• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Orkidé8181 skrev 2023-08-16 17:20:05 följande:

    Herregud vad duktiga ni är allihop med siffror, hur många celler osv 👍🏻👍🏻
    man kan nästan undra om vi ens gjort ivf för jag kan ingenting om sånt där? 

    jag som trodde jag hade googlat mycket 😂

    Gvk- men stackare, har som sagt inte koll på allt du skriver, men bemötandet och det där fumliga, jag hade blivit jätte nervös 😱
    hoppas det blir önskat resultat ändå, håller tummarna för dig såklart ❤️

    vi fick svar på KUB testet idag och allt var tack och lov normalt, allt såg bra ut ( normala fosterrörelser, normalmängd fostervatten och normala hjärtslag ) och låg sannolikhet på samtliga avvikelser de tittar efter 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    känns så skönt!

    men man undrar ju hur någon i ens kropp kan må så bra när
    man själv mår/ mått som om man levde sin sista dag 😂

    jag är inte inne och skriver så ofta längre eftersom jag börjat jobba, sen är jag så trött så jag orkar knappt göra någonting 😂

    men Jag tänk på er och håller såklart tummarna för er alla ❤️❤️❤️


    Åh så fantastiskt att höra om KUB-testet! 😍🙏❤️

    Haha min kusin har också varit så himla trött under sin graviditet 😅
    Så glad du hänger kvar här och inger hopp! 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-08-16 16:28:58 följande:

    En annan positiv grej för er med män som har sämre spermier.. Min gubbes hade ökat ytterligare denna gång till hela 9 miljoner. Som sämst i februari hade han 2,5 miljoner.. Så det verkar faktiskt gå att höja sakta med säkert! 

    Är det någon som vet vart gränsen går för att man ska ha nog för att lyckas på naturlig väg?


    Härligt att höra! Min sambos tester var på 3 milj och 10 milj, blev nu osäker på vad minimum var för att klara det naturligt, men får för mig att det kanske är 16 milj?
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-08-16 19:11:24 följande:
    Men eller hur 😂

    aha, jag var nästan förberedd på NIPT pga min ålder och för att mina egna värden var så dåliga, men det är ju bra att det bara är jag som mår dåligt 🤣

    å då är du ganska exakt 1 v efter mig, vi byter v på tisdagar, så igår in i v 14 😃
    Vad är skillnaden på NIPT och KUB? 🙃
  • Mathilda88
    Femling skrev 2023-08-17 08:14:00 följande:

    Gvk och Mathilda88: NIPT verkar vara en utvecklad variant av KUB där man istället via blodprovet tar ut DNA från fostret som finns i mammans blod och analyserar det DNA. Ska tydligen ge mycket högre träffsäkerhet på kromosomavvikelser, läste någonstans att för exempelvis downs syndrom så i mellan 10-15% av fallen där barnet har downs så missas den sannolikheten i KUB, men samma siffra vid NIPT är ca 0,01%. Så man tittar efter samma avvikelser men NIPT ska vara lite mer träffsäkert typ för man använder en annan analysmetod. Om jag har förstått allt rätt alltså 😁 Sen kollar de också efter könskromosomer vid NIPT eftersom de kollar dens DNA så om man vill kan man få reda på könet när resultatet kommer. 


     


    Stort tack för utförliga förklaringen! 🥰🙏❤️

    Vito87: Oj så fascinerande! Så intressant att höra om.
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-08-17 18:38:17 följande:

    Mathilda88: Exakt! Gillar hur du nailar precis det som gör mig så upprörd. 


    Mmmm?. Arroganta är dem. Fick som tur var tag i dem idag. Men de försvarar ju bara sitt agerande med att ?vi har frust ner jättefina ägg?. Det är deras standardkommentar men jättefina ägg har inte 4,5,7 celler på dag 3?. De har 6, 8 eller 10.
    Så ska man orka stå på sig och ifrågasätta deras kompetens. Orka känner jag. 


    Sen ska jag då betala 10300kr för upptining av som du säger odugliga embryon som aldrig kommer klara sig. Goa pengar för dem medans man själv blir barskrapad. 
    Funderar starkt på att byta klinik. Det här är insane!
    Det som dock är bra är att de iaf för över 2st men det gör de väl för att chanserna är så minimala.

    Känner mig uppgiven! 
    Tycker också det är märkligt att min första klinik fick fram 3 blastocyster på första försöker medans jag här inte fått en enda på 4plock. Antingen är det mig det är fel på eller så är kliniken inte lika bra. 

