• Laura90

    Vi som startar IVF 2023

    Mosgos skrev 2023-02-04 13:46:23 följande:

    Hej!


    Var ett tag sen jag skrev här i tråden. Tidigt i januari var jag på Livio för IVF uppstartsamtal och de såg då att jag hade en ägglossning på g. Vi fick en ägglossningsspruta som jag tog, och guess what? 2 veckor senare fick jag ett plus på stickan! Är nu i vecka 6. Kan knappt tro det är sant, vi är så glada! Men finns alltid en oro för missfall... från en oro till en annan!


    Lycka till allihopa, jag hoppas det går vägen för er alla och att ni får era guldägg! 


    Hej Mosgos, hoppas du är kvar i tråden! Vi inväntar remiss till IVF och funderar på Livio Kungsholmen. Verkar som att det gick fort för dig att få tid, stämmer det? Är du nöjd med Livio? :) 
  • Laura90
    Tefat skrev 2023-03-03 13:49:08 följande:

    Ny I tråden, igår fick vi äntligen tid för uppstartssamtal efter en lång väntan! Den 27/3 har vi tid och sedan kan det dröja 1-3 månader att få starta med sprutorna. 

    Jag och min sambo är 28 år och sökte hjälp för över ett år sedan. Jag har endometrios och man trodde att det kunde vara orsaken till vår barnlöshet. Vi gjorde en utredning och svaret kom som ett slag i ansiktet, det fanns inga spermier i utlösningen. 


    Här började utredningarna på sambon där man inte kunde hitta någon orsak till Azoospermin, alla provsvar såg bra ut. Som barn hade han en väldigt kraftig UVI som till slut ledde till att en njure fick tas bort, man tror att det kan vara orsaken. Efter några månaders väntan fick han göra PESA/TESA där man först letar i bitestiklarna efter spermier (inget där), sedan går man vidare med att ta biopsier från testiklarna och där hittade man till vår stora glädje spermier som dom frös in. Vi hamnade efter detta i den långa kön till IVF. 

    Vi ska gå på Sahlgrenska och jag är så glad att vi äntligen har något att se fram emot efter över ett års väntan och ovisshet! 


    Åh vad härligt att höra att ni äntligen fått tid och hjälp! Håller tummarna att det blir en enkel procedur som fungerar direkt för er! Hur lång väntetid var det från remiss till IVF för er? Ni verkar bo i Göteborg?
    Jag bor i Stockholm och inväntar remiss, som kan ta ca 8 veckor. Sen väntar en y väntan på det, funderar lite på hur lång tid jag ska ställa in mig på. Antar att vi kommer timea sommarstängt också såklart :( 
  • Laura90
    MeIMyself skrev 2023-03-03 14:35:57 följande:

    Hej,

    kan ni inte testa skicka in egenremiss?


    vi bor i Malmö och jag skickade in egen och kom dit på egenhand. 


    Direkt till IVF-klinikerna? Behöver man inte finansiera det själv då? 
  • Laura90
    Tefat skrev 2023-03-03 14:43:53 följande:

    Tack, det hoppas jag med!

    Det stämmer att vi bor i Göteborg. Vi hamnade i kö för Ivf i slutet på Juli -22 när TESA hade gjorts och bekräftat att det fanns spermier så 8 månader, sedan verkar det som att dom flesta här får börja ca 2 månader efter mötet med läkaren. Kön var uppe i 11 månader här men nu har Göteborg börjat skicka vissa patienter till privatkliniker istället för att korta ner köerna. Vi blir ju tvugna att vara på Sahlgrenska då det är där våra spermier finns. 

    Så ni har alltså fått remissen ivägskickad och väntar på att få bekräftat den? Det gick fort för oss, bara någon vecka tror jag. Fördelen i Stockholm verkar ju vara att det finns flera kliniker att välja på vilket nog drar ner väntetiden lite, vi har ju bara haft Sahlgrenska här för hela Västra Götaland. Det är först nu dom har skaffat avtal med privata kliniker. 

