• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Igår fick man själv beskedet att mina fyra embryon avstannat på dag 3 och inget alltså fanns för återföring som var planerat till idag 😭😭😭😭😭😭
    Visade sig att utöver vår manliga faktor (få men fina spermier) så var det dålig kvalité på mina ägg 😭😭 Granulerade beskrevs de som. Så nu är det en menscykels vila och missar då preliminärt att köra på en runda innan sommaren med ett par dagar. Så tillbaka i augusti för försök nummer två? 

  • Mathilda88
    Jelumima skrev 2023-05-24 07:13:02 följande:

    Stort lycka till allihopa!

    Själv har jag nog insett nu att det inte gick denna gången heller (försök 2)
    Trots att de satte in 2 embryon. 
    Men i går på RD 13 så kom det lite blod... o det fortsätter. Inte mkt men precis lika mkt som förra gången. 

    Här är förtvivlan stor,  då landstinget nu säger nej till ett tredje gratis försök få jag fyller 40 år i sommar och de har sommarstängt och påbörjar inga nya behandlingar efter 15 juni.  😢😢😢
    Så det här var vår sista chans... 


    Åh nej vilken ångest!! Hjärta Men ge inte upp riktigt än, läst om många som blött och ändå varit gravida. Håller alla tummar och tår för att det går bra Hjärta
  • Mathilda88
    Becca1993 skrev 2023-05-30 23:18:39 följande:

    Hej! Jag har påbörjat min IVF och tog min sista spruta idag. 
    Första gången med sprutorna så hände det ingenting så fick avbryta och  vänta på nästa mens och då börja med högre dos. Nu vart på vul och hade 12 äggblåsor. Så ägg plock på torsdag. Så nervös för att allt som ska klaffa rätt.. 
    Hoppas det går och kommer gå bra för er alla 💗 kämpar 


    Så skönt det blev så mkt bättre reaktion denna gången! Stort lycka till på äggplocket! Hjärta
  • Mathilda88
    Becca1993 skrev 2023-06-03 08:19:58 följande:

    Åh tack!  Jag gjorde äggplocket i torsdags. Gick hur bra som helst och med en absolut så stöttande pojkvän 😇 vi fick ut 11 ägg. Igår ringde dom och berätta att 6 blev befruktade så insättning på tisdag.  Håller alla tummar och tår för oss alla ❤️


    Så spännande, grattis! Håller tummarna till imorgon då!
  • Mathilda88
    flowerpower85 skrev 2023-06-04 21:55:37 följande:

    Har inte varit här på ett tag. Stort grattis till plusset TS! Så fantastiskt läsa det blev plus efter dessa tuffa ivf-månader.  

    Fint vilken stöttning vi får av varandra här!

    Min process: Jag har nu gått igenom kort protokoll, med Bemfola 225E och Fyremadel. Har sedan haft äggplock, tio ägg varav nio blev befruktade. Dessa odlades till dag 5, vilket var idag. Var otroligt se hur de satte in embryot. Omvälvande minst sagt. Fick inte veta hur många som kan frysas, dess bara de skulle fortsätta odlas en dag till. Kanske är ett dåligt tecken?

    Känns jobbigt gå till jobbet imorgon då det varit en så tuff tid, fick otroligt ont efter ÄP förra veckan som höll i sig fyra dagar. Skulle helst vara ledig några dagar till. :(


    Stort grattis, vilket fantastiskt resultat hittills!! Hjärta Nej helt normalt att de odlas en dag till till frysning. Vad var er faktor till IVF? Ush stackare efter äggplocket. Hade också ont men då jag hade mkt smärtor under hela stimuleringen så fick jag med mig starkare smärtstillande hem så jag klarade mig de två dagarna efteråt. Förstår det, men mår man inte bra så får man vara hemma. Håller tummarna för er! Hjärta
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-06-14 15:36:54 följande:

    Hej,

    kanske för sent att hoppa in här eftersom jag redan plussat.
    plussade i måndags efter 4: e IVF försöker och 5 återföringar ( fick 2 till frysen förra gången som det tyvärr inte blev något av ).

    har fortfarande inte riktigt förstått det, men imorgon ska jag ringa och meddela resultat.
    plussade i måndags på ruvardag 11, har ni frågor om symtom så svarar jag gärna,m?vet själv hur jag googlat symtom medan jag ruvar?


    Stort grattis!! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Mathilda88
    Ms MR skrev 2023-06-14 13:26:38 följande:

    Jag hoppar in lite... 
    Ser att ni skriver om ägg utplockning, så hos mig blev det utplockat 4 ägg och idag fick jag meddelande om att det är alla fyra befruktat, vilket är super bra.
    I första fall var jag medveten att det inte är så stör antal ägg utplockat men dom säger att kvaliteten är viktigt. Fick tid i hleg för återförening. Så hoppas det går såsom tills nu Oskyldig

    Ville bara också tillägga att det gick bra med själva utplockning, dem ger smärtstillande introvenös och lokal bedövning så hos mig det blev lite obehagligt känsla men inget stör smärta under hela proccesen. Men sanningen är att magen blir känslig efter detta, och även att dem hade sagt att det är vilostund en dag och dagen efter man kan jobba, det känns inte så hos mig, är ganska jobbigt men konstig obehagligt känslan i magen och jag sjukskrev mig.

    Vet inte om ni alla andra hade samma erfarenhet, att man ändå behöver mer vilostund en bara än dag. 
    Samt jag undrar om hur det blir med återförening, blir det också smärtsamt några dagar efter?

