra för dig 👍

  • Loovaa

    Hej 
    verkar inte vara så många andra här som ruvar just nu.   Men jag skriver av mig lite (börjar bli lite galen).

    Vi har testdag på lördag. Jag har inte tjuvtestat något alls, då min kille vill att vi väntar tills festdagen.

    Jag har inga symptom alls varken på mens eller graviditet. I måndags började jag få bruna flytningar. Men lutinusen som rinner ut är fortfarande vit. Idag ska jag ta min sista lutinus, min känsla är att mensen kommer komma när jag slutar på progesteronet. Så känns ganskà kört ☹️ Bajs också! 

  • Loovaa

    Vi hade testdag i igår. Fick riktig mens i fredags och testet var såklart negativt. Jag har varit ganska nere, men ska försöka ladda om inför FET nu.😊

    Är det någon som har gjort FET vid rmc Malmö? Hur länge behöver man vänta för att få göra det? 

  • Loovaa

    Strelitzia - Tack för svar. 😊 Ja, jag gjorde en ET i mars. Så får hoppas på FET i maj då. 


    Då är det bara att vänta då. Drygt. Precis som alla andra i denna situation så avskyr jag all väntan. 😅

  • Loovaa

    Kul att flera ruvar i tråden nu 😊 Lycka till! 

    femling - Vår första ET gick dåligt. Fick mens dagen innan testdag. Så självklart var gravtestet negativitet på testdagen. Nu väntar jag på en ?riktig? mens, för att kunna göra FET👍


    ISeeYou -  Ja ruvar-dagarna är så mentalt jobbiga. Jag blev lite smått galen när jag ruvade. Letade tecken och symptom (som inte fanns) 😅 Hoppas de går snabbt och att det är er bebis som du ruvar på nu. ❤️


     

  • Loovaa

    Ms MR: Om jag minns rätt så behandlas du också i Malmö.  Innan du får starta så måste ni båda ta lite blodprover (du kommer få remisser på RMC) samt klamydiatest. Klamydiatestet beställer du hem på 1177. 


    När ni tagit era tester så får ni börja anmäla menstruation på 1177. Vi blev nekade start 2 gånger, men fick starta på den tredje mensen. 

    Men har hört om andra som har fått starta på första.  Så hoppas ni har tur och inte behöver vänta. 😅

  • Loovaa

    Hej 
    Var längesen jag skrev här.
    Jag gjorde en ET i mars som inte blev en graviditet.

    Jag ruvar nu på en blastocyst från frysen. Tyvärr blev jag jättesjuk dagen efter återföringen. Sjuk med feber och hosta 😞

    Nu är jag på rd 4 och äntligen friskare.  Tycker typ att jag har mina vanliga symptom som jag brukar ha innan mens; lättirriterad, hungrig, dålig hy och tunga bröst. Så känns kört. Försöker tänka positivt, mem ja..

    Vilka symptom har ni haft under ruvardagarna? 

  • Loovaa
    aminabe skrev 2023-05-26 13:15:31 följande:
    Håller tummarna. Min dotter fick magsjuka samma dag som återföring och hade själv en inkubationstid på 6 dagar. Hade inga symptom mer än lutinussymptomen men plussade på testdagen i söndags. Fokusera på att bara vara, vet att det är tufft men i många fall så är ju faktiskt det första symptomet utebliven mens eller samma symptom som vid pms så det finns massor av hopp fortfarande. Ta hand om dig!
    Hej 
    vad fint att du svarade och grattis till plusset  🎉

    Tyvärr har jag börjat få rosa flyttningar idag.  Min mens  ska komma på måndag. Hoppas så himla mycket på att det ska vara en nidblödning 😊 Men tror tyvärr att det inte är det. 

    Ska försöka att bara vara 😅 Kan ju inte påverka det så mycket ändå! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023