    Lycka till, jag håller tummarna för att ni kommer igång snabbt! 


    Helt sjukt att det kan vara så olika när vi bor i samma land?! Och helt galet att man först måste prova ett år och sen tar utredning+kötider ett år till!!

    När remissen väl är godkänd ska vi göra ett vårdval, verkar vara 7-8 kliniker i Sthlm. Barnmorskan sa att man kan ringa runt och fråga vad de har för olika väntetider. Men det kan man inte göra förrän man har remissen så därför tänkte jag att jag frågar här så länge. 
  • Laura90
    fiialiisa skrev 2023-03-03 16:19:56 följande:

    Bor i Sthlm, var ingen väntetid alls...tror vi kom på ett första besök kanske 2-3 veckor efter vår remiss kommit o sen kunde vi påbörja hormonbehandling direkt men det beror ju på var i cykeln man är också 


    Åh tack för svar! Vilken klinik valde ni? Är ni nöjda?
  • Laura90
    Loppan92 skrev 2023-03-09 08:03:23 följande:

    Vi har 12 blastisar i frysen ja :)
    Hos oss hittar man inget ?problem??men fick precis veta nu efter 1,5års försök att jag haft för högt TSH (Sköldkörteln). Nu med medicin kanske det hade gått ?av sig självt? men jag har inte tålamod helt ärligt att börja försöka ?på nytt? och kanske behöva försöka ett år till. 

    Intressant om TSH: inom ?vanliga sjukvården? ska man ha ett värde under 4  för att vara i inom normalspannet. när någon från fertilitetskliniken tittade på detta sa hon att det är svårare att få barn om man har över 1,9 i värde! Hon säger att normalspannen är för stora. Det känns trisst att ingen fångat upp detta förrens efter 1,5år in i resan?.ja ja nu vet vi! 

    så tänker nu kör vi ivf, så kanske nästa bebis kommer av sig själv :)


    Tack för info, intressant! Jag hade TSH 2,1 enligt fertilitetsutredningen och fick höra att allt såg bra ut. Väntar på remiss till IVF nu. 
  • Laura90
    Loppan92 skrev 2023-03-09 09:30:54 följande:
    2,1 tänker jag spontant är kanon! jag var uppe på 2,6. Då tyckte hon det behövdes en justering :)

    Så spännande jag hejar på er!
    Ja ibland känns det som att man blir bedömd olika beroende på region och barnmorska haha. Man får helt enkelt förlita sig på vården och låta det ta den tid det tar. Såg att du också hade högt AMH, vad hade du? Varför måste man göra totalfrys då?
  • Laura90
    Loppan92 skrev 2023-03-09 16:33:36 följande:

    Eller hur haha :)
    2,9 i AMH. När man under behandlingen producerar många ägg finns risk för överstimulering (att du blir sjuk) om du i samma cykel blir gravid. 


    vill tipsa om ivf-podden, så intressant och bra information :)


    Tack för svar! Hade ingen aning, googlade nu och ska lyssna på podden. Tack för tips :) Jag har AMH 5,2 så det blir intressant att se hur äggplock skulle se ut. Hoppas fortfarande på att lyckas innan vi får remiss och tid för IVF då alla prover såg bra ut
  • Laura90
    Loppan92 skrev 2023-03-09 18:15:35 följande:
    det var minsann högt😀 spännande! Ja precis, håller tummarna för det!
    Idag kom remissen till IVF!!! Tog bara 3,5 vecka fast det står minst 8 veckor på Karolinskas hemsida. Ska ringa runt till klinikerna imorgon och kolla vad de har för kötider!
  • Laura90
    Pea593 skrev 2023-03-13 08:10:28 följande:

    Jag blir då ledsen! Klarade mig från att ägglossa idag vilket hade lett till FET på söndag och då har Livio stängt. Fick ägglossningen i lördags och blev sååå himla glad. Vilket innebär FET på fredag. Ringde nyss kliniken som meddelar att Läkaren är bortrest på fredag och dom har bara en läkare. Så nu måste jag vänta en månad till..... Känns som en hel evighet. 


