• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Jemmis2023 skrev 2023-08-11 11:21:50 följande:

    Hej! :) 
    Jag hoppar också in i den här tråden.. Är i behov av råd och stöttning i denna IVF resa. 

    Om mig: 28 år och ofrivilligt barnlös i 2 år. Har låg äggreserv och därför påbörjat IVF resan tillsammans med min fästman. Påbörjade injektioner den 3/8 med Bemfola 225. Gjorde UL igår som visade endast 2 äggblåsor varav 1 som var tillräckligt stor. IVF kliniken beslutade att avbryta behandlingen och påbörja ny stimulering nästa cykel, dvs i sep/okt.

    Till min fundering... Vi blev tillsagda av IVF kliniken att avstå samlag närmsta veckorna pga ökad risk för tvillingar. Jag är förvirrad och lite besviken.. Då gynläkaren som utförde UL (gjorde UL på annan ort än IVF kliniken) föreslog att vi kan försöka på naturlig väg så att stimuleringen inte gjorts i onödan. Dock är det IVF kliniken som bestämmer fortsatt plan. 

    Har ni liknande erfarenheter? Vi vill så gärna försöka nu när vi vet att jag snart kommer ha ägglossning.. Men vill inte heller gå emot kliniken.. Men samtidigt så stressar det mig något enormt att "vila". Vad skulle ni göra?

    Tack för den här tråden när man känner sig så ensam i den här IVF resan... <3 


    Välkommen!
    Då bara ett ägg var stort nog så hade jag kört på! Har chattat med en annan tjej som hade samma resa, men råddes att ha sex och de blev gravida! Så kör på som gynekologen rådde ❤️. Kliniken behöver inget veta heller 🥰. 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-08-11 14:00:35 följande:

    Undrar också vad era IVF-kliniker säger angående sex under IVF? Vår sa att vi inte skulle ha det pga ?risk för åttlingar? men chansen att ägg släpper innan plocket borde vara ganska liten? Kändes rätt jobbigt sist när vi inte fick en återföring och dessutom inte fick göra ett försök på egen hand.

    Lycka till imorgon Noelani och Gvk!


    Risken med sex under IVF är att äggstockarna (som hänger löst i buken) kan rotera och gå i nekros pga då avstängt blodflöde. Mkt smärtor och akut operation krävs för att försöka rädda äggstockarna. Har man riktig otur så lyckas man inte rädda dom. Men risken är främst när man har flertalet större ägg och äggstockarna därför är tunga. Då är risken stor för rotation. Samma anledning till att man inte ska hoppa, träna, lyfta tungt eller som jag - inte får rida.
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-08-12 11:23:12 följande:

    Så var plocket gjort! 
    Av någon anledning ville bedövningen inte ta idag.
    AJ SOM F*N säger jag bara! // Skrattande

    Men 14ägg utplockade!

    Någon frågade mig om doserna. Max att ta av båda är 450iu. Jag har tagit 225iu Gonal F och Menopur 225iu.
    Får se om det har någon betydelse nu på kvaliteten vilket generellt är mitt problem i min ålder.

     Ni som spolat äggledarna, gör inte det väldigt ont?
    Har läst att det ska vara fruktansvärt!

    Noelani: Hur gick det för dig idag?
    Jag har tänkt på dig!


    Aj helvete stackare!! Tack o lov att det är över och att du fick så många ägg! 😍🥳❤️ Håller alla tummar och tår nu!

    Äggledarspolning kan verkar vara allt ifrån hemskt till ingenting! Min första gjorde väldigt ont och hade ont i två dagar efteråt, medan den andra kände jag ingenting 😅❤️, litet tryck precis när de började spola men absolut ingenting mer! Inte ens ömt! 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-08-12 13:19:57 följande:

    Gud så bra Gvk! Tänkte på dig också och blev så glad när jag såg att det var Gitte som plockade och hoppades att även du fick henne (vet ju att du gillar henne).

    Ja satan vad ont detta plock gjorde! Vissa stunder trodde jag att jag skulle gå sönder men det gick ju så snabbt.. men konstigt nog har jag inte alls så ont nu efter som jag brukar ha.. iaf inte ännu.

    Nu till stora chocken..  10 st plockades ut! 🤭🤭 Trodde hon skämtade först eftersom de i onsdags sa att max 5 skulle ha chans att växa till sig. Nu är ju troligen några för små men man vet ju ändå aldrig... noga hon verkar vara Gitte 🙏

    Jag har spolat äggledare under narkos (gjorde titthålsoperation under utredning för endrometrios) så kan tyvärr inte svara på hur det känns medans men kände iaf inget alls efteråt 😊

    Tack alla för stöd och lyckönskningar! Ni är alla guld värda ❤️


    Wiho för 10 st!! 😍🥳❤️🥂
    Åh så spännande med 2 st åter på måndag om allt går bra! Håller tummarna för det!! 


    Va märkligt att ni båda hade så ont detta plocket! Kanske en dålig batch av medicinen eller en annan variant av morfin/smärtstillande de testade? 🤔

  • Mathilda88

    Håller tummarna för dig idag Noelani! ❤️


    Och hur går det för dig GVK? Håller tummarna för att det går bra för dig med! ❤️

  • Mathilda88

    Jisses man är borta ett par dagar och har så mycket att läsa ikapp! 🥰😜

    Måste bara säga att jag är såååå glad! Igår morse ringde RMC Malmö och stämde av med när min mens är beräknad (preliminärt imorgon 18/8) och meddelade att jag har plats i deras schema och ska få börja på behandlingen i helgen dagen efter mensen börjat!! 🥹😍🥳😍 Gått och oroat sig för att få ett nej, så känns så fantastiskt bara att ha fått detta besked ett par dagar innan mensen ens börjat 🥰🙏!