    Tack. 
    Glad


    Stort grattis för så fint resultat hittills! Håller tummarna för att det fortsätter så! 
    Jo jag vilade både plockdagen och 2 dagar efter (haft ett plock hittills). Nu hade jag mkt smärta före så plockdagen var en av de bästa dagarna under hela stimuleringen med mkt smärtstillande och lugnande. Fick även med mig starkare smärtstillande hem pga det. 

    Hur återföringen är vet jag inte fick något åter (alla äggen var kassa). Men av alla jag läst så verkar det tvärtom som att ingen upplevt ngn form av smärta vare sig i samband med återföringen eller efteråt. Däremot biverkningar av lutinus som molvärk etc. 
  • Mathilda88
    Ms MR skrev 2023-06-15 13:34:55 följande:
    Stor gratis till #Orkide8181 🌼🤗
    Håller tummarna för bra mående och för snabbt första undersökning. Och tack, jag ska lyssna på min kropp, nu är allt fokus på den här.

    #Mathilda88 tack så mycket att du skriver. Ledsen att du fick kassa ägg och hoppas nästa försök ger dina resultat.
    Ja, det känns väldigt individuellt men smärta förre och efter utplocket. Jag faktiskt tog sjukskrivning, bästa att lyssna på kroppen, magen musklar behöver tid för återhämtning (känslan är liksom att jag tränade och har svårt att böja mig osv, men det går över).
    Bra att du nämnde LUTINUS. Det skulle faktiskt vara min nästa fråga till alla - jag undrade om jag fick de här symptomen från dem, molvärk och mycket / massa med gassor, plötsligt huggande smärta och även mer behov för att gå på toa🙃 Går det över efter ett tag? 
    Tack för omtanken Hjärta
    Jo handlar om vaginan, slemhinnor, lite muskler, vätskeansamlingar och lite blödningar ibland efter sticken. Ja jag hade samma problem med att böja mig med den svullna magen, var problem med att få på strumpor/skorna etc. 
    Ja vanliga symtom på Lutinus. Jag hann bara gå med i några dagar innan behandlingen avbröts pga döda embryon, så vet inte hur det känns över tid, men som jag läst av andra så verkar biverkningarna bestå mer eller mindre hela behandlingstiden.
  • Mathilda88

    Hej! Hoppas det är okej att hoppa in här 🤗 Vilket härligt gäng ni är när man sitter och läser igenom tråden! Och fy fan va starka ni är! Kämpat i 10 år, 6 äggplock, flertalet missfall etc 🥺🙏❤️.

    Själv hittade jag kärleken sent, för 2 år sen. Aldrig varit gravid men har heller aldrig försökt och inget förhållande förrän jag träffade honom när jag var 33 år. Nu har vi precis fyllt 35 resp 46 år. På utredningen i vintras hade han få men bra spermier. Genomförde vår första IVF i maj som gav 17 ägg varav 6 tomma äggskal, 3 omogna och 8 mogna. Av de blev 4 fertiliserade. Alla slutade dela sig på dag 3 😭. Framkom då att mina ägg var helkassa, beskrevs som granulerade (typ gryniga). Blev dessutom lätt överstimulerad ovanpå allt. Fått ordinerat Menopur istället för Gonal-F till nästa gång. 


    Är så imponerad över er som genomgår behandling efter behandling - själv har jag sådan ångest inför nästa omgång pga att jag hade sådana buksmärtor förra gången from två timmar efter första sprutan. Normalt sett rider och tävlar jag, gymmar, promenerar med hunden etc så är väldigt aktiv, men kunde inget göra i fyra veckor pga smärtor och illamående. Inte heller jobba klarade jag av. Våndas redan för att ge sig in i det igen 🥺! 
    Läkaren sa att ?ibland hittar vi ngt bra ägg? (RMC Malmö ). Planen jag själv har i huvudet är att genomlida dessa tre landstingsförsök och sen blir det äggdonation? Sambon har tre missfall med exet och spermadonatorn har redan diskuterats tidigare ifall att det skulle behövas, men det var innan vi upptäckte mina kassa ägg.

    En misstanke om varför äggen är så kassa är att jag gick i väggen för 4,5 år sedan, antidepressiva slog ut min melatonin fram till i februari, så har med all den oxidation stressen varit utan kroppens starkaste antioxidant i 3,5 år. 


    Sen stort grattis till er alla som fått positivt!!! 😍❤️😍❤️ Helt fantastiskt!!

  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-07-21 18:47:16 följande:
    Välkommen till oss ❤️
    och vilken kämpe du/ ni är ❤️

    min ivf läkare att sa att efter några omgångar så ? boostar / väcker ? man äggledarna så äggen blir av bättre kvalit sa han.
    det visade sig stämma eftersom jag blev gravid på fjärde ivf försöket, jag är 42 år så hade inte heller direkt oddsen på rätt sida?
    så från att från första ivf försöket inte fått tillbaka något alls till att lyckas på 4: e försöket 😊

    så även om din kropp varit trött och du fått mediciner som gett dig dåliga ägg så går det att boosta, iaf vad jag förstod.

    jag fick både Menopur och Gonal f så körde 2 sprutor varje kväll, sedan fyremadelen i ca 1,5 vecka så var ganska öm, men det har gått bra.
    mådde dock också illa av behandlingen, men som tur var kunde jag jobba hemifrån 😊

    stort lycka till till er ❤️
    Tack så mycket  Hjärta Hjärta

    Hugaligen, hoppas inte det blir så för oss, jag kommer inte klara av att ligga i fosterställning i 4 veckor i streck flera omgångar - fysiskt, psykiskt eller ekonomiskt... Därför jag sagt att ett ev 4e försök blir äggdonation. Men intressant teori som förklaring till varför en del har framgång senare i försöken! Så fantastiskt att det var då det äntligen gick för er med! Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Förstår att du blev öm av alla de sprutorna {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023