    Åh förstår frustrationen! En månad i det långa loppet spelar ju ingen roll men här och nu känns det som en livstid. Då blir det kanske januari-bebis istället för december-bebis alltså? Kanske positivt att sprida ut högtiderna, om det är någon tröst <3 
  • Laura90
    Pea593 skrev 2023-03-13 10:30:56 följande:

    Ja man får försöka se det positiva, men det är svårt. Tack för peppen. 
    Känns så otroligt skört att dom bara har en läkare. Räcker ju med att han blir sjuk så skiter det sig igen. Ett till orosmoment att lägga till hela processen. 


    Vi har precis fått remiss till IVF och fick tid till Livio redan i veckan. Bra att veta angående helgstängt etc, får ställa in mig på att det kan ta ytterligare några månader innan man timear helt enkelt
  • Laura90
    Johannab95 skrev 2023-03-15 17:37:02 följande:
    Min man ska det stå såklart, inte minnen 🤭
    Verkar som att det är otroligt olika beroende på region, vilket är helt galet! Vi påbörjade fertilitetsutredning i mitten av december och har vårt första IVF-möte imorgon, så 3 månader totalt med remiss etc. Bor i Sthlm och inga fel hittades under utredningen. Trodde det skulle ta betydligt längre tid än såhär!
  • Laura90
    Vigge85 skrev 2023-03-22 23:11:10 följande:

    Hejsan!
    Tänkte jag skulle göra ett litet inlägg här. Vi är i fasen att få iväg våran remiss för ivf snart så vi hoppas på att få börja i sommar redan om vi har tur.
    Jag är lite nyfiken på hur länge det tog för eran remiss att bli godkänd och tills ni fick första samtals tiden på ivf kliniken?
    Har läst igenom alla inlägg och sett bara nå fåtal nämna detta i sina inlägg. Så vore kul och höra från olika län hur lång tid de gick. Vi är från Kalmar län så kommer få göra ivf i Linköping. Någon här som också går där? Glad


    Välkommen! :) Jag tror det är väldigt olika beroende på region! I Stockholm står det att väntetiden på remiss just nu är 8 veckor. Vår remiss skickades 10/2 och vi fick svar redan 8/3 dock. I Stockholm får vi ca 8 kliniker att välja mellan. Jag ringde Livio 9/3 och fick tid 16/3. Så all in all 5 veckor bara! Hoppas det går snabbt för er också! 


    Har startat en instagram med vår resa, ivf.Sthlm.2023 om ni vill hänga med! Har tid hos barnmorska idag för att gå igenom sprutorna! iiih

  • Laura90
    Loovaa skrev 2023-03-23 07:53:05 följande:

    Gjorde äggplock igår. Gick bra.  Personalen var väldigt snälla och omhändertagande. 

    Smärtan gick att tolerera och fick mycket smärtstillande också . Det var faktiskt ganska spännande att ligga och titta på de olika skärmarna  😊

    Vi fick ut 14 ägg. Vilket jag faktiskt blev ganska förvånad över. De har tidigare sagt att jag har lågt amh samt under ultraljuden har de sett 8-10 blåsor. 

    I dag ska vi få reda på hur många ägg som har befruktas och när återföringen blir.

    Är det någon mer som ska ruva snart? 😊


    Ååh let us know hur många det blev! Håller alla tummar för er. 
  • Laura90
    girlhasnoname skrev 2023-03-23 10:12:04 följande:

    Hej! 


    Hoppar in i tråden här :) 


    Jag och min sambo har gått utredning via regionen och nu fåt är remiss skickad till Livio I Umeå. 


