• flowerpower85

    Vi som startar IVF 2023

    Hej!

    Intressant, men omtumlande, ta del av era upplevelser i denna tråd. Jag är ny inom allt vad ivf heter så söker lite information och andras upplevelser inför min första omgång som ska ske nu i maj.  Jag är för övrigt 37 år och ensamstående, så går igenom detta på egen hand. 


    Spännande följa hur det går för alla här! 🥰

  • flowerpower85

    Har inte varit här på ett tag. Stort grattis till plusset TS! Så fantastiskt läsa det blev plus efter dessa tuffa ivf-månader.  

    Fint vilken stöttning vi får av varandra här!

    Min process: Jag har nu gått igenom kort protokoll, med Bemfola 225E och Fyremadel. Har sedan haft äggplock, tio ägg varav nio blev befruktade. Dessa odlades till dag 5, vilket var idag. Var otroligt se hur de satte in embryot. Omvälvande minst sagt. Fick inte veta hur många som kan frysas, dess bara de skulle fortsätta odlas en dag till. Kanske är ett dåligt tecken?

    Känns jobbigt gå till jobbet imorgon då det varit en så tuff tid, fick otroligt ont efter ÄP förra veckan som höll i sig fyra dagar. Skulle helst vara ledig några dagar till. :(

  • flowerpower85

    ÄP tidigare denna vecka ska det förstås stå..

    kan inte citera andras inlägg. Är det inte möjligt från iPhone?

  • flowerpower85

    Är tillbaka och plöjer tråden och ser hur det går för er, efter semester och en välbehövlig paus från allt. Ville bara glömma, dricka vin och ha kul ett tag. 😂 Min sexdagars färska blastocyst fäste inte tyvärr. Det var mitt första försök, men besvikelsen var ändå stor, särskilt då min kropp mådde så dåligt av allting jag gick igenom för att komma dit. Vilket jag såklart inte är ensam om. Men tycker det är tufft göra det som ensamstående utan någon vid sin sida och utan så många runt en som vet vad en går igenom. Började nytt jobb i samma veva som jag började spruta så var en dränerande tid. 


    Nu är det CD1 för mig. Av 10 befruktade embryon klarade sig 2 st till dag 5. Endast 1 till dag 6 och frysen. Så har ett litet hopp som ska återföras antagligen under v 34. Känns så nervöst att jag bara har ett blasto, är rädd det inte klarar upptiningen.


    GVK: har följt dina inlägg och ser att du också gör det som ensamstående. Beklagar att det inte tagit sig men allt hopp och friska tag för din nya omgång. Jag är också från Göteborg förresten. :)

  • flowerpower85
    Har lagt till mig :)

    Vårt fina gäng 🥚❤️  
     
    Noelani:
    39 år, Första barnet, Mild IVF1, IVF2 start troligen 31/7, ISCI, ET1
     
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI,  ET3 + FET2, Gravid vecka 12 ( BF 19/2-24 ) 👶
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF5, ET2, testdag 31/7
     
    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶
     
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort  än) 👶

    Mathilda88:
    35 år, IVF 1, ingen ET, paus i väntan på IVF2
     
    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)

    Lunaymar:
    Lägg gärna till dig själv :)
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34
  • flowerpower85

    Mathilda88: tack snälla för din fina pepp 🌸 
    Jag hade också som du väldigt ont över buken efter äggplocket och i två veckor, jag kunde inte röra mig fritt och inte jobba. Sen var jag jättetrött och kände mig påverkad av hormoner, känns som jag betedde mig konstigt mot allt och alla. 


    Tråkigt att höra det inte blev något till frysen. Hur blir det nästa omgång, samma sprutor osv?

