Inlägg från: AndyPandyLandy |Visa alla inlägg
  • AndyPandyLandy

    Arbetslös sambo vill inte hämta/lämna på förskolan

    Min sambo är arbetssökande. Jag arbetar. På förskolan har vi rätt att lämna våra barn kl 9 och hämta kl 14. Jag arbetar 8-17.


    Min sambo ser det inte som självklart att hon ska lämna och hämta barnen utan tycker att jag ska ta ledigt från jobbet för att hämta eller lämna. För annars måste hon "ta ledigt" från att söka arbete. I praktiken så söker hon dock inte ens arbete varje dag utan för det mot slutet av varje månad när hon måste lämna in uppgifterna till arbetsförmedlingen.
    Hur ser ni på saken? Personligen tycker jag att det är konstigt om jag ska behöva ta ledigt från jobbet varje dag för att lämna eller hämta. 
  • Svar på tråden Arbetslös sambo vill inte hämta/lämna på förskolan
  • AndyPandyLandy
    Anonym (K) skrev 2023-01-03 08:33:51 följande:

    Hon är ju dum i huvudet. Ni kan lika gärna flytta isär nu, en person med denna inställning har man ingen framtid med.

    Men fsk-tiderna måste jag ifrågasätta. Ni må vara sambos men hon är inte barnens förälder, alltså är det dina arbetstider plus restid som gäller för barnen. Om fsk krånglar så be dem ta fram lagparagraf eller kommunbestämmelse kring detta. Du kan ringa kommunen själv också och fråga. Din sambo har inget ansvar för dina barn, faktiskt.


    Hon är barnens mamma.
  • AndyPandyLandy
    Anonym (.....) skrev 2023-01-05 13:59:40 följande:
    Har du pratat med henne? Är hon normal i andra sammanhang?
    Vi har pratat om detta.

    Hon har ett stort hjärta i de flesta sammanhang men hon brukar ha en egen syn på många saker. Hon har inte haft ett arbete på många år och jag tror hon känner sig mindre värd på något sätt pga detta. Så genom att likställa arbete med arbetssökande så försöker hon hävda sig.
Svar på tråden Arbetslös sambo vill inte hämta/lämna på förskolan