    Vi har fått dåliga besked, läkaren från regionen har redan börjat prata om äggdonation. När hon gjorde undersökning på mig hade hon svårt att hitta mina äggstockar. Mitt AMH värde är lågt men inte katastrof. 2.2 (35år). Mannens spermieprov var inte heller ultimat men det fanns simmare som hon så fint utryckte sig. 


    Det som däremot upptäcktes på VUL var att jag har ett ca 10*8 myom på livmodern. Men den ska sitta ?bra? till och inte störa en graviditet sa läkaren. Slemhinnan såg också fin ut. 

    Vi har två år av försök bakom oss men inte ett enda +. 


    På mina blodprover har inte synts någon ägglossning men jag har testat positivt med clearblues rosa tester varje månad. Detta får mig att fundera på om jag kanske sällan har ägglossning trots positiva tester. Jag ör så förvirrad. 


    Nösta måndag har vi fått tid till Livio i Umeå, möte med läkare och med sjuksköterska. Är så nervös för dåliga besked. 


    Någon fler som går eller har gått hos Livio i Umeå? 


    Tempar du något? :) 2,2 tycker jag låter som ett bra och normalt värde!
  • Laura90
    Loovaa skrev 2023-03-23 12:39:03 följande:

    Laura90, jag fattar inte riktigt hur citat-knappen fungerar😅

    Det blev 8 stycken befruktade. Så insättning på måndag. Ååh. Vi har väntat länge. Känns konstigt (och pirrigt) att det är så nära en insättning nu 😊


    Ååh så många, vad kul! Hoppas ET går bra och att många håller sig till frysen just in case ❤️
  • Laura90
    Vigge85 skrev 2023-03-23 13:22:42 följande:
    Tack. :)
    Oj va snabbt det gick för er. Har fått höra att det ska vara 8 veckor här också så jag hoppas verkligen vi har samma tur. Men eftersom vi automatiskt blir skickade till Linköping så kanske det tar lite längre tid och få komma dit. Men ska säga till dom sen att jag gärna tar avbokade tider om det dyker upp. Kanske skyndar på processen. 
    Lycka till med genomgången av sprutorna idag. :) När får ni börja ta dom?
    Uppdaterade min instagram (ivf.Sthlm.2023) men klistrar in texten här också så vet ni ❤️ 
    ?Hade tid hos barnmorska idag för sprut-genomgång! Hon förklarade hela processen grundligt och jag fick testa sticka mig själv. Blev förvånad över att det inte ens kändes?! Har dock hört att nålarna är lite olika beroende på medicin men blev ändå positivt överraskad 🥹 
    Läkaren hade ordinerat 125 Gonal-F, anar att dosen har med mitt högre AMH-värde att göra (5,2). Utöver det kommer jag få Fyremadel, Ovitrelle och Lutinus längre in i processen men det tar vi senare!
    Nästa mens är beräknad 30/3 så ska ringa då för att se om vi får starta. Som tur är nämnde jag att vi ska resa bort just den helgen så fick med mig reseintyg då sprutorna inte ska checkas in på flyget samt en liten kylbag då sprutorna måste förvaras kallt.?
  • Laura90
    Quincey skrev 2023-04-04 16:06:32 följande:

    Hej alla!


    Är ny här. Vi är oförklarligt barnlösa och har precis gjort vår första IVF. Fick ut 13 ägg varav 12 befruktades med ICSI. Satte in ett 3-dagarsembryo. Av de 11 som återstod efter dag 3 var det bara 2 som utvecklades till blastocyster men båda med betyg CC så de kunde inte frysas. Fick negativt på testdagen.


    Vi blev tipsade om att äta kosttillskott och försöka igen om några månader men är orolig att det kommer bli likadant nästa gång. Är det någon som har liknande erfarenhet? 😥


    Åh vad tråkigt :( Vilka kosttillskott blev ni rekommenderade? Jag började med sprutor i fredags så har inte kommit till äggplock än
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023