Inlägg från: Anonym (Nina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nina)

    Adhd och studier hjälp!

    AndreaBD skrev 2023-01-09 23:42:01 följande:

    Medicin är det som fungerar bättre än alla andra åtgärder sammanlagda. Jag har själv två barn med ADHD. Hur många preparat har han provat? Har ni varit noga med att ta reda på exakt rätt dos? Om inte - försök igen! 

    Om han verkligen tillhör minoriteten som inte svarar på medicinen - det finns otypiska mediciner, Strattera. 

    Utöver det - små steg och så att han ser att han lyckas med något, att han ser framsteg. 


    Instämmer i detta. Det var just i 12-årsåldern som mitt barn började med medicin. Förändringen var enorm. Alla anpassningar i världen kan inte rå på det kaos som många med adhd upplever i huvudet. Min erfarenhet är att anpassningarna antingen inte behövdes längre eller fick verklig effekt först när barnet började ta medicin. 


    Jag var väldigt orolig kan jag säga och nojade mycket innan vi bestämde oss för att testa. Men nu några år efteråt kan jag säga att medicinen gjorde all skillnad i världen. Skolan började funka, hon fick kompisar, det blev mycket lugnare hemma, färre konflikter överlag. Idag säger hon själv att hon aldrig skulle vilja vara utan sin medicin i skolan. Hon har glömt den någon gång och har då gått hem och tagit den - hon säger att hon inte fattar hur hon klarade alla dagar innan medicinen. Hon hör så mycket ljud och blir så enormt stressad och ledsen. Så hade hon det varje dag förr. 


    Så testa medicin är mitt råd! Adhd är behandlingsbart och ett barn ska inte behöva misslyckas på alla fronter utan att man tar till det mest effektiva. Jag väntade för länge och hade kunnat bespara henne många jobbiga år. Så kontakta bup snarast. Lycka till!

Svar på tråden Adhd och studier hjälp!