Inlägg från: Anonym (Vilsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vilsen)

    Adhd och studier hjälp!

    Vilsen mamma söker lite stöttning.

    12 åring som kämpat hela skoltiden och man gör redan alla anpassningar tänkas möjligt tycker vi: resurs, bildstöd, kortare dagar, etc etc. Men han klarar inte skolan och snart ska det bli av till åk 7. 
    Det är vredes utbrott för han känner sig otroligt dum säger han. Dem har misstänkt en låg begåvning och han ligger och snuddar där vid kriterierna men inte helt. Den ska göras om.. 
    Men han känner han ska ta igen allt han inte kan och lära nytt samtidigt så han tycker det inte är lönt att gå till skolan. Så det är mycket liv om detta. 

    Men samtidigt är han väldigt duktig med praktiska saker så som att han gör otroligt fina saker i träslöjd om han går dit. Och väldigt duktig när det kommer till datorer. Där ger han inte upp och tålamodet är bättre men visst utbrott blir det men han går alltid tillbaka. Han har inga vänner mer än online och dem skrattar han massor med och dem snackar i tele osv hela tiden. Verkar vara otroligt bra för han har gått från osocial till detta. 
    Ingen medicin längre för funkar bättre utan.

    Men nu undrar jag har ni andra tips hur gör vi med skolan ? Bup, skolan osv det är möten hela tiden men hur får vi han att klara skolan. Missar vi något vi kan hjälpa med ? 

  • Svar på tråden Adhd och studier hjälp!
  • Anonym (Vilsen)

    Tack för era svar. 
    Han blev mer autistisk av medicinen därav med samråd av läkare har vi slutat och han har färre utbrott nu och mer social på sitt vis. Och han skrattar igen. 
    Han vill inte gå på den. Skolan märker positiv skillnad på det med utan mediciner.

    Men han kan inte skriva eller läsa som en tolvåring. Han ligger på en nivå som runt en nybliven som lärt sig läsa och räkna ibland och andra gånger går det bättre som om han är nybörjare men ändå lite mer. Men absolut långt ifrån sin egen ålder. Och det gör att han hamnar efter i alla ämnen. Likaså matten. Han gör inget på lektionerna för det mesta men dem ämnen han gör något i är dem har gillar och få får han en bild av assistenten och man kör muntligt ex. Men sen kan han ju så mkt annat och han har en extrem vilja när det är något han ska klara. Så det är svårt 

  • Anonym (Vilsen)

    Han hade autistiska drag på första utredningen men dem kom fram mer nu och jag har två andra barn som har autism så jag vet han kommer få den nu snart som diagnos och skolan är individuellt anpassad hela skolan för det är en skola som verkligen är byggd för alla. Procentuellt går där mer barn där med npf diagnoser än på andra skolor för den är så bra för alla som behöver det. Flyttade för få dem att kunna gå där. Men medans alla barnen går framåt så står han kvar. Det är som om han har grov dyslexi och värre. Och han sliter så. Han sitter och har muntligt med sin assistent med bilder på det dem talar om och han får då lite bättre till att förstå vad dem pratar om. Men han är aldrig med på lektionerna. Man vill inte placera han i gruppen på skolan som finns för dem som behöver lite mer stöttning osv för han vägrar och han umgås inte med någon. Snart är det klart med utredningen och han kommer få ett par diagnoser till. 

Svar på tråden Adhd och studier hjälp!