    Hopplöst känns det iaf.

    Ska prata med min första klinik imorgon och se vad dem säger om det här fjantet.

    Tack för din stöttning!
    Hjärta


    Orkidé8181: Håller med Mathilda88. 
    Kul du stannar här hos oss och ja du inger verkligen hopp!
    Särskilt för mig som är lika gammal som dig.
    Hoppas du och din lilla böna i magen mår fint!

    Femling: Tack för svar! Då ska jag också köra NIPT den dag det tar sig här. 


    Appråpå könskromosomer så får man t.ex på Cypern veta redan dag 5 vad man har för kön på sina blastocyster men det är förbjudet i Norden och flera andra länder.

    Sola13: Tack för ditt stöd! Hädanefter så kommer jag vägra dem låta frysa embryon under 6 celler på dag 3. 
    De hade så dåliga bortförklaringar när jag pratade med dem idag. Fakta är ju att ju fler försök som måste till hos mig. Ju mer pengar till dem. 


    Är så irriterad!

    Vito87: What! Vilken grej med XY Female, det har jag aldrig hört talas om!

    Noelani: Ja det är såklart från fall till fall och hur man själv  önskar ha det. Dock är ju fakta att klinikerna lever och existerar på att barnlängtande kvinnor betalar.
    Jag har tappat förtroendet då jag vet att de flesta kliniker inte följer deras tänk. T.ex skulle man aldrig frysa ner ett 4celligt embryo på dag 3 hos den andra kliniken. Man anser chansen till en graviditet i princip är obefintlig.

    I ditt fall tycker jag du dock gör rätt utifrån vad du själv berättat.

    En allmän fråga till alla er härute och som
    jag tänkt på.

    Hur gör ni med träning?
    Jag upplever att jag aldrig får tid att komma igång och om jag gör det så kan jag ändå bara träna till 5-6:e sprutdagen. Sen måste man hålla uppe till iaf 2veckor efter äggplock. Sen är det dags för nästa omgång.
    Jag gillar springa och styrketräna men vågar inte i fall jag tar ut mig eller får en torkvering av äggledarna.
    Samtidigt blir jag kraftigare och kraftigare medans en viktnedgång istället ökar en ens chanser till graviditet med flera procent. Jag vill ju gärna vara igång och jag tror det är viktigt med bra blodomlopp i kroppen inför en graviditet. Hur tänker ni?


    ❤️❤️
    Så bra du fick tag i dom! Men så irriterande att de inte ens kan leverera rimliga raka svar! 😡
    Heja dig! Ja så klokt att kontakta första kliniken! Vilken är det? 


    Jag har inte kommit igång med gymmet igen trots att det gått tre månader sedan sist (dessutom har gymmet stängts och öppnats upp i ny regi och inte varit pepp platt gå dit igen än), men har iallafall hästarna och rider fem dagar i veckan. Går med hundarna. Nej visst är det en oro, man vill ju inte riskera sina guldgruvor så att säga. Kämpigt! Ja bra cirkulation tror jag med på, därför jag går på akupunktur och har en värmekudde på en gång var dag på magen i samband med meditation eller läggdags. Min kinesiska akupunktör rekommenderar ju t.o.m. att äta och dricka ljummet och varmt samt undvika kallt i möjlig mån med cirkulationen i åtanke bla.

  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-08-18 18:05:05 följande:

    Så har den andra kliniken svarat och där rekommenderar men ingen återföring av 4-celligt embryo på dag 3 eftersom man ser utvecklingen som avstannad. Inte heller fryser man ner 4-celliga embryon.
    Visst ett 4-cellgift embryo kan fortsätta utveckla sig men oddsen är väldigt minimala.

    Så med denna kunskap ska jag börja ställa krav på kliniken. Inga fler 4-celliga embryon återförda, då får de odla vidare dem istället och inte heller 4-celliga embryon till frys.

    Hela upplägget är liksom galet att man då först betalar 10000kr i fryskostnader för embryon man inte kan frysa, därefter 20000kr för en återföring det inte kommer bli något med. 


    Den andra kliniken ringde mig idag och pratade i en halvtimme och förklarade alla detaljer. Därefter hade de möte med embryologen om specifik rådgörin, sände mig ett lååång meddelande med förklaring av hur de såg på saken. Precis så tycker jag det ska vara.

