Inlägg från: theremustbeabetterway |Visa alla inlägg
  • theremustbeabetterway

    Vi som startar IVF 2023

    Jag och min sambo håller också på med IVF nu, vi gjorde ett första försök i januari som slutade med att vi behövde avbryta då bara en ledande äggblåsa hade vuxit. Nu är vi igång igen på sprutdag 11 och lutar åt äggplock på måndag. Har aldrig gjort ett äggplock innan men var med när min sambo gjorde det när vi skulle få barn första omgången, vilket ledde till vår 1,5-åring. Spännande att vara på andra sidan nu, men också lite nervöst över att det ska göra ont eller bli överstimulering. 

  • theremustbeabetterway

    Vi går också hos rmc Malmö och har äggplock på måndag. Nån mer som har äggplock i veckan som kommer? Är så uppblåst nu och igår ömmade magen och brösten jättemycket. Jag tar ovitrelle ikväll, första äggplocket för mig. Känns jättespännande!! 

  • theremustbeabetterway

    Idag gjorde vi äggplock och fick ut hela 22 ägg! Känns som en sån lättnad efter alla sprutor och ont i magen de senaste veckorna. Imorgon får vi reda på hur många ägg som befruktats och på fredag ska jag kolla blodprov för att se om jag fått överstimulering. Just nu känner jag mig uppsvälld och öm i hela magen och underlivet.

    Till alla som är nervösa inför äggplock vill jag säga att för mig gick det verkligen jättebra! Det gjorde egentligen bara ont precis när de satte lokalbedövningen och precis när de punkterade väggen till äggstockarna. Själva plockandet av äggblåsorna kändes ingenting för mig även om jag säkert hade typ 12 äggblåsor på varje sida. Det var väldigt kul att se alla små ägg på en skärm och kändes spännande när de ropade ut hur många de hittat hittills. När vi lämnade rummet hade de hittat 9 stycken, så när vi fick höra siffran 22 i vårt privata rum blev vi helt chockade! 

    Heja alla er i tråden och hoppas era behandlingar går bra denna månad eller när det blir dags! 

  • theremustbeabetterway
    LouLou1991 skrev 2023-03-14 17:52:01 följande:

    Jag gjorde äggplock igår och fick ut 14 ägg, 6st blev befruktade så nu hoppas vi på att dem överlever tills på lördag när vi har återföring. 


    Då har vi insättning samma dag!

    Av våra 22 ägg befruktades 12 stycken. Jag har lite överstimuleringssymptom men funderar på om det kan vara Lutinus också? Har ont i buken, är väldigt uppsvälld och kan stundom knappt gå upprätt. 
  • theremustbeabetterway
    Spmm04 skrev 2023-03-14 22:53:38 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in med :)

    Vi påbörjade IVF behandlingen nyligen och hade äggplock förra veckan. Med PCOS diagnos blev det många ägg dock fler än jag väntat, totalt 25 ägg varav 21 mogna ägg, var ganska plågsamt att plocka ut dessa men absolut värt det!


    Man körde 50/50 standard/manuell metod och det blev totalt 8 embryon.


    Inväntar nu svar på hur många som klarar kriterierna för frysen.


    Spännande! Grattis till era 8 embryon, hoppas de fortsätter dela sig! När hade ni äggplock? Kommer ni köra färsk återföring eller frysa allt? Vet du hur många av era embryon som blev till genom vanlig IVF vs ICSI? Alla våra embryon kom till genom ICSI då vår klinik enbart gör det. 
  • theremustbeabetterway

    Idag gjorde vi återföring av ett perfekt AA-embryo och vi fick hela 6 stycken till frysen. Nu hoppas jag innerligen att denna lilla femma är klibbig nog för att fastna och stanna. Hoppas även att det går bra för alla er andra i tråden! Hejar på er!

    Någon annan som har testdag i slutet på mars eller BIM runt den 24e mars? 

  • theremustbeabetterway
    LouLou1991 skrev 2023-03-18 19:47:25 följande:
    Grattis! 