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-08-14 15:06:08 följande:

    Vi fick 2 tillbaka!! Och en tredje som nu skall odlas till torsdag. Vi är nästan i chock 😍

    Allt gick så bra med insättningen denna gång också.. och vi fick veta att alla embryon såg bra ut.. Ingen fragmentering eller så.. 

    Testdag 28/8. Konstigt nog 2 dygn mindre än sist 🤭


    Yeayh så spännande! 🥳🙏❤️
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-08-14 19:36:45 följande:
    Hoppas verkligen du slipper biverkningarna av cyklogest, de går väl att härda ut, men man är rätt trött på hormoner 🤣

    tack ja illamåendet typ bara försvann dagen efter jag slutade med cyklogest? eller försvann, helt plötsligt kunde jag vara uppe och sov inte mer än halva dagarna?
    det finns lite kvar som kommer och går under dagen, men bara jag småäter och inte är alltför trött så funkar det 😊

    testdag 28/8, känns ju som en evighet 😂
    det är inte bara att ha barn som kräver tålamod 😅

    jag går å väntar på RUL nu istället 😂

    jag längtar tills jag kan sluta vänta på saker hela tiden 😂
    Gud så skönt att illamåendet nästan försvunnit!! ❤️🙏
    När kan man sluta vänta på saker? 🤣
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-08-15 20:49:25 följande:

    Noelani, ja precis hellre kvalitet än kvantitet. Behöver liksom inte få ut 16 ägg nästa gång, har googlat mig till att det inte ens ger större chans efter 10 ägg 😆

    BaeA, din dos verkar funka bra så finns kanske ingen anledning att ändra. Förhoppningsvis blir det lika många befruktade denna gång också! Jag funderar på att be om att få lägre dos nästa gång, tillbaka på 300 istället för 450 då 300 gav fler mogna ägg.

    Jag har bara gjort UL hos sköterska, aldrig hos läkaren. Sist fick jag också ha ÄP en dag tidigare än tänkt, vår klinik verkar vara den enda som inte är öppen på helger..


    Nej håller med, kvalité framför kvantitet. Hoppa på färre än mina 17 ägg från förra cykeln så man slipper bli överstimulerad igen? 😅

    Har hittills bara gjort VUL hos läkare? RMC Malmö har stängt söndagar 🙃
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-08-16 12:00:42 följande:

    Sola, Mathilda 89, Quoncey, Orkidé8181, Noelani: Tusen tack för era lyckönskningar och pepp. Hoppas jag inte missat någon.

    Den här gruppen är guld!

    Fick 2st återförda och flera till frysen.
    Känner mig dock inte hoppfull!

    Det som kunde gå fel fick fel kändes det som.
    För det första kom jag till läkaren jag verkligen inte tycker om. Hårdhänt som vanligt och det tog en väldig tid innan hon tyckte att hon var klar för att be embryologen att hämta stråt. ?Ska du inte sätta slidern först innan? undrar barnmorskan.?Jag också men säger inget?. (slidern är ett verktyg de använde för att försäkra att katetern går ända in i livmodern.)

    ?Nej, det ska nog gå.? menar läkaren och stå på sig.
    Embryologen kommer då med strået. Efter allt jag läst så vet jag om att återföringen då måste få snabbt eftersom embryona bara klarar sig få minuter ute i vanlig rumstemperatur.

    Givetvis får läkaren då inte in katetern och embryologen och barnmorskan står där och titta på varandra med blickar som avslöjar för mig att det här inte är bra. Minuter går innan läkaren ger sig och skickar embryologen tillbaka med stråt till värmeskåpet innan hon sätter slidern.

    Sånt j*vla slarv. Man blir så förbannad!
    Här har man gått i flera veckor och kämpat sig igenom  en jobbig stimulering, äggplock mm och så ska en läkare pga sin arrogans äventyra hela behandlingen som dessutom kostar multum.

    Efter mycket om och men återfördes ett 4celligt och ett 8 celligt embryon.

    Att man sedan återför ett 4dagars embryon på dag 3 förvånar mig. På dag 2 ska embryot ha 2-4 celler men på dag 3 minst 6 celler. Det hela tyder alltså på att man återför ett embryo som i själva verket avstannat i delning. Man informerar inte heller om detta till patienten utan låter denna vara glad över att överhuvudtaget fått en återföring trots att oddsen i själva verket är minimala.

    Vidare så har man fryst embryon med bara 4celler som då har en minimal chans att klara en upptining. Man har också fryst embryon med ojämnt antal celler dvs 7-9 celler. (De ska dela sig jämnt 2,4,6,8 etc)
    Mao så betalar jag för fryskostnader för embryon som är nästintill värdelösa ändå.

    Känner min tilltro till kliniken blir sämre och sämre.
    Man betalar och betalar men får minimalt engagemang tillbaka.


    Noelani: Har du som går på samma klinik fått veta något om dina embryon? Du vet pappret du skriver under innan återföring. Där står det hur många celler de olika embryona har. Men de säger som vanligt inget om det om man inte frågar.
    Hade varit intressant att veta om de sagt något till dig om detta.

    Hoppas allt går bra för er andra!


    Men nej herregud alltså!! Förstår din frustration! Jag hade börjat gå i taket bit för bit med allt det där! Så arrogant sätt, hoppas embryona klarade sig, särskilt den större 🙏❤️. Va märkligt att 1.de inte informerar tydligt 2.fryser ner embryon som andra kliniker kasserat pga odugliga. Hoppas du får ordentliga svar ut av dom snarast! ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023