    Jag får hoppas på det 8-celliga jag har i magen. 
    Man går ju här och tror att minsta bubbel i magen är ett graviditetstecken, när det i själva verket var en fis på tvären. Skrattande


    Är ni andra lika nippriga efter tecken? 


    Noelani: Jag upplever att de slarvar. Att man inte ens får kopior på de dokument man skriver under såsom äggschema och embryoschema där man kan se celler, fragment och allmän info om embryona. Det är dåligt med tanke på de hundratusentalskr man lägger på sin behandling. 
    Jag upplever att den andra kliniken hade en minutiös noggrannhet jämfört med CFC.
    Jag har inte fått en enda info som jag inte eftersökt själv. Bara som det här att testa Menopur.
    Det var inte läkarens förslag utan mitt.
    Också märkligt att jag gått från som jag sa 3perfekta blastocyster till halvkassa embryon på dag 3 där inget på flera cyklar överlevt till dag 5. Något stämmer liksom inte. Dock är jag glad att du är nöjd och positiv med dem.
    Tycker din plan med 3försök låter vettig. Själv tittar jag på andra alternativ


    Mathilda88: Ja den andra kliniken har en helt annan inställning till samma behandling och det är ju märkligt. 
    Eftersom jag dessutom fick mycket bättre resultat där så har de bevisligen då också förmodligen mer rätt i hur det här bör göras. Ska vända mig tillbaka dit.
    Nog om mig mer om dig. Hur har du det?
    Vilket bra tips med akupunktur! Det ska jag också testa och intressant det här med varm och kall mat/dryck. Hade ingen aning om det.


    Låter underbart och väldigt betryggande med den andra klinikens respons och åtagande ❤️. Håller fortsatt tummarna för din lilla i magen, men känns bra att ha andra kliniken som nästa steg oavsett 🙏. 
    Spännande, ja kan tänka mig man letar tecken hela tiden 😂❤️


    Jag har det bra! Taggad på första sprutan ikväll! Håller tummarna för att slippa smärtorna denna gången och kunna komma lindrigt undan som majoriteten verkar göra 😅❤️. 
    Ingen aning om det fungerar angående akupunktur och varm/kall mat, men enligt kinesisk medicin så har det effekt och det har ju hjälpt många 😊

  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-08-20 06:33:00 följande:

    Mathilda88: Hur gick det att sätta första sprutan nu då?
    Tänker på dig och gott att du är igång nu iaf

    Noelani: Jodå, kräftskivan var skoj och igår plockades det ner kakel i köket. Märker inte av någon trötthet men försöker dock också utgå ifrån att jag inte är gravid och så får jag hellre bli positivt överraskad.

    Hoppas det är bra med dig och att du snart får energin tillbaka.


    Ingen buksmärta ännu efter vare sig första eller andra sprutan! 😍 Så man är lite smått lyrisk just nu!
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-08-21 08:13:08 följande:

    God morgon alla fina  ❤️

    Nu har jag gjort det obligatoriska testa jättetidigt 😅 


    God morgon! Hur gick det? ❤️
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-08-21 09:47:50 följande:

    Mathilda, 

    Men gud vad fint att höra!! Jag hade ju själv en envis kramp efter min första återföring så det verkar som man kan må olika gång till gång.. och kroppen kanske vänjer sig efter första omgången sprutor. 

    Så glad för din skull! 

    Negativt såklart men tar mest tidigt för att få negativt så att jag kan lita på ett positivt test sen och inte tro att det är ovitrellesprutan som ger falsk positivt. Knäppjag 😅


    Ja alltså är det så här folk mår generellt igenom stimuleringen så förstår jag att man orkar göra det många gånger, räkmacka nu ju 😅😜. Hoppas det håller i sig hela vägen och ett bra resultat också ❤️. Kroppen är dock lite speedad liksom sist, sover ngt sämre. Får se om jag kan koppla ner mer. 😊

    Attans, ah ja du tog så tidigt! Haha visst är det fascinerande! Vad gör vi inte liksom 😜
  • Mathilda88
    Loidi skrev 2023-08-21 14:16:41 följande:

    ivf nr 1 här! Blev överstimulerad i juni och i lördags 19/8 fick jag tillbaka ett embryo i egen cykel, embryot var fryst på dag 5. . Enligt läkarna såg det ?otroligt fint ut?, är det något de säger till alla eller kan de se ?bra ut? om ni förstår frågan? Denna eviga väntan är jobbig, hur håller man tankarna i styr fram tills TD? 


    Så spännande! Lycka till! Nej då har den varit riktigt fin 🥰
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023