  • flowerpower85

    GVK: men visst är vi modiga❣️ Inget lätt beslut dock. Jag vill ju ändå satsa på ett förhållande med någon, men jag är rädd att tiden rinner ut för mig.
    Mitt AMH är 2.2. Har för mig att jag läste i tråden att du hade 4 nånting? Inte för att värdet säger allt men fick mig ändå att tänka till en gång till och fortsätta. Även läkarens ord om att ?det är en kamp mot klockan nu? har etsat sig fast 😅

  • flowerpower85

    GVK: Jag har inte fått veta någonting om donatorn, men jag känner mig trygg med den utredning som görs innan, dvs kring social situation och kring sjukdomshistorik. Donatorn ska helat ha en egen familj och barn sedan innan vet jag. Får inte ha ha haft psykisk ohälsa, eller iaf då psykiska diagnoser..


    Jag blev tillfrågad snabbt i förbifarten om det är ok om donatorn inte ser ut som mig. Han knappt fundera. Så inte alls mycket kring det, jag har mest bara varit tacksam för att få möjligheten till landstingsfinansering. Klart att många tankar cirkulerar. Men har landat i att är det menat det ska gå vägen så gör det det, och detta framtida barnet var menat för mig.. flummigt kanske, men så stor är min barnlängtan. :)


    Hur fick du göra? Är väldigt nyfiken på hur det fungerar i Danmark för ensamstående.
    Hur länge funderade du på assisterad befruktning ensamstående innan du bestämde dig? Får man komma i princip direkt på första besök efter man kontaktat kliniken om man vill det eller är det ofta ändå kö hos klinikerna?

  • flowerpower85

    Kring syskon, jag får syskonförsök om jag har kvar frysta embryon (mot egen finansiering och om resurser finns hos landstinget i mån av tid osv), men har ingen rätt till syskon annars så vitt jag vet. 

  • flowerpower85

    Kul att ni också vill dela era erfarenheter awesomeginger, Majfrid och Jemmis2023 visst är det skönt känna vi inte är ensamma 


     


    Awesomeginger: jag tyckte också det var svinjobbigt börja med sprutorna. Fick även ofta en del utanför på huden och oroade mig för det, men verkar inte ha påverkat. Skönt du kommit igång och det gått bra! 



    Jag skulle aldrig våga ändra dos men är kanske för dåligt insatt helt enkelt.


    Dock skrev läkaren fel dos i slutet av behandlingen jag gjorde i våras när hon skulle förlänga några dagar. Så det var tur jag var observant och upptäckte det, hade säkert blivit överstimulerad annars. 


     


    Stort lycka till idag @noelani och @gvk 


    Är spänd på höra hur det gått idag.


     


    GVK: Låter väldigt bra att kunna välja på det sättet, borde vara så inom landstinget med tycker jag. Jag har också haft en lång process med detta. Sen ställde mig i kö när jag var 34 som en sorts ?försäkring?. Sen har jag blivit kär och så under väntans gång, men tror min barnstress ställer till det, svårt att bara vara i nuet i en ny relation. 


     

  • flowerpower85

    Blir så konstigt med texten när jag skriver från mobilen ibland. 😅

  • flowerpower85

    Ni som har koll på saker här :)

    En 6-dagars blastocyst. Fått omslag på digital ÄL-sticka idag på eftermiddagen (testade även morgon men inget omslag då). Är det då sex dagar framåt jag ska räkna FET blir, dvs på måndag? 

  • flowerpower85

    Winnerbirdie: 
    Är också nyfiken på om det tas blodprover och isåfall vilka kriterier ska uppfyllas. Någon?


    Dit jag går för behandling, inom landstinget, har blodprover inte nämnts. upplever att det inte finns intresse kring vad som kan påverka min hormonbalans/fertilitet/miljö i livmoder etc känns det som utan allt sker så standardiserat. Har tänkt jag ska försöka få samtal med läkare om inte detta försök (FET) fungerar. 

    Någon som har erfarenheter kring spottings/lätt blödning efter FET? Googlar sönder just nu, läser att ofta uppstår implantstionsblödning dag 5-7 efter FET, men samtidigt förlorar jag hopp då jag tänker det är spottings som vanligt?

  • flowerpower85

    BaeA: vilka fina nyheter du fått! Så många som delat sig vidare. Känns som det kan bli många till frysen <3 håller tummarna.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023