    Vi hade 6 embryos och fick höra att  3 var makalöst perfekta, 2 till frysen och en som återfördes idag . Sen hade jag en som inte klara sig och två som han skulle kunna frysa ner. 

    vi har testdag den 29/3 
    Åh grattis till er med! Vilket bra resultat för dig ju, om det bara är en som faller bort!! Jag var supernöjd med 50% som klarade sig till frysen!

    Vi har testdag 30/3 så det är nästan samtidigt. Spännande, och hoppas båda våra embryon stannar! 
  • theremustbeabetterway

    Igår och idag har jag fått svaga plus på dag 4 och 5 med en blastocyst! Känner mig så hoppfull! Hoppas verkligen det är något. Jag vet att det är tidigt men har inte kunnat hålla mig. Vår testdag är i slutet av mars, den 30e.

    Håller tummarna för er andra också! 

  • theremustbeabetterway

    Vi har fått minus på dag 7 med ett 5-dagars embryo så det blir nog ingenting denna cykel. Nästa försök blir inte förrän i maj, så nu pausar jag närvaron här lite. Hoppas det går bra för alla ni som försöker! 

  • theremustbeabetterway
    LouLou1991 skrev 2023-03-29 08:57:00 följande:

    Idag är det vår testdag och tagit två test som visar positivt! Så nu får vi hoppas det håller sig ! 


    Grattis! Vad skönt och lycka till!

    Vi tog ett imorse som också visade positivt 1-2 veckor. Men problemet är att jag också har blött ganska mycket igår. Så nu är allt lite upp och ned. Vi får se de kommande dagarna vad som händer. Är lite orolig för utomkveds. 
  • theremustbeabetterway
    lumpstrump skrev 2023-04-07 17:14:49 följande:

    Hej! Är ny här och har precis påbörjat första stimuleringen gonal-f (1/4). Vi gör IVF för manlig faktor och jag är lite i riskzonen för överstimulering. Tusen grejer snurrar i huvudet men hittills har det rullat på bra. Är så nervös för att varje steg ska gå åt h-vete. Någon som har erfarenhet av liknande? T.ex. låg dos gonal-f eller ICSI?


    Ja jag har gjort ICSI och hade också risk för överstimulering. Vi började med 112,5 (låg dos) vår första IVF. På första ultraljudet hade ingenting hänt och då ökade de dosen till 125 men vi fick ändå avbryta den cykeln till slut då bara en blåsa växte.

    Fick starta upp cykeln därpå och byta från Gonal-F till Menopur med 150, men samma visa upprepade sig och det fick också höjas till 187,5 på första ultraljudet. Då satte det fart dock! Fick ut 22 ägg på plocket och 7 stycken 5-dagars embryon! Hade överstimulering symptom de första två dagarna efter äggplock men fick ändå göra färskåterföring. Så allt gick bra till slut. Dock hade vi inte manlig faktor utan bara donatorsperma.

    Lycka till på ert äggplock! 
  • theremustbeabetterway
    Ms MR skrev 2023-05-08 12:45:31 följande:

    Hej, 
    Jag läste nya tråd och det känns att en del av er är stressad men håller tummarna att allt går bra och att smärtan för dem som har det minskas. Ja vet inte hur det är så det är svårt för mig att säga nåt annat. Hjärta

    Jag har gått igenom protokollet med min kusin (som gjorde det i Tyskland) bara för att vara beredd inför första mötet. Och jag känner mig lite tokig eftersom jag inte förstådd att kvinnan ska hålla ut med hormonsprutor hela 12 veckor, faktiskt fortsätta med allt med första tecken på graviditet. Jag trodde att det blir en del av hormoner men inte på så sätt. Skäms
    Hur som helst, den som jag undrar om är följande, hoppas ni kan svara, och jag tackar alla i förväg Kyss
    1. För vila hormonsprutor och medicin står vi själva bakum kostnader, hur mycket cirka blir det (jag frågade det tidigare men fick inte direkt svar) och blir det på receptet för att vi får betala mindre, eftersom min kusin gjorde det privat och det kostade en hel del så jag vill gärna vara redo hur det går till när landstinget står bakum ivf?
    2. När kvinna sätter igång med allt (FSH stimulering), får hon en hel 'protokoll plan' typ vilka dagar är med ultraljud inför OPU osv?
    3. Hur många ultraljud får vi mellan FSH stimulering och OPU (om jag förstår bra det görs 1-2 och blodprov för att läkaren kan kolla hormoner och i fall det behövs reglera hormoner)?
    4. Är det i praktiken för RMC att kvinna gör blodprov på hcg mellan 12-14dag efter återförenade (och måste hon åka till Malmö eller kan göra i egen ambulant och skicka till läkaren dit?)

    Tack så jättemycket 👋❤️


    Jag kan försöka besvara dina frågor så gott det går!

    1. Det finns högkostnadsskydd för mediciner i svensk vård så du betalar upp till ca 1500 eller 2000 ungefär (minns inte exakt summa) och efter det betalar du ingenting under ett år.
    2. Du får en behandlingsplan och går du genom RMC Malmö gör de inget blodprov men ultraljud för att kolla äggblåsor (oftast ingår ett ultraljud i planen men de kan lägga till fler under tiden om det skulle behövas). 
    3. Samma som förra frågan. Ultraljud 1 brukar göras på cykeldag 7-9 nån gång.
    4. Nej, rmc gör inga blodprov för att kolla HCG, man får en dag då man ska testa hemma med gravtest bara. 
  • theremustbeabetterway
    Ms MR skrev 2023-05-21 13:34:44 följande:

    Hej till er, 
    Hejar för er alla som är i väntetid på återförening ev i väntan på en lilla plus efter den 😊

    Har varit på mitt första möte i RMC Malmö och är ganska böjd hur gick det till med personalen, jag upplevde att dem är kunniga och det var ok klick (vet inte om ni tänker samma, men jag själv tycker att det är viktigt att tycka om deras inställning osv för att tro på kliniken). I alla fall är det nu väntan på att få godkänt att påbörja med terapi vid mens gång. Hoppas det blir direkt juni 😊
    De är stängt v 29-32,labben är stängt så ingen ivf är aktuellt.

    Vi gick igenom hela protokollet och då funderade jag på om kvinna ska fortsätta fa stimulering när hon stannar gravid och fick Ej som svar och att det blir bara fortsättning med Lutinus. Då visste jag inte exakt vad min kusin som gjorde ivf i Tyskland fick använda för att fråga läkaren men nu vet jag att det gäller FSH stimulering fram till slutet av vecka 12.

    Jag är inte orolig över detta, jag ändå tänker att dem vet vad dem gör MEN jag undrar om någon här känner till detta och hade samma erfarenhet att fortsätta med FSH injektion stimulering 12 veckor?


    Min erfarenhet är att det inte är så givande att jämföra olika behandlingar på kliniker i olika länder då det delvis är skillnader i landstingsfinansierad vård och privat vård (det är ofta inte offentligt finansierad vård man får i andra länder vilket betyder att man då som patient har mer att säga till om). Jag vet inte exakt hur det fungerar i Tyskland men jag har förstått att många andra länder i världen har massa andra protokoll än vad Sveriges landstingsfinansierade vård erbjuder, i alla fall RMC Malmö (vår klinik). T ill exempel har andra länder progesteronsprutor istället för vagitorier, och HCG-blodprov istället för hemmatest, och fler kontroller, blodprov innan återföring för att se att man har rätt östrogen och progesteron-värden mm mm. Inget av det har RMC Malmö. Dessutom är RMC Malmö definitivt INTE en klinik som anpassar vården individuellt. De gör samma för alla mer eller mindre.

    Men det är liksom lite det man får ta när man går genom landstinget. 
  • theremustbeabetterway

    Har någon haft en misslyckad FET i naturlig cykel och kan svara på hur länge man måste vänta till nästa försök?

    Jag är ganska säker på att det inte har tagit sig för oss denna gång och skulle gärna få starta upp i nästa cykel men vet inte om man måste vänta igen, som under färskåterföring. 

  • theremustbeabetterway

    Jag och min sambo lyckades denna gång, på första frysåterföringen. Igår var testdagen och nu kommer den långa väntan på första ultraljudet.

    Hoppas det går bra för alla andra här inne! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023